За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 13

• 21 431
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
When the Phone Rings май няма да се излъчи тази седмица само по НФ.

"The next episode of “When the Phone Rings” will be extended by 10 minutes and airs on December 6 at 9:40 p.m. KST!"
Следващия епизод на “When the Phone Rings” ще бъде удължен с 10 мин. и ще се излъчи на 6 декември от 21:40 корейско време.
От тук.

Редактирам се.

Отложено е излъчването на сериала днес и утре заради дебатите и гласуването за импийчмънт на президента им. Разбираемо е това да е по-важно за тях.

Последна редакция: пт, 06 дек 2024, 15:32 от 2в1

# 436
Embrace in the Dark Night (2024). Неангажирващ,посредствен и бих добавил еротичен сериал. Става за губене на времето. Няма дразнещи елементи. Красиви артисти.
Крайна оценка 7

Наскоро пак гледахме Хрониките на Асдал и понеже още от първото гледане много ми хареса актрисата в ролята на момоанската предводителка Шабара я потърсих като информация и установих, че е японка. Има толкова слънчево излъчване, че само като се появи на екрана и ме кара да се усмихвам и да се радвам на моментите с нейната героиня. С удоволствие ще я гледам пак. Проблемът е, че не искам да гледам японски сериал/филм. Но допускам, че щом веднъж е участвала в корейска продукция може би има и други участия и то в по-главна роля. Попадали ли сте на нея в друг корейски сериал или филм, в които има повече екранно присъствие?
Имаш моя вкус Simple Smile  .И на мен веднага ми направи впечатление външния и вид.Не успях да я оценя достатъчно като актриса(ролята и беше повече от второстепенна)

# 437
yopen, при японката дори не е външен вид, а излъчване. Не идва от чертите й. Дори не мога да го обясня. Създава усещане за топлота и доброта с начина по който изразява героинята си. Аз харесвам героите и актьорите чрез емоциите, които създават у мен. А конкретно в тази макар и третостепенна роля героинята/актрисата сякаш излъчва светлина и ме кара да се усмихвам на появата й на екрана. И съм любопитна дали и в друга нейна роля ще ми въздейства така или в Хрониките е нещо моментно на фона на развитието на историята.
Но от списъка със сериалите й нищо не привлече вниманието ми.

# 438
  • пак на Рив Гош
Нещо и на корейски не мога да попадна, там търся съвременна фантастика, фентъзи, комедия.
Моарейн, тия сюжети при корейците са рядкост, за съжаление. Ако направят още нещо подобно на Alchemy of Souls, ще съм първа жичка, ама надали ще видим нещо подобно скоро...

Роца, очаквам да споделиш, ако The Trunk е по серия на ден по-добре ли върви.
Вики, какво да ти кажа? В момента даже е с по един епизод на 2 дни Joy. Определено не е сериал, който да бинджвам с удоволствие. Дори и една серия ме натоварва, дава ми едно такова чувство за неудобство ли да го нарека, лошо предзнаменование ли... Определено не е моят сериал, макар че кастът е чудесен. Сценарият взе да ме отблъсква по-малко (още не мога да кажа, че ми харесва Wink) и даже почти не забелязвам развлачванията (освен на моменти). Затова за мен, по-доброто решение е да го гледам на почивки.

Тъй като пак изпуснах петъка, наваксвам малко: https://www.instagram.com/reel/DC_lvGfCy98/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

Когато модел на свободна практика отвори уличен щанд за bungeoppang (корейският еквивалент на японските tayaki - вафли с форма на риба и пълни с паста от червен боб) - https://www.instagram.com/reel/DCttJIuPRi0/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

Коледна красота от:
Токио (отново) - https://www.instagram.com/p/DDFrLE3PTJC/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==
Сеул (отново) - https://www.instagram.com/p/DDMWT20SqcA/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==

Какво ни чака през 2025та - потвърдено и не съвсем - https://www.instagram.com/reel/DDNX3rqNdQV/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

А това ме разсмя - след първия сняг в Сеул - https://www.instagram.com/reel/DC5NLlpSZVN/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

И, понеже тази седмица няма да има епизоди на When the Phone Rings, заради политическата обстановка в страната (дано бързо да излязат от кризата), не мога да издържа на изкушението да пусна YYS, за радост на окото Grinning
- https://www.instagram.com/reel/DDJpE46REqa/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
- https://www.instagram.com/reel/DDFtLBXPLSa/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

# 439
Добре си го обяснила.   Нещо като A Journey to Love - https://mydramalist.com/731967-a-journey-to-love или I will never let you go (последния ми е застопорен с голям зoр, защото е много интересен, с много добра актриса в гл.роля - ама не смея да ходя към края.
А това, което препоръчвате - Back from the Brink ,  прочетох за него - за някакви дракони - ми то, по-китайско от това едва ли може да бъде,  чак да се чудиш как не е с китайски финал.
Blossom (2024) - някой има ли впечатления?
Prinx, китайците имат извратената идея на почти всички сериали да слагат лош/тъжен край - някой умира, всички умират, някой изчезва, най-доброто, което могат да предложат е отворен финал, дето не знаеш кой жив и кой не… такива неща.

# 440
Blossom (2024) - някой има ли впечатления?
За сега четири епизода върви интересно, надявам се по-нататък да не го превърнат в обичайната китайска бърканица.

# 441
Супер, мерси, Danifin1.   Къде го гледате, може ли линк?

# 442
Супер, мерси, Danifin1.   Къде го гледате, може ли линк?
гледам го тук с eng sub
тук на руски можеш да го гледаш
Сега виждам ,че има вече и още 3 серии. Утре ще има какво да гледам Smiley

# 443
Да, приятно гледане, Danifin1.  Значи бързо напредват.  Благодаря ти за препоръката.   И хубава неделя на всички!

# 444
  • пустинен пъпеш
Наскоро се сетих,че сред китайските сериали ми хареса  The Longest Day In Chang'an(2019),както подсказва заглавието сюжетът се разгръща в рамките на денонощие по време на династия Tang в деня на фестивала на фенерите.Изпълнен с напрежение и динамика в разгръщането на действията при разплитането на конспирацията и появата на нови и нови факти,дорамата е сред тези,които проследих с интерес и въпреки  48-те й епизода ,  не съм пропуснала дори и миг от нея.И при избора ми да я гледам,се повлиях от първия отзив в MDL.

# 445
Наскоро се сетих,че сред китайските сериали ми хареса  The Longest Day In Chang'an(2019),както подсказва заглавието сюжетът се разгръща в рамките на денонощие по време на династия Tang в деня на фестивала на фенерите.Изпълнен с напрежение и динамика в разгръщането на действията при разплитането на конспирацията и появата на нови и нови факти,дорамата е сред тези,които проследих с интерес и въпреки  48-те й епизода ,  не съм пропуснала дори и миг от нея.И при избора ми да я гледам,се повлиях от първия отзив в MDL.
Наистина много интригуваща и държаща в напрежение до край драма. На мен ми е в топ списъка Hands Plus1
Но малко на брой от тук пишещите си падат по такива драми.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 09:59 от Danifin1

# 446
  • София
Ооо, звучи доста интересно от резюмето в MDL. Слагам си я в списъка. И даже ми излезе, че е планиран и втори сезон.

# 447
  • Русе
Дани, и аз си го записах "Най-дългият ден". Simple Smile

# 448
Само да поясня, драмата е екшън-кримка. за разлика от повечето китайски драми тук бойните сцени са по-реалистични и няма толкова летене, бих казала съвсем няма Smile Съвсем леко е застъпена любовната тема. Пиша го, за да няма разочаровани.

# 449
Само да поясня, драмата е екшън-кримка. за разлика от повечето китайски драми тук бойните сцени са по-реалистични и няма толкова летене, бих казала съвсем няма Smile Съвсем леко е застъпена любовната тема. Пиша го, за да няма разочаровани.
Звучи точно като за мен! И един въпрос: Накрая ще умрат ли всичките(барабар с режисьора и сценариста) ???

Попаднах  на едно корейско сериалче Secret Garden (2010) с бг аудио. Резюмето ме грабна веднага. Бедна и красива каскадьорка, богат и арогантен бизнесмен и т.н. Проверих в MDL и рейтинга беше 8.2 от над 50 000 гласували. Протрих доволно ръце и се наточих за як маратон пред тв-то. Та серия след серия чаках нещо да се случи, като да започне екшъна с някоя каскада, да се появи някоя интрига, изобщо да започне някоя интересна история. Така и не се случи нищо, а го бях докарал до 10 серия. Оказа се бетер турска сапунка и то в най-чистия и вид. Мъжкият персонаж ми бе възможно най противния гледан досега на екрана. Момата в пилотния епизод беше представена уж с един куфар морални ценности , а след 6-7 серия имах чувството. че гледам робинята Изаура.
От хорски срам ще го доизгледам, но от сега съм му приготвил възможно най-ниската оценка за корейски сериал. Не мога да разбера къде ги намират тия сценаристки с тия болни фантазии. Би трябвало такива да ги затварят в заведения за бавно развиващи или психиатрични клиники.Да ги пускат  да си начешат някъде мокрите сънища, но само не и да пишат сценарии.

Последна редакция: нд, 08 дек 2024, 16:30 от yopen

Общи условия

Активация на акаунт