Дългото чакане след трансфер – тема 115

• 39 010
  • 725
  •   1
Отговори
# 150
Много Вви благодаря ,момичета.Прекрасни сте!❤

# 151
Момичета някоя от вас има ли много подут корем ?Това нормално ли е ,след ЗЕТ съм, тоест няма как да е от пункцията

# 152
Момичета някоя от вас има ли много подут корем ?Това нормално ли е ,след ЗЕТ съм, тоест няма как да е от пункцията
Да.Моя корем също е подът.ЗЕТ съм и то на естествен цикъл и пак ми е подът корема и изпитвам тежест.Дано да е дпбър знак.

# 153
Имам искрена молба към даващите съвет тук момичета- моля, ако нямате достатъчно знания и опит, моля, замълчете си!
Струва ми се гавра да дадеш съвет и надежда на момиче 8ден след ЗЕТ със стойност на ЧГХ 3,50 да пусне пак след 48ч,защото има шанс да се повиши?! Не, няма никакъв шанс за съжаление.
Прогестерон 2,9 в деня на трансфера 95% ще доведе до отрицателен резултат без значение последващата терапия- важни са първите 1-2-3дена след трансфер, после и да стане висок прогестеронът все тая.
Бърза справка в Гугъл-първите 20 сайта дават, че минималната стойност на прогестерон за успешна бременност е поне 8-10. Някои казват над 20.
Моят лекар отмени трансфера на момиче с прогестерон 6.
Винаги има шанс, естествено. Но по този труден път се минава по-лесно, когато имаш ясна и трезва оценка на ситуацията.
Пожелавам пътят да е по-лесен и кратък на всички, защото тези знания не се събират покрай хубави новини. Но ако нямате достатъчно опит, моля не обърквайте момичетата, които се хващат за всяка дума като последен шанс за спасение.

# 154
Съгласна съм с мнението на ive23. Успех на всички,които чакат положителен тест. Имах ЕТ на 6.11. На 15 ми е датата за кръвен тест. Днес ми е 6-ти ден след ЕТ. Направих уринарен тест - отрицателен.

# 155
Съгласна съм, но след като се покачва, е редно да се види след 48 часа, докато не почне да спада.
А за прогестерена, съм била на пролутекс и наистина знам, че се покачва бързо. Нека, момичето си направи тест за прогестерона, и да види как върви. Щом лекарите не са отписали опита, а вместо това са изписали пролутекс, значи има шанс. А Божа работа дали ще има имплантация.

# 156
Аз също чета,че толкова нидък прогестерон не е добре и е редно да се отложи трансфера.Затова попитах тук и много се очудих защо изобщо ми ги трансферираха.Момичето,което беше с мен в стая ми каза,че миналия и трасфер,който е бил успешен в деня на трансфера прогестерона и е бил 1,75.Чета и се интересувам,просто ума ми не го побира защо доктора не отложи трансфера…

# 157
По принцип се предписва прогестерон в деня на пункцията, ако е свеж трансфер. За ЗЕТ не съм сигурна кога, тъй като в повечето случаи съм имала свеж трансфер. За мен лекарите, няма просто ей така да те разиграват. Твоя беше 2 и нещо. Пролутекса се усвоява на 100 процента, така, че ще има вдигане преди имплантация.

# 158
Vandim, била си ЗЕТ- ембрионите са вече били размразени. В такъв случай се гледа кое е по-малкото зло- повторното замразяване и последващо размразяване може да окаже негативно влияние на ембрионите.
Опитай се да мислиш позитивно и каквото стане. Ето, виждаш Господ ти е показал, че понякога прави и чудеса (прогест 1,75,който да доведе до успешна бременност, си е в графа чудо)
Съвет, за да не стига до тази ситуация, е тестване на 2-3ден след овулация/пункция, за да се вземат мерки, докато все още има време.

# 159
Наистина, ако е така, се чудя защо не се прави първо изследването на прогестерона и тогава да вземат решение за трансфер. Това значи, че  лекарите си играят с нас. Те трябва да го знаят това, преди ние да го знаем, нали за това им се доверяваме.
Искрено стискам палци, и вярвам, че нещата ще се наредят. Сега се иска положително мислене само, спазвай предписанията на лекарите, и знай, че ти си направила своята част.
Вярвам, че няма грешни опити, има опити, които те водят до правилния. Успех, Vandim!

# 160
Благодаря,момичета!И другото,което ми е интересно.Навсякъде чета,че след като сложат хореомон започват прогестеронов препарат.На мен хореомона ми беше сложен във вторник,трасфера беше в събота.През тези дни не се изследвана нищо.Не знам каква е идеята на доктора.Имам два трансфера преди този-един свеж и един зет и двата стимулирани.Този път подходихме на напълно естествен цикъл,защото според доктора лигавицата е била с неподходяща текстура.А как така лигавицата разсте,а прогестерона не…Имам много въпроси и просто търся отговори..

# 161
Здравейте момичета! На 03.11.24г свеж трансфер на един бластоцист. На 6ти ден направих уринарен тест, за съжаление отрицателен. Казах си рано е за положителен. Как мислите утре сутрин да си направя ли втори тест или да си чакам мирно до 15.11.24г когато ми е датата за ЧХГ-то?

# 162
vandim, тя лигавицата си расте и във фоликулярна фаза. А всъщност имаше ли потвърдена минала овулация или само тригър? Ако овулацията не се е състояла не е чудно, че прогестерона ти е бил нисък 5 дни след това.

# 163
Здравейте момичета! На 03.11.24г свеж трансфер на един бластоцист. На 6ти ден направих уринарен тест, за съжаление отрицателен. Казах си рано е за положителен. Как мислите утре сутрин да си направя ли втори тест или да си чакам мирно до 15.11.24г когато ми е датата за ЧХГ-то?

Утре ще е 9-ти ден, може и да покаже. Кръвен също ще отчете, дали има бременност.

# 164
На прегледа,когато сложихме хореомона,доктора само ми каза-“Чудесни сме действаме” Пуснаха ми естрадиол и лх.След като излезнаха стойностите едтесдиола беше178 и ми се обадиха да си сложа хореомона.Не знам дали е имало или не..
vandim, тя лигавицата си расте и във фоликулярна фаза. А всъщност имаше ли потвърдена минала овулация или само тригър? Ако овулацията не се е състояла не е чудно, че прогестерона ти е бил нисък 5 дни след това.

Общи условия

Активация на акаунт