Всичко за гел лаковете - тема 57

• 40 536
  • 763
  •   1
Отговори
# 45
Аничка, прекрасен маникюр! Изравняването, за мен, също е перфектно!

# 46
Включвам се с маникюра от днес. Ще ме прощавате за снимките, хич не ме бива в тази част. Пробвах Build it up гела на Коди, препоръчвам го на всеки, на който му е трудно да изравнява с бази, ако са му по-течни, това нещо изобщо не тече и същевременно се изравнява само, беше велико 😀 За фолиото имах план да се отпечата изцяло, но то не искаше да ми съдейства особено, но въпреки това ми харесва резултата, интересно се получи. Качвам и снимки на изравняването, ако може да кажете дали е добре, че ми е голяма мъка и всеки път го мисля дали трябва така да изглежда 😀
Страхотно изпълнение 😍 И аз мисля, че изравняването се е получило много добре!

# 47
Включвам се с маникюра от днес. Ще ме прощавате за снимките, хич не ме бива в тази част. Пробвах Build it up гела на Коди, препоръчвам го на всеки, на който му е трудно да изравнява с бази, ако са му по-течни, това нещо изобщо не тече и същевременно се изравнява само, беше велико 😀 За фолиото имах план да се отпечата изцяло, но то не искаше да ми съдейства особено, но въпреки това ми харесва резултата, интересно се получи. Качвам и снимки на изравняването, ако може да кажете дали е добре, че ми е голяма мъка и всеки път го мисля дали трябва така да изглежда 😀
А фолиото как се ползва, купих си преди година от Тему и така стои.

# 48
Много ви благодаря, момичета 🩷 Поли, качвам клипче как се работи с фолио: https://youtu.be/z8Cw6HqyBVY?feature=shared
Моето лепило е на Born Pretty - има ги и в тему и в алито, ако не искаш да е китайско, знам, че има момичета тук, които са хвалили това на Коди, но е по-скъпо. При мен не успя да се отлепи толкова добре, но аз го пекох на 60 секунди, защото така пишеше, може и това да е проблемът и да е трябвало по-малко време, но на момента даже не ми хрумна да пробвам по-малко.

# 49
А фолиото как се ползва, купих си преди година от Тему и така стои.
Трябва ти лепило за фолио. Пример това е на Коди което аз имам и съм доволна.

# 50
Споменах ви, че имам нови попълнения и ще видим как ще са след три седмици. Цвета много ми харесва. Сложих го само в един слой.

# 51
Благодаря за инфото, но имам още едно въпросче. За изграждането, изобщо не ми издържа със хартиените форми работя.

# 52
Това "изобщо не ми издържа" може да означава 101 неща - неправилна подготовка, некачествени продукти, неправилна архитектура. Опиши внимателно всички стъпки, какви продукти ползваш, дай снимки на изграждането и евентуално може и да можем да помогнем. Но с такива генерални изказвания може само да хвърляме боб какъв е проблемът.

# 53
Аничка, страхотен маникюр  😍 архитектурата ти е супер (поне така ми изглежда 😅 ) дори бих идвала на маникюр при теб, т.к изравняването от маникюрист ми го направиха улято, че се подсетих защо сама се правя 🫣

# 54
Аничка, страхотен маникюр  😍 архитектурата ти е супер (поне така ми изглежда 😅 ) дори бих идвала на маникюр при теб, т.к изравняването от маникюрист ми го направиха улято, че се подсетих защо сама се правя 🫣
Лотос, много ти благодаря, страшен комплимент е това за моята самокритична природа 🩷 Аз се правя сама от сравнително скоро (7 месеца някъде) и знанията ми са само от това, което съм чела и гледала. Честно да ти кажа с бази ми е трудно изравняването, уж не са много течни, но аз съм бавничка и почват да се разливат и създават излишна работа, освен това за моите нокти не са особено подходящи, сега с гела виждам голяма разлика, нямат нищо общо като здравина, а е доста тънко изравняването и ми беше и много по-лесно така като е гъст. Има още много неща, които не ми харесват (като например как всеки път се опитвам да се самозаколя с тези нежни кожички 🤣), но надявам се с времето да напредна и да скъся времето за направата на маникюра 😀

И аз започнах да се правя сама, защото през годините съм сменила сигурно над 20 маникюристки и винаги има нещо, което не ми харесва и в почти всички случаи материалът се отлепя, като проблема, разбира се винаги е при мен, никога при тях и любимото ми е, че винаги всичко им се случваше за първи път с мен, преди такива проблеми са нямали 😀 Но те като цяло просто бързат и не доглеждат много, съгласна съм, че има хора, които могат да работят бързо и да стане добре, но в моите случаи не са били кой знае колко критични към това, което правят.

# 55
Аничка, за 7месеца си доста добра. Има маникюристи на 5 години стаж не могат да се сравнят с теб.
Бях  ходила при една маникюристка за да видя дали съм разбрала правилно как са стъпките за изграждане 😅 (кражба на занаят) някъде около 2017-2018 (преди това не смеех сама да изграждам). Жената си беше истински професионалист, а откъм рисунки просто беше уникална, беше рисувала пейзажи на мостри. Нито при нея имах проблем с отслояване, нито когато сама се правих, без значение дали съм изграждала или не.
След това 2020г преживях много тежък за мен момент, бях изпаднала в дупка нямах желание за нищо. Маникюра ми е хоби и е нещо, което ми действа успокояващо, но единственото, което правих беше да си оформя ноктите и да почистя кожичките (където има нужда).
След това забременях, родих и миналата година април отидох да ме направят (ето я маникюристката с 5 години стаж), едно че разляти, друго до седмица целият гел на 4-5 нокатя се отлепи като люспа и падна сам. Другите бяха с отслойки. Почнах да слягам обикновен лак, той се лющи, трия ходя без, след няколко дни пак слагам. Но тази година април пак започнах да се правя с гел и гел лак, ами то и при мен все отслойки, 🤣, в чудо се видях (успокоявам се, че поне не падат на люспи 🤣). Преди нямах такива проблеми, сега си мисля, че бъркам нещо в буферирането на нокатя, не помня дали буферирам и двете ръце и дали всички нокти 🤦🏻хем купих нови гелове, бази, топ, всичко е на Коди (за да са в система). Дори в началото почиствам със спирт, след това Нейл фрешър, ултрабонд (пак на Коди). Обаче отслойките в свободния край са на лице. Предните маникюри дори и към кутикула имах отслойки, наблегнах на по-внимателно почистване на кожичките и сега на този все още не се е надигнало там. Нищо че е на 3 дни, вече на 2 нокатя има отслояване 🤣
С какъв грид полирате нокътната плочка? Мисля, че там нещо бъркам, или защото набързо без да буферирам навсякъде. 🫠

# 56
Лотос, странното е, че аз където и да ходех все ми се отлепяше всичко и изграждането също както при теб ми падаше на цяла люспа, а преди много години, когато никой не изравняваше още и всичко се нанасяше на тънък слой също ми падаха като лепенка. Първия път, когато се правих вкъщи беше без изравняване и се отчупи част от към кутикулите (но не знам дали да го дължа на това, че нямаше изравняване или на това, че не знаех много много какво правя 😀). А пък от както се правя сама имах в началото 2-3 пъти отлепяния и после спряха. Тоест според моята логика не са моите нокти проблема 😀

Според мен всичко е много индивидуално, а повечето работят по един и същ начин без значение какви нокти са отсреща.

Моята буфер пила е 100/180, но 180 някак ми се вижда много нежно 🤣 и обикновено ползвам 100, за да видя хубаво, че всичко се е матирало и гледам и до кожичките хубаво да мина.

Щом ти е държал преди и при тази маникюристка и при теб самата е добре.
Аз използвам същите стъпки, които и ти описа. Аз бих почнала да отмятам всичко подред.

Най-напред дали са ти препилени ноктите. От кутикулата ако докосваш кожичките с лака може да се получава отлепяне.

Ултрабонда знам, че не трябва да докосва кожичките, защото после тече към тях (веднъж бях забравила да си го сложа, но ми издържаха, така че предполагам си зависи от нокът и правилна подготовка). В салоните са ми слагали даже киселинен праймер, и плочката, че ми е мазна и че затова ми падал гела, съм чувала 😀

За базата дали се втрива или не, четох толкова различни мнения, даже, че трябвало да се втрива само, ако ноктите били здрави, пробвай и двата варианта.

От към свободния край на мен ми се отлепя, ако съм с квадратни нокти (тези дни си ги загледах, че май се завиват надолу, а не растат толкова нормално колкото си мислех 😀).

Друго, което се сещам е, че не запечатвам свободния край изобщо. Можеш да пробваш и по двата начина да видиш как изглежда и дали има разлика.

Аз също така, свалям гела, почиствам кожичките, изрязвам и чак след това буферирам, минавам със спирт, нейл фрешър, ултрабонд и т.н. Знам, че има хора, които първо буферират и после оправят кожичките, но на мен ми се видя странно и не го правя така, защото все някъде нещо пипам по тези нокти.

Можеш и да пробваш с гел в краен случай, ако използваш само бази за изравняване.

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 21:34 от Аничка.

# 57
  • София
Семпличко от мен

# 58
Круела, много красив маникюр. Какъв матов топ използваш, и това ваденки ли са?

Аничка, трябва наистина да си направя един списък със стъпки и внимателно да го следвам. Преди запечатвах свободния край, а сега гледам, че има нова мода, когато приключат с маникюра и го пилят. Трябва да опитам пак да го запечатвам 😅буферът ми може да е доста фин, следващият път ще опитам със 100грид.

# 59
  • София
Благодаря. Ваденки са цветчетата, а топът е този:

Общи условия

Активация на акаунт