Това е от онези въпроси които или знаеш или не знаеш. Не можеш да тълкуваш.
Иначе жената много логично каза Канада именно заради хокея, но няма как да знае, че Канада в момента са сред добрите във футбола и след 2 г. очаквам много от тях.
Е, не е чак толкова трудно(за футболен човек). Защо?
В най-лошия случай ги свеждаме до Китай и Куба.
За останалите в случая(без особени познания за футбола) остават няколко "посоки"(абстрактни), като единствената "вярна-парадоксална" би била - "милиарден Китай, но без гол на СП"...

(Който има впечатления, нека сподели 2 реда, моля.)
Имам някои впечатления, например по оста Стани Богат и Последният печели - като цяло са с много добра успеваемост(минимум финал и оспорвана загуба) или най-често поредица от победи(2+).
Нормално е, предвид че хора с подобен профил(над средното ниво като обща култура) във формат като Последният печели има добра почва да натрупат солиден актив от верни отговори(точки), докато в Стани Богат нещата са "концентрирани" и един коварен въпрос и... заминаваш(грубо казано), независимо дали си куизър и пр.
И двете игри имат своите предимства(и недостатъци), но като цяло Последният печели е по-добър индикатор за нивото на обща култура в сравнение със Стани Богат(отчитайки в някакъв минимален процент и фактора "натискане на бутона", сиреч бързина-реакция и включване в играта, което аз лично и не бих тълкувал като оправдание, макар че де юре може да бъде такова).
Да не казвам голяма дума, но половината от участвалите в Стани Богат нямат особени шансове в Последният печели.
И не толкова заради нивото/скоростта на т.нар. "услужлива памет", а защото бяха прости като галоши, не знайки елементарни неща от българската история, литература и т.н.
(Да, донякъде включвам и фактора сценична треска, но някои неща са отвъд нея, съжалявам, ако се гледа внимателно си личи коя е причината!).
Може да звучи крайно, но в случая си има и "опашка крушата" - продуцентите умишлено акцентират върху по-посредствени кандидатури(ако изобщо някои са и се записвали, че като знам каква е шуробаджнащина по тези формати...), но пък "атрактивни"(по някакъв начин, даже и аз не знам какъв, хаха, не е лесно да им хванеш спатиите тук), за да вървят епизодите и да се раздават средно по 1500 лв..
Това е истината!
Докато в Последният печели - поне има някаква морална наслада от играта, съревнованието, въпросите и т.н., въпреки че раздават стотинки буквално, което обаче донякъде и е*** майката на труда(без никаква корелация), предвид напрежението, усилията, и т.н., които си вложил отговаряйки на стотици въпроси, но това е положението.
Иначе да, и в това предаване имаше немалко гьонове и "Дънинг-Крюгеровци".
Но пък е истинско удостолствие да се гледат специалните т.нар. шампионски епизоди и по-оспорвани епизоди* между двама, дори понякога и трима(наистина знаещи играчи).
* Понеже(за щастие и рядко) имаше и "оспорвани" епизоди между посредствени играчи, които бяха истинско мъчение като цяло.