Дългото чакане след трансфер – тема 115

• 38 360
  • 725
  •   1
Отговори
# 435
Познавам и страха и паниката ти. Познавам и безизходицата , зависимостта и отчаянието. Знам какво е да не можеш да дишаш от паника и да не можеш да си намериш място докато чакаш. Нито едно от тези неща не влияе добре на хормоните ни и бременността. Не знам какво да те посъветвам, но ти желая да не ти се налага да минаваш повече през това. Това да ти е успешния опит и да се радваш на лека бременност до термин.

# 436
Не мога да препоръчам успокоително, но ми е интересно как всяка клиника препоръчва първи тест на различна дата. В първата ми казаха 10-ти ден, в сегашната най-рано на 12-ти, като и в двата случая става въпрос за 5-дневен ембрион. На вас са ви казали 9-ти ден. Не че има голямо значение де, но в случай на отрицат. тестове може да се спестят няколко дни лекарства.
Благодаря момичета, давате ми кураж! Мисля да пусна кръвния утре 8 ми ден, ден по-рано от предписаното, но не мога да се измъчвам повече. Лошото е, че изпадам в паника само при мисълта за нов тест. Знаете ли безвредно успокотелно, което може да се вземе в това състояние?

# 437
Аз направих кръвен тест на 8 ден ( след трансфер на 5 дневни бластоцити) за да потвърдя имплантация и после на 12 ден за да проверим дали се покачва чхг както трябва. И на 9 ден да се направи кръвния пак трябва да се повтори след два дни за да се проследи нарастването на чхг.

# 438
Може би в някои случаи, дават ЧХГ препарати, и това може да повлияе на резултата. При мен винаги е било 14 ден след трансфер, само последния път беше 12-ти ден, не попитах защо. Аз на 10-ти ден направих уринарен тест, който показа две черти. И си направих на 12-ти кръвния, който си беше положителен.

# 439
Да де, ама не всеки положителен уринарен или кръвен тест гарантира успешна бременност до термин.

# 440
И при мен официалната дата за тест беше 9тия ден след трансфер на 5дневно.

# 441
Така е, не съм казала, че гарантира успешна бременност. Няма гаранция, докато не видиш бебето в ръцете си. Въпроса беше, защо са в различен период тестовете.
Аз след първия положителен кръвен тест, направих още поне 5, докато кажат, има пулс. Имаха съмнение и за извънматочна. Викаха ме по спешност, защото много играеха стойностите. Но аз отидох спокойна, и докато от клиниката ми изказваха съжаление, че всичко е приключило: Казах, не се знае, докато не мине прегледа. Учудиха се на спокойствието ми. В крайна сметка беше в матката, но ми казаха, не се радвай, трябва да чуем първо пулс. Айде още седмица чакане, след което чухме пулс.
Просто после почват други притеснения, които очакват и вас. Всеки етап е чакане, мислене, притеснение, докато не мине, и не видиш бебе в ръцете си, няма гаранция. Всяко дете е истинско чудо. Ще се случи, Мера. Аз затова казвам, че тестовете на 6-ти ден, кръвни или уринарни, са само негативна емоция и стрес. В крайна сметка всичко започва с един положителен тест. А оттам, каквото е писано ще се случи.

# 442
Благодаря момичета, давате ми кураж! Мисля да пусна кръвния утре 8 ми ден, ден по-рано от предписаното, но не мога да се измъчвам повече. Лошото е, че изпадам в паника само при мисълта за нов тест. Знаете ли безвредно успокотелно, което може да се вземе в това състояние?

Съжалявам за цялото това напрежение. Аз посещавах психолог до седмица преди раждането. За мен това беше най-доброро успокоително. 50 минути седмично само за моите тревоги, разговори и въпроси. Успех и скоро да видите хубав положителен кръвен тест.

# 443
+1 за психолог. Иначе съм питала - разрешиха ми валидол в едната клиника, в другата ми препоръчаха паниксен по спомен. Но издържах без тях, въпреки че имам история на ПА и по принцип съм с повишена тревожност. Най-добре каквото и да се приема, дори и билково, да е след консултация с клиниката/лекаря.

При мен двата трансфера за които писах са правени в една клиника, при един лекар. Втория път ми го поиска на 12ти ден теста, просто защото 10ти беше в събота и няма кой да ми даде указания след това как продължавам и продължавам ли с терапията.
При третия ми трансфер, вече в друга клиника, ми искаха тест на 12ти ден, но аз го пуснах на 10ти, защото усещах какъв е резултата е ми беше трудно със следването на терапията. Признаха резултата и ми казаха да си спирам всичко. Но на някои места си държат на тест на датата, независимо от резултата ден-два по-рано. До лекар и клиника си е. Като съм търсила материали по темата, в Америка често им го назначават чак на 14ден, затова пък много залагат на уринарни тестове.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 17:46 от 2402

# 444
Аз също не препоръчвам успокоително, но психолог - да . Всички бягаме от там защото сме закърнели , но не виждам лошо. Наскоро едно момиченце от тук, ми написа нещо което тотално ме замисли. Българското суеверие… е не е лошо, ама си вреди.
Та тя посещава психолог и ми сподели, как обикновено все не прибързваме да се радваме тук и сега защото не било хубаво, а аз хептен ако очаквам нещо хубаво винаги мисля лошо…. Но ако не се радвал сега и веднага какъв е смисъла, нима ако се зарадваш ще промениш съдбата , то ако е писано е писано. Нали говорим, че силата на мисълта е най-важна, енергията и т.н. , ще мине времето, мечтайте!

Аз също се чудех каква е разликата за деня на тест, но предполагам, че зависи от протокола по който нашите лекари действат с нас и от друга страна при някои жени имплантацията става по-бавно, но се случва! Така, че е по - добре да не бързаме да отписваме теста, ако предварително е негативен. Моя например официално беше чаааак на 13ти ден (представяте ли си какво е било в душата и главата ми…)

# 445
През цялата ми успешна бременност треперех от страх, гледах като болна и дори не можех да се усмихна. От страх, от страх, че нещо ще се обърка и няма да родя живо и здраво дете. Да, бременността ми беше тежка с кървене, тромбофилия, гестационен диабет и какво ли не…. Но сега толкова съжалявам, че превърнах този момент в нещо неприятно за мен и семейството ми.

Затова със си обещала, че сега няма е така ще съм позитивна, ще се радвам и ще се усмихвам, ще се разхождам и ще си върша домакинските задължения.

Аз също не препоръчвам успокоително, но психолог - да . Всички бягаме от там защото сме закърнели , но не виждам лошо. Наскоро едно момиченце от тук, ми написа нещо което тотално ме замисли. Българското суеверие… е не е лошо, ама си вреди.
Та тя посещава психолог и ми сподели, как обикновено все не прибързваме да се радваме тук и сега защото не било хубаво, а аз хептен ако очаквам нещо хубаво винаги мисля лошо…. Но ако не се радвал сега и веднага какъв е смисъла, нима ако се зарадваш ще промениш съдбата , то ако е писано е писано. Нали говорим, че силата на мисълта е най-важна, енергията и т.н. , ще мине времето, мечтайте!

Аз също се чудех каква е разликата за деня на тест, но предполагам, че зависи от протокола по който нашите лекари действат с нас и от друга страна при някои жени имплантацията става по-бавно, но се случва! Така, че е по - добре да не бързаме да отписваме теста, ако предварително е негативен. Моя например официално беше чаааак на 13ти ден (представяте ли си какво е било в душата и главата ми…)

# 446
И аз след два неуспешни трансфера реших същото като Fallingstars. Бях се побъркала от притеснения ,побърках и всички около мен.Лежах постоянно и ставах само до тоалетна . Не спях добре, правих пикливи тестове всеки ден. Изобщо не бях приятна ни за себе си, ни за хората около мен.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 19:15 от •MERA•

# 447
Чета ви и аз реших да споделя. Отдавна пробваме с мъжа естествено и после със стимулации. Имах много тестове с една черта...Февруари имам спонтанен аборт с много кървене. Сега след като си видях положителния тест, бях много щастлива, (всеки да изпита тази радост), но 2  дни преди прегледа отидох до тоалетната и получих адски кръвоизлив със съсиреци. Не мога да ви опиша чувството, дано никой да не го изпитва! Веднага отидох в бърза помощ като през целия път мислех,че всичко е свършило. Мъжа ми ме чакаше отпред, а аз не можех да си кажа името от рев... Но за наше щастие ембриона си беше там. Сега съм в 4ти месец, сънувам кошмари и ходя до тоалетна с ужас, карам мъжа ми да седи пред вратата(слава богу че работим от вкъщи). Къпя се само с него. Всеки божи ден се моля да минава това време и всичко да е наред. Казвам на хората и се опитвам да се зарадвам, но как след толкова мъки всичко ми се е свило.. След празниците ще потърся психолог, защото знам че не е добре и за мен и за плода... Бъдете силни, може много трудности да в приготвил живота,но ще имаме и много хубави моменти!

# 448
Така е, не съм казала, че гарантира успешна бременност. Няма гаранция, докато не видиш бебето в ръцете си. Въпроса беше, защо са в различен период тестовете.
Аз след първия положителен кръвен тест, направих още поне 5, докато кажат, има пулс. Имаха съмнение и за извънматочна. Викаха ме по спешност, защото много играеха стойностите. Но аз отидох спокойна, и докато от клиниката ми изказваха съжаление, че всичко е приключило: Казах, не се знае, докато не мине прегледа. Учудиха се на спокойствието ми. В крайна сметка беше в матката, но ми казаха, не се радвай, трябва да чуем първо пулс. Айде още седмица чакане, след което чухме пулс.
Просто после почват други притеснения, които очакват и вас. Всеки етап е чакане, мислене, притеснение, докато не мине, и не видиш бебе в ръцете си, няма гаранция. Всяко дете е истинско чудо. Ще се случи, Мера. Аз затова казвам, че тестовете на 6-ти ден, кръвни или уринарни, са само негативна емоция и стрес. В крайна сметка всичко започва с един положителен тест. А оттам, каквото е писано ще се случи.
Браво за силния дух! Много ми хареса 🙂 Успех до термин.

# 449
Относно деня на теста, доколкото разбрах от моята лекарка, предпочитат по-късна дата, за да не се следи дали има удвояване, а резултатът да е категоричен. Също и с първия преглед да не се бърза, за да се види направо ембриончето. При мен първия път се видя само сакчето и съответно имах още една седмица притеснения. Разбира се, че всяка една от нас тук има различна история,  и не отричам ранните тестове при съответните причини. Успех на всички

Общи условия

Активация на акаунт