Стани богат - тема 25

• 14 816
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
Да, несъразмерни са по трудност са някои въпроси за сходни суми. Този за Багира беше смешно лесен, даже се учудих да не би да съм се объркала и да е до 500 лв. още играта.

# 601
Може да съм безсърдечен, но за мен трябва да има горна възрастова граница за участие в подобни формати. Иначе се стига до ситуации, като тази от днес. Уважение към възрастта и житейския опит на дамата, но не виждам каква добавена стойност носят подобни игри.

За сметка на това, следващия мъж направи силна игра. Последните му три въпроса бяха доста интересни. Респект за жокера му, който закова въпроса за WWI. Аз се чудех между Канада и Мексико. За актрисите се бях насочил към Одри Хепбърн, понеже знаех, че има няколко Оскара, както впрочем и Ингрид Бергман, но освен това тогава е "Закуска в Тифани" като период. София Лорен не знаех, че има награда за най-добра женска роля, а сега като поразрових, се оказа че Одри Хепбърн има номинация за "Закуска в Тифани" през същата година. За монетите се чудех между "не харчи всичко" и "гледай си работата", защото звучат най-американски. Дълговете не ги плашат принципно, а "не пипай чуждо" е по-скоро библейски тип цитат или нещо измислено. В крайна сметка, mind your own business си звучи като тема за първа монета, особено като се преведе на английски.

# 602
А тук просто може би трябваше да се избере екстравагантния американски отговор "гледай си работата" Simple Smile

# 603
  • Пловдив
Конкордия - думата за съгласие е подобна на англ.
Да, и конкордат е съглашение.
Скрит текст:
У нас преди 1944 г. е имало Закон за предпазния конкордат - споразумение, което се сключва от неплатежоспособен търговец с кредиторите му, нещо като оздравяване на предприятието сега.
Ама за Виктория как не се сети!
Против ограничения за възраст съм все пак. Дай направо да ги поставяме под запрещение дъртите. Wink Щото не е имало изложили се млади.

____

И аз бях за "плати си дълговете".

Последна редакция: чт, 14 ное 2024, 21:46 от Магдена

# 604
И аз съм против ограничение на възрастта. Има толкова възрастни ерудити, които могат да сложат младите в малкия си джоб. Всеки има силни и и слаби страни.

П.П. И аз бях за дълговете.

# 605
И трябва да спрат с въпроси от рода на тези за Одри Хепбърн и прочие. България беше затворена за света до 1989г. Откъде да знаем за Бога за Одри и Оскарите през онези времена?!

# 606
Колкото и да беше затворена, филми с Одри Хепбърн съм гледала. Тогава, преди 1989.  И "Моя прекрасна лейди" и "Обир в музея". Тя беше и модна икона. И беше известна, дори у нас. И за Оскарите се пишеше. Та нали съветския филм "Москва не вярва на сълзи" взе Оскар 1981 год.

# 607
  • София
Преди малко даже поизгледах с превъртане снощната игра. Не ме впечатли особено, но пък и не мислех за въпросите - просто гледах.
Солей и Казанлъшкото ЦСКА - благодаря за споделените впечатления и размисли. Винаги съм правел разлика в различните игри - откъм регламент и различните нагласи, с които трябва да се пуснеш. За това и не търся проба в ПП (Лайт, някак си ме е страх, не е точно мойто. Макар да съм радиоводещ и да имам бързи реакции и приказването да ми иде отвътре, тук си се впрягам дали ще успея по 2 линии: натискането на бутона - вероятно ще съм по-бавен, заради премислянето; самите отговори - на моите години трудно ще си променя стереотипа да ми е "по-лесно" като виждам картинка или текст и да ги отсявам. "Преследването" така и не ме запали - даже гледах няколко в началото и после - не. "ПП" го намирам за по-честна игра от СБ - с вс.условности - но май вече ми е "късно" за там.)

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 16:17 от EmBrother

# 608
Димитринка не беше бърза, а направи много победи. Но си трябва и късмет - често й се падаха хора, които не знаят много неща.

# 609
  • София
Невада правилно ; не знаех за натриевия бикарбонат, бравос! ; Конкордия разбира се, беше прав Ники, ама трябваше да послуша момичето ; гравитирах между Иран и Сирия, но повече клонях към Иран без да го знам на 100%
Браво на бабата!
-
Не го знаех на прима виста, но като се вгледаш във въпроса и започнеш да изключваш отговорите един по един остава европейската централна банка, не е трудно ; малка дупчица правилно, браво ; черната пантера разбира се, браво отново ; Мексико е тук, браво на помощника ; София Лорен е тук за класиката Чочарка, не вярвах, че телефонния жокер ще му помогне ама извади късмет. Отлично си използва жокерите. ; за едноцентовата монета не знам нищо, отказвам се, но за спорта бих заложил на ‘б’ - ‘плати си дълговете’
Добра игра и заслужено заработени 5000 лв.

# 610
Сребърни бижута могат да се чистят със сода, но е доста трудно, опитвала съм.

# 611
  • София
Кейптаун

А тук е нещо химическо по-скоро, ама не знам точно.

# 612
Скрит текст:
Невада правилно ;
не знаех за натриевия бикарбонат, бравос! ;
Скрит текст:
Конкордия разбира се, беше прав Ники, ама трябваше да послуша момичето ; гравитирах между Иран и Сирия, но повече клонях към Иран без да го знам на 100%
Браво на бабата!
-
Не го знаех на прима виста, но като се вгледаш във въпроса и започнеш да изключваш отговорите един по един остава европейската централна банка, не е трудно ; малка дупчица правилно, браво ; черната пантера разбира се, браво отново ; Мексико е тук, браво на помощника ; София Лорен е тук за класиката Чочарка, не вярвах, че телефонния жокер ще му помогне ама извади късмет. Отлично си използва жокерите. ; за едноцентовата монета не знам нищо, отказвам се, но за спорта бих заложил на ‘б’ - ‘плати си дълговете’
Добра игра и заслужено заработени 5000 лв.

Наистина ли не си чувал, че със сода може да се чисти сребро? И не само.

# 613
Само в химическото чистене виждам логика.

# 614
  • София
Отказ да влезе в армията

Общи условия

Активация на акаунт