Стани богат - тема 25

• 14 818
  • 756
  •   1
Отговори
# 570
Аз съм футболна енциклопедия, но и аз се затрудних.
Това е от онези въпроси които или знаеш или не знаеш. Не можеш да тълкуваш.
Иначе жената много логично каза Канада именно заради хокея, но няма как да знае, че Канада в момента са сред добрите във футбола и след 2 г. очаквам много от тях.

Е, не е чак толкова трудно(за футболен човек). Защо?
В най-лошия случай ги свеждаме до Китай и Куба.
За останалите в случая(без особени познания за футбола) остават няколко "посоки"(абстрактни), като единствената "вярна-парадоксална" би била - "милиарден Китай, но без гол на СП"... Grinning

Цитат
има ли обратни случаи: първо сядат в СБ и после отиват и по другите телевизии. Ако има такива - как се представят те в другите?
(Който има впечатления, нека сподели 2 реда, моля.)

Имам някои впечатления, например по оста Стани Богат и Последният печели - като цяло са с много добра успеваемост(минимум финал и оспорвана загуба) или най-често поредица от победи(2+).
Нормално е, предвид че хора с подобен профил(над средното ниво като обща култура) във формат като Последният печели има добра почва да натрупат солиден актив от верни отговори(точки), докато в Стани Богат нещата са "концентрирани" и един коварен въпрос и... заминаваш(грубо казано), независимо дали си куизър и пр.
И двете игри имат своите предимства(и недостатъци), но като цяло Последният печели е по-добър индикатор за нивото на обща култура в сравнение със Стани Богат(отчитайки в някакъв минимален процент и фактора "натискане на бутона", сиреч бързина-реакция и включване в играта, което аз лично и не бих тълкувал като оправдание, макар че де юре може да бъде такова).
Да не казвам голяма дума, но половината от участвалите в Стани Богат нямат особени шансове в Последният печели.
И не толкова заради нивото/скоростта на т.нар. "услужлива памет", а защото бяха прости като галоши, не знайки елементарни неща от българската история, литература и т.н.
(Да, донякъде включвам и фактора сценична треска, но някои неща са отвъд нея, съжалявам, ако се гледа внимателно си личи коя е причината!).
Може да звучи крайно, но в случая си има и "опашка крушата" - продуцентите умишлено акцентират върху по-посредствени кандидатури(ако изобщо някои са и се записвали, че като знам каква е шуробаджнащина по тези формати...), но пък "атрактивни"(по някакъв начин, даже и аз не знам какъв, хаха, не е лесно да им хванеш спатиите тук), за да вървят епизодите и да се раздават средно по 1500 лв..
Това е истината!
Докато в Последният печели - поне има някаква морална наслада от играта, съревнованието, въпросите и т.н., въпреки че раздават стотинки буквално, което обаче донякъде и е*** майката на труда(без никаква корелация), предвид напрежението, усилията, и т.н., които си вложил отговаряйки на стотици въпроси, но това е положението.
Иначе да, и в това предаване имаше немалко гьонове и "Дънинг-Крюгеровци".
Но пък е истинско удостолствие да се гледат специалните т.нар. шампионски епизоди и по-оспорвани епизоди* между двама, дори понякога и трима(наистина знаещи играчи).
* Понеже(за щастие и рядко) имаше и "оспорвани" епизоди между посредствени играчи, които бяха истинско мъчение като цяло.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 20:36 от Soleiblanc

# 571
  • Пловдив
Леле, майкоооууу... и аз като Кънчев бях убедена, че ако е Мона Лиза, щяхме да знаем. Обаче за другите три знаех с голяма степен на сигурност, че това са истинските им имена. Бащата на Лайза Минели се казва Винсънт Минели. И шок - никой отговор не ми изглежда верен, което ясно, че няма как да бъде, де... А за капак името Лиза Герардини ми звучеше познато, но не го свързвах с МЛ никак. Тук явно щеше да проработи принципът "което се откроява". Само че и той съвсем не винаги работи, та да го ползваш смело.

Знаеше си иначе младежът, браво. Ама може ли, нормално ли е, някой, който не е маниак на "Бързи и яростни", а нормален индивид, да знае къде е снимано амнайстото му продължение?!

# 572
Специално за Бързи и яростни мисля, че цялото заглавие на съответната част беше "Бързи и яростни: Токио Дрифт" и беше доста популярно заглавие като излезе. Аз оттам го знам и се сетих. Иначе не ги гледам и не съм фен.

# 573
Скрит текст:
Леле, майкоооууу... и аз като Кънчев бях убедена, че ако е Мона Лиза, щяхме да знаем. Обаче за другите три знаех с голяма степен на сигурност, че това са истинските им имена. Бащата на Лайза Минели се казва Винсънт Минели. И шок - никой отговор не ми изглежда верен, което ясно, че няма как да бъде, де... А за капак името Лиза Герардини ми звучеше познато, но не го свързвах с МЛ никак. Тук явно щеше да проработи принципът "което се откроява". Само че и той съвсем не винаги работи, та да го ползваш смело.
Знаеше си иначе младежът, браво. Ама може ли, нормално ли е, някой, който не е маниак на "Бързи и яростни", а нормален индивид, да знае къде е снимано амнайстото му продължение?!

То не беше амнайстото, а третото. Доколкото си спомням и второто беше без Вин Дизел а.к.а Дом, а само с Брайън и Роман. Simple Smile

# 574
  • Пловдив
Аз и за първото нищо не знам освен заглавието, затова ми се вижда забит въпрос. Wink

# 575
Вече не гледам нищо със супер герои, никакви екшъни с коли, никакви трансформъри и прочее. И грам нищо не знам за тях, просто нямам интерес. И затова бих била лесна плячка за продуцентите Simple Smile

# 576
Е, те първите 3 са от преди 20 г. Simple Smile

# 577
  • Пловдив
Цитат
Абе, чак ми е чудно, че не се сеща.
Млад е, и Дарко, и Джейми са от нашето време - 80-те. Ако за тях говориш, а не за Кънчев и Мона Лиза.

Ауу, да, да се изкажа и за изобразителното изкуство и подигравката. На мен най-подигравателно ми звучеше дадаизъм (коректорът го поправи на "садизъм"), мъжът ми допусна и кубизъм. Импресионизмът е от това време, но не бихме предположили да е подигравка. Всъщност, отбелязвам си да прочета после за историята на термина, защото още се съмнявам да е било баш подигравателно.

# 578
Точно за Дарко, но въпросът беше на възрастната дама, не на момчето.

# 579
Импресионизмът е от това време, но не бихме предположили да е подигравка. Всъщност, отбелязвам си да прочета после за историята на термина, защото още се съмнявам да е било баш подигравателно.

Факт е, че в началото импресионистите са били възприемани с насмешка, а творчеството им се е считало за несериозно и дори скандално. Повечето от тях доста са погладували, докато се утвърдят, а някои така са си умрели в мизерия и са станали известни чак след смъртта си.

# 580
Моне и Реноар са станали изключително известни приживе. Гоген и Писаро са имали големи проблеми с парите, но имам чувството, че това е по-скоро заради начина по който се е стекъл живота им. Ван Гог се самоубива млад, няколко години по-късно става много известен. Всъщност Моне му се е възхищавал още докато той е бил жив и ако не бяха психическите проблеми, сигурно е щял да пробие.
Дега и Сезан са нещо като аристократи, от богати банкерски семейства - действително не са продавали много картини в продължение на години, но мисля, че не са си давали много зор, защото са имали пари.
Няма да пиша за останалите, че стана дълго, но не мисля, че проблемите им са свързани толкова със стила им и критиката, колкото с това, че да се живее от изкуство винаги е трудно.

# 581
  • Пловдив
Същото щях да кажа - в историята бедни художници да искаш. Сутринта пратих на мъжа ми ей това от ФБ, че често се хилим на такива изказвания за селото, еснафщината и пр., но и на Иван Милев, тоя от петлевовата банкнота, не му е било лесно. Wink
Иначе не оспорвам отговора на въпроса, а и с периодизацията на теченията не съм дип наясно.
Скрит текст:
/

# 582
@Лайт - мн. те моля (надявам се, ще е интересно изобщо), ти имаш поглед върху повече хора, играли в повече куизни предавания. Помисли, има ли обратни случаи: първо сядат в СБ и после отиват и по другите телевизии. Ако има такива - как се представят те в другите?
(Който има впечатления, нека сподели 2 реда, моля.)

Като бивш участник и в двете предавания (СБ и ПП, но в обратен ред), ще си позволя да дам моето скромно мнение по въпроса. Тъй като мисля, че имам щастието да познавам точния човек за конкретната питанка.
В Последният печели, преди започване на записа, има една стая, която помпозно я наричат бекстейдж (а основно си мисля че се ползва за столова от персонала на ПП) - та, в тази стая, се събират участниците в предстоящия запис. И когато ни събраха, единият от участниците ми се стори познато лице. След няколкоминутен размисъл се усетих, че го гледах скоро в СБ и дори спечели 5000 лева. Играта му бе много запомняща се - интелигентна, с чувство за хумор, някак всичко течеше леко. Затова и явно ми е направил впечатление. Разбира се, похвалих го за играта му и цялостното му поведение по време на нея и му казах че съм много щастлив, че ще участваме заедно в ПП. Впоследствие, играта се разви така, че той отпадна във втори кръг (тогава все още състезателите бяха 4) и си мисля че причина за това най-вече беше бързината, която бе определяща за някои от въпросите. Говорихме си доста с него преди записа, тъй като се забави началото му и той ми сподели, че мечтата му е да се запознае с Ники Кънчев, тъй като били астрални близнаци (родени са на една и съща дата, една и съща година). В СБ тогава водещ бе Михаил Билалов... Интересното е, че мечтата му се осъществи няколко месеца по-късно, когато го поканиха и в Голямото преследване и там вече се срещнаха с Ники (впоследствие ми сподели че е много впечатлен от него и от самото изживяване). А в самото предаване там успя да се измъкне на преследвача (мисля че игра с Мъдреца). Щастлив съм че го познавам - страхотен човек, с много богата обща култура и въпреки сравнително мимолетното му участие в ПП, за мен си е един огромен ерудит.
Та, мисълта ми е, че всяко от тези предавания си има своите особености, които са по-удобни за един вид играчи и по-неприятни за други...
Иначе, абсолютно съм съгласен с поста на Солей, че в СБ една грешка е фатална за цялостното ти участие, докато в ПП имаш шанс за поправка и това дава по-цялостен поглед върху нивото на знанията на конкретната особа.
Спирам, че пак се разпрострях.Simple Smile)

# 583
Конкордия - думата за съгласие е подобна на англ.

# 584
Брех, до тук три много лесни въпроса, съобразени с възрастта на дамата. Много се учудих, че не се сеща за Конкордия. Всеки знае, че конкорд значи съгласие. А и да не знае, Виктория пък е на победата.

Общи условия

Активация на акаунт