Дългото чакане след трансфер – тема 115

• 38 339
  • 725
  •   1
Отговори
# 480
Криси, защо така чак в 27 г.с.? Мен ме беше страх да го спра, но лекарката ме успокои, че нямам нужда от него, въпреки това, от страх всеки път си проверявах и прогестерона. Вече в един момент спрях, да го проверявам.

# 481
Аз бях на 3 инжекции до  12 седмица и после започнах по схема да ги намалявам , вече съм на 1 до началото на 15та и после ги спирам изцяло. Да не ви плаша ама 4 месеца си е  всеки ден. Важното е крайния резултат за него се борим. Минават следите от боцкане!

# 482
Понеже и на мен ми е ужас с пролутекса, корема ми е син, спомням си, че някои го бият в ръцете и краката. За ръцете може ли който има опит да сподели къде точно бие? Благодаря.
П.С.: Иначе аз затоплям, вкарвам иглата и инжектирам много бавно, само не разтърквам, но и това ще правя. Ще питам и за прогестан декс, ако стигна до положителен резултат.

# 483
Аз имам питане след като приключих е с биохимична и забелязах , че прогестерона ми падна рязко , въпреки че бях на пролутекс един път дневно. Значи имплантация имахме , чхг над 40 на първо тестване и прогестерон 68 nmol/L - 21 ng/mL. На следващото тестване чхг 60 , прогестерон 22 - 6.91 ng/mL. и не трето чхг около 30. Искам да разбера как прпгестврона пада толкова рязко при положение , че съм на пролутекс , Кронон гел сутрин и циклогест вечер. Първо ембриона ли спира да се развива, което води до рязко спадане на прогестерона или прогестврона не ми е бил достатъчно / бил е неусвоен и затова ембриона спира развитието си? В деня на трансфера ми беше 9 ng/mL.

# 484
За пръв път чувам, че Пролутекс се слага бавно и се разтрива след това, че и 10 минути? На мен не са ми давали такива инструкции от болницата. Слагах го бързо и нищо не съм разтривала. Имаше нужния ефект.

# 485
Да, точно от болницата ми дадоха тези инструкции, за да не се получават топчета се разтрива. И казаха, понеже е мазен препарат се слага бавно.

# 486
Криси, защо така чак в 27 г.с.? Мен ме беше страх да го спра, но лекарката ме успокои, че нямам нужда от него, въпреки това, от страх всеки път си проверявах и прогестерона. Вече в един момент спрях, да го проверявам.

Аз съм с близнаци може и това да има значение,но не смееха да го спрат досега.

# 487
Момичета, много се вълнувам. На 8ми ден след трансфер на две 6 дневни снежинки ЧХГ ми беше 20.8 IU/L, а днес - 11ти ден се е покачило на 120 IU/L с прогестерон 29.3 nmol/L. Как ви се струват тези резултати? На мен ми е трети трансфер, предишните нямаха имплантация.

# 488
Момичета, много се вълнувам. На 8ми ден след трансфер на две 6 дневни снежинки ЧХГ ми беше 20.8 IU/L, а днес - 11ти ден се е покачило на 120 IU/L с прогестерон 29.3 nmol/L. Как ви се струват тези резултати? На мен ми е трети трансфер, предишните нямаха имплантация.

Чудесно покачване на чхг. Ще потретвате ли кръвния или направо на преглед ? Тихичко честито 💐 прогестерона трябва да се качи.

Последна редакция: пт, 13 дек 2024, 16:34 от •MERA•

# 489
При предходния опит бях с Прогестан декс, но в момента съм с мускулни инжекции прогестан. Колкото и да е неприятно поставянето в корема, мисля, че е значително по-безполезно, отколкото мускулното. Относно начините на поставяне, като че ли всяка клиника си дава различни указания (на мен ми бяха казали да не разтривам мястото изобщо). Късмет на всички🤞

# 490

Прогестерона ви е много нисък, преобразувано в другата единица е 9 ng, което е под долната граница, като за бременност го искат минимум 13-15, а най-добре над 20 ng. Колко ви е бил в началото и приемата ли Пролутекс, Утрогестан? ЧХГ също е малко ниско за този ден, но има шанс. Може би , защото е бил 6-дневен ембрион.

# 491

Прогестерона ви е много нисък, преобразувано в другата единица е 9 ng, което е под долната граница, като за бременност го искат минимум 13-15, а най-добре над 20 ng. Колко ви е бил в началото и приемата ли Пролутекс, Утрогестан? ЧХГ също е малко ниско за този ден, но има шанс. Може би , защото е бил 6-дневен ембрион.

Здравейте, преди трансфер не съм изследвала прогестерон, не са ми то искали. Сега съм на два пъти по 4 таблетки вагинално Утрогестан. Сега се притесних дали е достатъчно, а съм на преглед чак идния петък - 20.12. Според вас да потретвам ли теста и кога?

# 492

Копирам това от една друга тема, дано да Ви е полезно:

При бременност
• Първи триместър 10 – 44 ng/mL или 32,6 – 140 nmol/L
• Втори триместър 19,5 – 82,5 ng/mL или 62 – 262 nmol/L
• Трети триместър 65 – 290 ng/mL или 206,7 – 728 nmol/L

Аз не бих чакала другия петък. Бих се свързала с доктора ми веднага. Успех. 🤗

# 493
На 13 ден пуснете отново ЧХГ и Прогестерон! Ако прогестеронът е нисък, трябва незабавно да се свържете с вашия лекар. Пожелавам ЧХГ да се удвоява правилно и всичко да е наред! Успех!

# 494
Аз имам питане след като приключих е с биохимична и забелязах , че прогестерона ми падна рязко , въпреки че бях на пролутекс един път дневно. Значи имплантация имахме , чхг над 40 на първо тестване и прогестерон 68 nmol/L - 21 ng/mL. На следващото тестване чхг 60 , прогестерон 22 - 6.91 ng/mL. и не трето чхг около 30. Искам да разбера как прпгестврона пада толкова рязко при положение , че съм на пролутекс , Кронон гел сутрин и циклогест вечер. Първо ембриона ли спира да се развива, което води до рязко спадане на прогестерона или прогестврона не ми е бил достатъчно / бил е неусвоен и затова ембриона спира развитието си? В деня на трансфера ми беше 9 ng/mL.

Здравейте, не мога да си го обясня и аз, но имах подобен случай.
В деня преди трансфера за съжаление бях с много нисък прогестерон 6 ng/ml, включих веднага прогестан декс 2*25 като бях едновременно с това на утрогестан и дуфастон.
5 дни след трансфера бях с много добър прогестерон, до 7-ми ден беше добре и на следващото мерене беше паднал много, около 9-ти ден, а продължавах същата терапия с прогестана и всичко останало. 🤔
Чхг мерих само веднъж на 12-ти ден и нямаше имплантация, но дали се е качвало предните дни нямам идея, не рискувах да си вкарвам допълнителен стрес.

Общи условия

Активация на акаунт