За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 13

• 20 621
  • 755
  •   1
Отговори
# 690
  • пак на Рив Гош
Дани, къде го гледаш Strange Notes?
От календара си вземам поне 2-3 месеца Joy

When the Phone Rings (2024), или накратко, Phone - довършен.
Любимият Ю в Wear Necktie и като цундере оппа е Nature Fire Nature Fire Nature Fire (особено накрая с тъмните очила Heart)
Скрит текст:
Към образа на Главната имам малко повече забележки (не към Chae Soo Bin, тя се справи добре). Повече ми хареса в началото, когато му се репчеше по телефона и се опитваше да отстоява себе си. В хода на сериала, обаче, героинята ѝ някак си отстъпи като развитие, не ми стоеше на едно "ниво" с Главния, ами някак си като поувяхнало мушкато. Мисля, че образът можеше да спечели малко повече като твърдост на характера.
Сериалът си вървеше добре някъде докъм последните два епизода, когато вкараха елементи на макджанг и започнаха да оплескват нещата. Особено им се сърдя за средните 20ина минути от последния епизод. Дотогава ми вървеше като за 9* - 9.5*, бях готова дори и да им простя макджанга и да стигна и до 10*. Но, защодамусеневиди, трябваше да вкарат сцените,
Скрит текст:
където Тя като една Голяма Бяла Птица се курдиса абсолютно сама по бяла риза (да върви с Animal Rooster) и изгладен панталон като за разходка в парка, насред район, в който би трябвало да се водят сражения?! Или милия семеен скандал, който Той и Тя си спретнаха насред джунглата, заобиколени от вражески патрули?! Ясно ми е, че това е сериал, че сценаристите са корейски и от тях може да се очаква всичко и доста неща им прощавам, ама чак пък толкоз никой от снимачния екип да няма никаква здрава мисъл, за да не види абсурдността на ситуацията... Напълно ми е ясно, че всичко това беше за обслужването на действието, да могат нашите хора да си изкомуникират комуникацията, да са цАлунат, изсеХсят и Animal Unicorn да заприпкат наоколо, ама поне да го бяха направили малко по-правдоподобно!
Не искам чак толкова много (да, знам, често изискването за правдоподобност е непосилно за много сериални сюжети Joy)
Сега, в целостта си, сериалът ми хареса, гледах го без превъртане, беше ми интересен (и не само заради Него Heart Eyes), еднорозите ми са доволни, намирам, че беше от добрите сериали на 2024та, но в крайна сметка му дадох 8.5*.
Има бонус, защото Любимият Ю в Wear Necktie и като цундере оппа е Nature Fire Nature Fire Nature Fire (особено накрая с тъмните очила Heart) Joy
И се зареждам на нисък старт за God And Law Firm по-късно през годината!

Нетфликс пусна сериала с Минчо, When the Stars Gossip, ама смятам да го пропусна.
Ще дам шанс на Love Scout (2025), който започна онзи ден.

П.П. Сега видях, че след два дни излиза и китайския The Flourished Peony, в който Yang Zi и Li Xian са отново в главните роли (след Go Go Squid). Дано отново да са толкова добра двойка (пък и се бях затъжила за Li Xian до степен, че тия дни си "преговорих" няколко епизода от Meet Yourself). И дано в дорамата да го превеждат.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 16:01 от Роца

# 691
Дани, къде го гледаш Strange Notes?
Роце тук с англ. субтитри  има  го и по руските сайтове.
Strange Notes
Strange Notes

# 692
  • вятърничава
Ох, Роца,ох...
When the Phone Rings (2024) Phone  на еп. 11 бях така :Боже, боже Scream
На еп. 12 бях вече: Боже, боже, боже, боже Hands Pray
Двойката ГГ ми бяха симпатични, имаха си добра комуникация и химия. И, да, първите епизоди ми бяха по-интересни, когато основно всичко се въртеше около техните отношения и надхитряне. Втората двойка също ми харесваше.
Скрит текст:
И не си права за
Скрит текст:
Въпреки, че беше с бяла изгладена риза в джунглата (дали не беше и на токчета), все пак се дегизира със забрадка на главата и се скри зад 🌴, а след това, докато се криеха от терористите доста си викаха и плакаха  на висик глас 🤫 Много се притеснявах да не ги чуят, но Те явно не.
Надявах се на този хепиенд, откак се завъртяха тези снимки из нета Joy
Скрит текст:

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 16:45 от bb6

# 693
  • Русе
До хубавия финал на "Телефона" можеха да стигнат по друг начин Thinking...Но коя съм аз, че да им пиша сценария?! Smirk Дали кризата с Президента не е виновника за толкова нескопосан последен епизод, мога само да гадая! За разлика от Роци, аз бях с твърда 10-ка за всички 11 епизода, и толкова се страхувах за финала...Права съм била в усещанията си!
И аз започнах "Love Scout", вече без големи очаквания.

# 694
Алооууу, май забравяте, че гледате корейски сериал. Логика и правдоподобност не са в приоритетите на корейските сценаристи. Важно е корейските пимпилки и аджуми да ох-кат и ах-кат пред голямата лИбов на главните и да мечтаят да са на тяхно място.

# 695
  • пак на Рив Гош
2в1, поне в този сериал си мечтаех да съм Главната Wink , ама понеже съм аджума само по възраст, но не и по местожителство, се надявах някак си И на малко здрав разум, покрай другото Joy

bb6,
Скрит текст:
забрадката беше разковничето, значи! Но май нямаше токчета, понеже бялата риза толкова ме шашна, че огледах целия тоалет и ако имаше, вероятно щях да ги забележа.

# 696
  • Русе
2в1, не споря с теб, нито търся логика или достоверност! Само отчетох колко странен и разочароващ е последния финален епизод. Спрямо останалите 11 е като кръпка...сякаш някой друг е дописвал, ама не може да си разчете писаното.

# 697
Привет! Да се изкажа и  аз за "телефона". Първите няколко серии ми бяха наистина интересни. После всичко тръгна към мръсния канал. От всеки завой те дебне близнак. Герои, които ако не са с деменция, са  жадни за смърт и отмъщение. Оттук и главните се размиха в плюшени мечета. Малко лигава работа. Персонажите и актьорите предоставяха много възможности за ново ниво на съспенс, но след 3-4 епизод всичко спихна. Без обиди- но на мен цялата драма със сиропиталища, кръвосмешения и т.н. е гледан сериал. Моето мнение е, че  цялата им индустрия има нужда от рязък завой. Един успешен модел не е такъв завинаги.

# 698
Абсолютно,  започна добре и после се оттече. Дамата гледаше 12 епизода като несвястна,  ГГ го харесах само в костюм. Накрая имах чувството, че на всяка цена са решили да има 12-ти епизод и си го изсмукаха от пръстите.

# 699
За Телефона само да спомена, че от коментари из нета прочетох, че частта с измислената държава и бунтовническата война е застъпена много повече в новелата, по която е сериала. Така, че да се радваме, че ни я спестиха и не са решили да ни занимават още 3-4 епизода с нея, че съвсем щеше да оттече работата.

# 700
И  ето така се гледа финал на драма и когато има хепи енд всички са доволни
финал Phone

# 701
Четох, че фенската маса вече ги събра и в живота. Колко е истина... Но пък е важно за рейтинга предполагам.

# 702
Проверявам победителите в MBC Drama Awards 2024 и общо взето съм - този не съм го гледала и този не съм го гледала, ясно е защо не съм го гледала и т.н....стигам до The Pork Cutlets и си мисля дали не е някакъв готварски сериал. Минавам към следващото, което не съм гледала и си казвам, че щом гледах корейското KFC мога поне да прочета за какво става дума. 🤣 Звучи толкова абсурдно и има само два епизода, че е 100% сигурно, че ще го гледам.

# 703
https://doramy.club/26753-spasibo.html
Намерих си филм с Кон Хе Джин от 2007г. и засега е много подходящ за зимен ден.

# 704
  • вятърничава
2в1, ние сме им свикнли на номерата на корейците и на хепиендите сме им свикнали, но последния епизод на Phone беше като отрязан от друг сериал и тропосан с бял конец върху перфектните черни костюми на Baek Sa Eon. Изглеждаше като да го е писал друг сценарист. Дори се опряха на такава класика в киното, като белия потник ( Марлон Брандо, Брус Уилис). Но аз през цялото време си повтарях,че е по уебтюн и си представях главните герои като картинки и така стигнах до финала на финалния епизод без превъртъне и изтерзаната ми душа се успокои, оммм.
Danifin вече ви издаде хепи енд, но не си мислете, че хубавите работи се случват от първи дубъл:

И все пак аз се надявах на друг хепи енд:
Скрит текст:
Wink
Ю е кавалер и извън екрана:

Двамата участвали ли са заедно в друг сериал?

Звучи толкова абсурдно и има само два епизода, че е 100% сигурно, че ще го гледам.
Joy Точно като за теб звучи Smiling Imp

Общи условия

Активация на акаунт