Акумулираща печка! Доволни ли сте?

• 2 590
  • 20
  •   1
Отговори
# 15
  • Майничка
Моята е точно стара. Токът ми последните 4-5 години стига максимум докъм 260-280, но освен печката, има и конвектор, който работи повече и харчи почти колкото нея. Зимата и готвим повече, и бойлерът работи повече.

# 16
Това нещо според мен имаше смисъл когато токът струваше жълти стотинки, освен че на ония години и режими имаше по някое време, и какво ли не...
Иначе гълта като змей наистина. То и няма как, от всички отоплителни уреди само климатиците отдават повече топлина отколкото изразходват електричество. Всичките други са един дол дренки - нагревател дето колкото "изгори", толкова и ще стопли. А при описаните условия както се отоплява само една стая, няма изолация и прочие... жената ще е на топло сигурно само ако е седнала върху това чудовище. Признавам си, последното звучи много изкушаващо, като малка много обичах. То и това е единственото което звучи добре за такава печка.
Трудно ми е да се съглася че конвектор харчи пак толкова - те са поне повечето 2 киловата максимално или не много повече, поне масовите. И с термостат, така че дори не работи през цялото време а комфортът от поддържане на постоянна температура е друг. С акумулиращата печка не е равномерно топленето дори, а и виж какви мощности се цитират - 4 киловата и от сорта. Това дори не всяка инсталация ще го устиска, особено ако е по-стара къща си звучи и то рисковано.
Един радиатор същата работа ще свърши, ако е там въпросът, но ще струва по-малко и ще заема по-малко място. И пак при вече наличен климатик... не виждам смисъл просто, пари на вятъра са.

# 17
Дааа, аз бях забравила наистина колко киловата са тези старите акумулиращи. Е, значи не е като конвектор, да. Но и конвекторите са си лами сравнено с климатиците.

# 18
Спор няма, то всичко което е с нагревател е неефективно в сравнение с климатик. Просто принципът е различен.
Но и в случая го има това че вече един път е вложена немалка сума в климатик, той си е вече наличен. И да търсят зорлем да хвърлят още една шапка пари за нещо което освен това и ще вдигне осезаемо сметките и няма и да топли равномерно през денонощието... просто ми убягва смисълът.

# 19
Не знам за колко лева ще я купите/вземете тази акумулираща печка?

Аз съм за добър  и добре оразмерен климатик.  Всички климатици вършат работа на охлаждане, но за отопление само добрите.
Скоро си купих смарт контакт и виждам, че климатика  е настроен на 24 градуса и харчи около 300 вата.
Не че е изненада де, знаех го и преди..но ми беше гъдел да пробвам и да виждам как върви консумацията.

4 киловатчаса срещу триста вата на час...някак си изборът идва от само себе си Simple Smile

# 20
Вътрешна топлоизолация от гипсокартон и вата + хиперинверторен климатик, който не се изключва и не се забърквайте в такива ретроградни филм с тия печки. Най-малкото бушонът ще пада ако печката работи в комбинация с друг ел. уред.
Обяснете на майка ви, че едното време няма да как да се върне.

Общи условия

Активация на акаунт