За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 13

• 20 269
  • 755
  •   1
Отговори
# 60
  • пак на Рив Гош
Разписали сте се, човек на може да ви насмогне. Но ме радва, понеже имам много за четене Grinning

Вики, Hug. Да няма повече премеждия и само хубави неща отсега нататък!

Преди време гледах един репортаж как правеха восъчните макети на ястията за японските ресторанти - невероятно количество ръчен труд в едно малко ателие (ама беше в Киото).

Пс:Корейците са друга тава. Процента на  качествените драми при тях е къде-къде по-голям. Да не забравя да спомена, че най-добрата(на мой вкус) азиатска драма изгледана до момента от мен е корейска The Glory. Макар да е реплика на американския Revenge драмата е чудесно балансирана във всеки аспект. Направи ми впечатление , че Роца и Моарейн от романа я нямат в листите си. Явно не са я гледали Simple Smile
Много правилно заключение Grinning. Сюжетът не е от тези, към които бих се обърнала доброволно. За подобен тип сериали ми трябва доста силен стимул, например, присъствие на любим актьор (макар че още не мога да събера сили да изгледам един психо-крими с моята корейска любов).

bb6, за заглавната снимка - мислех точно за същата, ама празът нямаше да се събере на определеното място Joy. Затова трябваше да търся хоризонтална.
В Law Cafe обърни специално внимание на колекцията от анцузи на Главния, още помня един ябълковозелен и един сребрист със звездички Joy

Уин, като стана дума за заглавната снимка - понеже първите теми "исторически" бяха започнати по времето на излъчването на "Гоблин"-а по телевизията, името на сериала фигурираше в заглавието. Постепенно темата се разшири до други корейски сериали, плюс китайските. Та затова слагам снимка от сериала, като препратка към началото.

2в1, мерси за трейлъра на The Trunk. Аз със сигурност ще съм на клона, заради Seo Huyn Jin. Пък и изглежда интересно. И кратко.

Снощи довърших Dear Hyeri (2024) и му дадох скромните 7*. Беше си една корейска манджа с грозде. На моменти имах чувството, че сценаристката е нахвърляла идеите си на листчета, сложила ги е в една торба, разджуркала яко и вадила листчетата едно по едно и писала сценария в зависимост от това, коя идея е излязла този път. Много скокове между настояще и минало, но не ясно отделени, много неясноти и стърчащи краища, много второстепенни герои, за които се чудиш защо са там. Добре, че Главните (Shin Hye Sun Lee и Jin Wook) са добри, та изнесоха на плещите си сериала, но не заслужаваха такъв сценарий. А имаше потенциал за нещо добро. Трима души с проблеми и призраци от миналото са благодатна почва за добра история.

# 61
  • България
... Сюжетът не е от тези, към които бих се обърнала доброволно. За подобен тип сериали ми трябва доста силен стимул, например, присъствие на любим актьор (макар че още не мога да събера сили да изгледам един психо-крими с моята корейска любов).
Понякога и това не стига.
От години чакам Liu Xue Yi в хубава роля, надявах се на Kill Me Love Me (2024).
Но чаках да прочета какъв ще е и финалът и благодарение на темата ще си спестя доста неприятни емоции.
Ще си гледам актьора на картинки.

# 62
  • София
Моарейн, всъщност този финал

Скрит текст:
не е толкова трагичен като други. Доближава се до реалния живот и не тежи толкова.

# 63
  • вятърничава
Да, Роца,  колекцията от анцузи на Главния в  Law Cafe веднага ми се наби в очи. И как не, толкова е ярка и цветна. Но все още класацията на анцузите се оглавява от една друга звездна и бляскава колекция. И скоро няма да бъде детрониран този скъп кич Joy Малко ме разсейва хубавия бариста на кафенето, не мога да устоя на добро Coffee Не мога да си спомня в Our Beloved Summer в каква роля беше.
Tuon, не мога да покривам сама целия японски сектор. Че и терапията им да следя. Scream Хич не ми помагаш!
Предлагам и ние, като МоарейнД, да ги гледаме Ямапи - ТУ на картинки.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 10:59 от bb6

# 64
  • България

Скрит текст:
не е толкова трагичен като други. Доближава се до реалния живот и не тежи толкова.
Е, да.
Но чрез сериалите бягам точно от реалността.

# 65
  • пустинен пъпеш
От известно време вече не проследявам филмографията на даден актьор,след като съм оценила високо някоя негова роля,макар че именно това е начинът за добиване на цялостни впечатления от актьорската им игра,но се оказва,че запомням повечето актьори с по една роля.Например Пако в  Itaewon Class (2020) прави добра роля,но го запомних повече с ролята му в глуповатото сериалче She Was Pretty(2015),основаващо се на нелепата хрумка за срещата между гг-ня,която е хубава в детството ,но превърнала се в некрасива девойка и неин съученик,при когото ефектът грозното патенце е в правилния порядък.Та Пако така убедително пресъздава паник атаки,че нямаше как да изоставя иначе доста дразнещото откъм сюжет творение.По същия начин ме впечатли и Yoo Yeon-seok  в Mr. Sunshine.(2018),но там всички актьори бяха добри,също и Namkoong Min в My Dearest.Явно харесвам някои актьори в точно определено амплоа като Zhang Ling He в My Journey to You и в Story of Kunning palace.Докато Джуно и в костюмната дорама The Red Sleeve, и в съвременния King the Land е еднакво добър.Но важното е ,че в азиатското кино има сериали за всякакви жанрови предпочитания и вкусове.А  темата подпомага избора ни.

# 66

Скрит текст:
Е, да.
Но чрез сериалите бягам точно от реалността.
И на мен не ми допадна финала, исках друго.В последно време нищо свястно не намирам по моите критерии Imp
Е, аз бягам от реалността така.Grin

# 67
bb6 Scream тази година гледах цели два японски сериала до край и точно толкова зарязах.
При японците искам да гледам Akinai Seiden: Kin to Gin , защото главната Тя ще се учи да прави кимоно и това ми звучи интересно. Другият е Konkatsu 1000 Bon Knock,който може би трябваше да видя този месец, защото се води ромком и има призрак.

# 68
  • София
Момичета, покрай коментарите за края на Kill Me Love Me се усещам колко съм претръпнала вече откъм китайски финали. Миналата година като почвах да гледам, се чувствах ужасно, а сега - те измрели, ма няма лошо. Даже в момента на Fangs Of Fortune първите епизоди са доста леки (за китайското ми мерило) и има доста майтапи, а аз си знам, че до края 100% ще ударят някоя голяма драма. Имам съвсем лека надежда, че може да е от типа на Douluo Continent, но не смея да го очаквам.

# 69
Скоро ще изгледам излезлите в Ю туб серии на Шримад Рамаян и искам да започна нов корейски или китайски сериал, но тези, които съм запазила, са все драми. Препоръчайте ми нещо по-леко от тази година?

Знам, че не е по темата,
Скрит текст:
но аз харесах и някои от индийците в сериала ми, които са много, много далеч от източно-азиатските критерии за красота.
Този актьор не ми е любимец или нещо такова, но носът му силно ме впечатли - чак ми се иска да го нарисувам:
Скрит текст:

# 70
  • вятърничава
Danifin,ох че хубаво Hug Просто бягаш в тяхната реалност.
Tuon, за първия съм навита, за втория мейби.
Четвъртък е, време за кафе и нещо сладко! Да оцапаме новата тема, bb6 днес е настроена пакостливо Imp
една чаната,една брошка,една кифла, ако не ви харесва, приемете го като хелоуински костюм.

едни  деца бездомни и красиви

Скрит текст:
и аз съм готова за празника Stuck Out Tongue Winking Eye
Скрит текст:

# 71
  • България
Страхотен тоалет. Grinning
Цял ден мисля, че е петък и съм си приготвила красива картинка.

# 72
Даже в момента на Fangs Of Fortune първите епизоди са доста леки (за китайското ми мерило) и има доста майтапи, а аз си знам, че до края 100% ще ударят някоя голяма драма.
Не знам за драма, но го изби на детски истории, даже вече не е интересно, дори като приказка. В последно време на всички фронтове е толкова безинтересно и пробват до кога ще ми стигне търпението като упорит овен, но това вече минава всякакви граници, отвсякъде удрят тъпомера и на азиатския- китайски, корейски, японски и т.н., и на американския и на европейския фронт- също. Вече тотално се чудя какво да гледам

# 73
  • София
Дани, доколкото четох, историята е скалъпена по китайски легенди. Което са си приказките както и да го гледаме. На мен ми е интересно, защото обичам приказки, дори на дърти години. Даже сега съм си взела от "Изток Запад" няколко книги с китайски легенди и приказки, та даже мислех да прочета дали някои от случаите в сериала ги няма в тези книги.

bb6, Фелиииикс. Много ми е на сърце това момче.

# 74
Моарейн,някъде по света е петък, а този е подходящ за всеки ден от седмицата.

pppqqq,този индийски артист ми прилича на младия Силвестър Сталоун.😊

На Fangs Of Fortune изгледах само първите два епизода и спрях.Не ми се гледа точно това сега. Ще дам шанс на The Happy Seven in Chang'an. Харесва ми как пише - лека романтика🤣

Общи условия

Активация на акаунт