Преди забраната в нощните заведения ми лютеше на очите ужасно от дима, а след това дрехите ми смърдяха толкова много, че омирисваха цялата стая за нула време.
Не само на закрито, трябва да се забрани пушене и на открити публични места и да се вдигнат здравните осигуровки на пушачите.
Пак няма да е достатъчно. Треперя дали моите деца няма да пропушат, защото някой съученик пуши, понеже е гледал родителите си.
Не, не съм, не искам да се пуши до мен и семейството ми. Примерът с цигарата мога и на пейка в парка да го дам. Пушачите няма защо да се притеснявате от зъмърсяването на въздуха.
За партито - не съм ходила на рейв купон, няма кой да ме блъсне, а проблемът ми беше само дима, но да, бременните не трябва никъде да излизат, за да може да се пуши.
Само се чудиш какво да пишеш - ние не се блъскаме и никакви изгорели газове не могат да оправдаят димене над бебешка количка. Ясно е, че като подскачаш така, най-редовно опушваш хората. Можеш следващия път да се огледаш какво има около теб и да почнеш да се съобразяваш малко повече. Имало е и такива пушачи около мен.
Затова трябва да има обособени места и за едните, и за другите и задължително добра вентилация.Тогава ще има по-малко недоволни.Пък, който иска да се трови, това си е негов избор.
Освен това в двата града хората пушат и по улиците, и мъже, и елегантно облечени жени.Та да не се правим, че ''само'' у нас е различно.Ние ще продължим да се тровим само с изгорелите газове на улицата.От това няма спасение, няма и да има.За съжаление.