За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 13

• 20 260
  • 755
  •   1
Отговори
# 45
yopen, честно казано не мисля, че Tom Yum Goong се различава много от Ong Bak. Идеята е една и съща - лошите да получат наказанието си колкото може по-болезнено.
А не е ли това основната идея/замисъл във всеки един филм/сериал по света, който противопоставя доброто и лошото на екрана? Simple Smile
Ако търсим под вола теле трудно ще намерим някой филм със супер оригинална история ,различаваща се от основно приетите ценности.
Вариант 2: добрите прощават на лошите
Вариант3:Лошите стават още по-лоши, а добрите цокат биберона
И май с това се изчерпаха идеите

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 12:18 от yopen

# 46
Охооо, Vanilla, наистина ги пуснаха, но с допълнителен пакет. Значи днес ще го догледам.

Пусто любопитство, метнах един поглед на последните 5 минути от 32 епизод.
Скрит текст:
Краят ми напомни на края на Queen of Tears.

# 47
  • София
Охооо, Vanilla, наистина ги пуснаха, но с допълнителен пакет. Значи днес ще го догледам.

Пусто любопитство, метнах един поглед на последните 5 минути от 32 епизод.

Пусто любопитство, аз направо си изгледах последния епизод.

Tuon:

Скрит текст:
Не успяха да я спасят от отровата в тялото ѝ, която самият той ѝ даде. Някъде около23ти еп се разкри, че брат му е виновен за масовото убийство, че иска да превземе трона, отрови баща им (но го спасиха), генералката, която в крайна сметка се влюби в него, му даде отрова в затвора, но продължи да си го обича до последния еп. Двамата ГГ се ожениха, но тя умря от отровата. Той стана император и накрая и той умря.

# 48
Вики, твоя човек ще се появи на екран на 29.11. Тогава НФ ще излъчат новия му сериал The Trunk

# 49
Вики, твоя човек ще се появи на екран на 29.11.
Много благодаря! Намерила съм си конференция за този ден, за да се потопя изцяло в удоволствието без някой "да ме следи" по кого въздишам пак... Като казвам "някой" - той си е моят някой,  но няма нужда да поставяме хорската верност на изпитание.

Една интересна новина- заприлича ми на спектакъл от олимпиадата:
Скрит текст:

# 50
О,благодаря 🤗
С този финал е най-доброто, което може да направиш.
Завършва както очаквах. Дори не се надявах на нещо по-различно.
Все пак още в началото
Скрит текст:
стана ясно, че няма лек за тази отрова.
Поне и излекува вкусовите рецептори и тя успя да се наслади на сладкишите.
Само за генералката съм изненадана, че се влюби в  брат му. Аз и сега не съм сигурна дали той беше влюбен в нея или просто я искаше, защото тя харесва брат му.

yopen,просто отговорих на това:
Цитат
Какво тогава ще кажеш за Tom Yum Goong ?  Тук вече има и добра история и то много драматична.
За мен историята е само там, за да се стигне до мелето. Нито е добра, нито драматична. Нищо съществено, но и за подобен тип филми не е нужно повече.

The Trunk
Сюжетът звучи приемливо. Трейлърът изглежда ОК и има само 8 епизода, което може би означава, че няма да е много разтегнато и сапунено.

# 51
Не ми харесва премисът, иначе и на мен той ми липсва. Идеята за брак за една година ми изглежда като форма на проституция и ми е отблъскваща.
Но пък има шанс за обрат, ако тълкувам трейлъра правилно -
Скрит текст:
това е 5-тият й договор, може би накрая на годината тя убива съпрузите си, слага ги в куфар и ги хвърля в някой язовир?

# 52
pppqqq
Скрит текст:
и аз мисля като написаното в скрития текст. Корейците ще представят масов обиец,но този път жена, за да шокират зрителя преди Калмарите.

За мен,той има перфектно тяло
https://www.instagram.com/ogata.yoshiyuki/reel/C45HiUUSlYu/?hl=bg

# 53
Хубаво е мъжете да имат мускули Simple Smile Не чак като културисти, но да си личи, че има някакви.

# 54
  • София
Малко извън сериалите, но ако някой е в София - на 5.11 ще има концерт на японски барабани в НДК, а на 9.11 в Топлоцентрала ще има събитие на китайския културен център - дегустация на чай, рисуване на фенери, боядисване на ветрила, изпробване на ханфу.

# 55
  • вятърничава
Вариант3:Лошите стават още по-лоши, а добрите цокат биберона
Намирисва ми на продължение или следващ сезон.
За мен също Heart Eyes
Скрит текст:
Не успяха да я спасят от отровата в тялото ѝ, която самият той ѝ даде. Някъде около23ти еп се разкри, че брат му е виновен за масовото убийство, че иска да превземе трона, отрови баща им (но го спасиха), генералката, която в крайна сметка се влюби в него, му даде отрова в затвора, но продължи да си го обича до последния еп. Двамата ГГ се ожениха, но тя умря от отровата. Той стана император и накрая и той умря.
Винаги искрено се забавлявам на китайските финали,които описвате.Продължавайте да споделяте!

За The Trunk - гледам трейлъра и Гонг Ю в банята ми напомня на "първия кафе принц", гледам снимките - листа есенни, червен шал, в парка... дежавю "Гоблин"! Домът му прилича на мавзолей. Имаше такава история ,но май беше за японка,която се омъжвала много пъти за богати възрастни мъже и ги убивала Wink

# 56
Такааа... Да се включа малко и аз в новата тема, за която много благодаря Heart От няколко седмици насам следя превода на Пепеляшка в 2 сутринта и сериалчето много ми допада. Има си от всичко. Да, не е с огромен бюджет и не се случва в него нещо кой знае какво, но пък е забавно и вкарва малко цвят в сивото ежедневие, а и се заформя нова двойка, която нямам търпение да гледам. Братът на главния герой ми е много симпатичен. Не си спомням да съм го гледала другаде досега, но определено вече ми е един от любимците. Голям образ е в този сериал Joy Може би ми е даже най-любимият персонаж. Определено появи ли се на екрана, знаеш, че ще се посмееш. Прикачвам няколко негови снимки ХИХИ

Иначе и двете двойки са големи сладури Heart Eyes Не мога да отрека, че ми е приятно да ги гледам, въпреки че тук-там има клишета в сериала.

Снощи обаче ми се догледа нещо по-мистериозно и криминално покрай Хелоуин и реших да си пусна Пандората. Е, нещо не ми потръгна. Имах голямо желание да я гледам, но уви още на първи епизод ме отказа с всичките неща, които ѝ се привиждаха и причуваха на главната героиня. То ясно, че замисъла на самия сериал е около това, но нещо като че ли не ми допадна, затова си пуснах най-накрая Затъмнение. Канех му се от много време, но все не стигах до него. Първи епизод ми хареса. Все още се чувствам леко объркана, но мисля, че с времето повечето нещата ще ми се изяснят. Нямам търпение довечера да изгледам още някой епизод Hug

# 57
  • вятърничава
Yoon Park много ме кефеше в Delightfully Deceitful. Видях, че Пепеляшката има бълг. превод.
Затъмнение също. Хубав сериал, не е лек.

# 58
  • София
Fangs of Fortune, 11 епизода вече, държи ми интереса и все повече ми харесва. И хубави гледки има:

https://www.facebook.com/share/r/14Xoaq6e4K/?mibextid=UalRPS

# 59
Винаги искрено се забавлявам на китайските финали,които описвате.Продължавайте да споделяте!
Защо не изгледаш синьото нещо с Ямапи, за да ми кажеш дали накрая ходят всички заедно ходят на терапевт?
🥹
Много се интересувам. Искам да знам как успяха да се съберат все хора с нарушено психично състояние и травма от миналото.

Общи условия

Активация на акаунт