Всичко за гел лаковете - тема 57

• 40 634
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
Взех си на коди продукт, на който пише ултрабонд. Да попитам това праймер ли е, което се слага на нокътя преди нанасяне на базата? Аз имам праймер на клареса и го слагам преди базата, но с тези наименования се бъркам, един продукт го срещам с няколко имена.

# 676
Ултрабонда се слага след обезмаслител/спирт и преди база. Има леко лепкав слой. Нанася се тънко и внимателно без да се докосва кожа и служи за по-добра спойка.

# 677
Взех си на коди продукт, на който пише ултрабонд. Да попитам това праймер ли е, което се слага на нокътя преди нанасяне на базата? Аз имам праймер на клареса и го слагам преди базата, но с тези наименования се бъркам, един продукт го срещам с няколко имена.
Прочетете заглавния пост. Има цял абзац точно по този въпрос.

# 678
Можехте да ми обясните с двойно по-малко думи на въпроса и то съществено. Но само можехте..
Продуктът, който съм купила ми прилича на обезмаслител , не на праймер, на мириз, на консистенция, за това питам ползвалите го и знаещите, иначе заглавия пост съм го чела, защото бях дълго време част от тази тема. Ползвала съм главно клареса, но невинаги ги има налични и на добри цени в мейкъп, а и съм отворена да пробвам и други марки.Днес си купих и цветна база на  Джеси/Джеса ( в чантата ми е още, за да цитирам правилно името ). На шишето пишеше, че са италиански. Изненадах се приятно. Не съм изхвърляла лакове последната година, а знам, че трябва.

# 679
Ултрабонда се слага след обезмаслител/спирт и преди база. Има леко лепкав слой. Нанася се тънко и внимателно без да се докосва кожа и служи за по-добра спойка.

Ултрабонда задължителен ли е ?Или може само с обезмаслител после база и геллак ?

# 680
Той прави спойка така казано и подпомага задържането на последващите материали отгоре. Веднъж бях забравила едната ръка да   намажа с праимера,но нямаше проблем. Не бих си правила експерименти иначе. А и той предпазва нокътя ти от евентуално увреждане от следващите продукти, които ще сложиш. Все пак химия...

# 681
Края на февруари си направих гел лак с продукти на Клареса от Нотино (нямаше безцветен топ, а базата беше с цвят и нещо не ми се получи добре), но вчера ми дойде поръчката на Коди и нямах търпение да ги пробвам. Показвам какво постигнах:
 С rubber база на Коди, цвят фуксия/циклама на Коди, брокат на Коди с подложка от ситен брокат на Клареса, ментово на Клареса, стикери от Тему и топ без лепкав слой на Коди. Нещо не успях да фокусирм добре.

# 682

Ултрабонда задължителен ли е ?Или може само с обезмаслител после база и геллак ?

Не е задължителен. По-скоро е за проблемни нокти. Моите имат отслоявания без него, а на майка ми не ѝ слагам и няма проблем.

Нещо пролетно вече. Стария лак го издържах едва десетина дни...

# 683
  • Пловдив
Много добре ви се получава. Аз тепърва свиквам и ми идват доста гъсти базата, лака и топа и ми се получава доста дебело.

# 684
Много добре ви се получава. Аз тепърва свиквам и ми идват доста гъсти базата, лака и топа и ми се получава доста дебело.

Базата я нанасям в средата на нокътя като подложка и после с тънка четка за рисуване разнасям равномерно по краищата,за да не ми олее кожичките, после обръщам за малко ръката с нокътя надолу и се получава. Но ги правя два по два и накрая палеца, след всеки два нокътя пека,за да няма разливане и струпване. Топа ми е доста течен и с него нямам проблем.
Дано съм ви била полезна.

# 685
  • Down south
Много полезно!
Аз също ползвам  rubber базата на Коди и гледам да нанасям съвсем тънък слой с друга четка. Става много тънък слой, но върховете се "очукват"
Утре ще пробвам твоят метод.
Благодаря!

# 686
Здравейте момичета, преди си правех ноктите сама, но тъй като явно не инвестирах в по-качествени консумативи ми отнемаше доста време. Та реших отново да започна да се правя сама и исках да ви помоля за съвет за електрическа пила. Търсих в търсачката, прочетох описанието, но намирам ликове, които са стари и вече не са активни и един, който беше активен, но за пила за 250 лв. За съжаление не мога да отделя повече от 100 лв. за пила и ми се иска да я поръчам от България, а не от Ali, защото ноктите ми са на повече от месец и няма до издържат още един. Гледах Galaxia в емаг, но ме се стори доста мощна за 40 лв. И марката Nail drill, която ползва маникюристката ми, но за нея нямаше описание на спецификации и не мога да преценя. Много бих ви била благодарна, ако можете да ми препоръчате електрическа пила. Благодаря ви предварително и ви пожелавам прекрасен уикенд!

# 687
  • Бургас
В брошурата на Лидл тази седмица има комплект за маникюр с пила, за 25 лв. Имам подобна, справя се прилично за домашни условия.

# 688
Въоще не препоръчвам пили от този тип, отговорно заявявам, че са боклук и лесно ще си съсипете ноктите с такива.
Ето ви пили от Емаг по около 50 лева, съвсем прилични:

https://www.emag.bg/profesionalna-bormashina-za-nokti-prenosima- … tm_medium=android

https://www.emag.bg/elektricheska-pila-za-nokti-byondself-prenos … tm_medium=android

Накрайници трябва да си купите отделно.

Ако пък ви се дават към 100 лева, тази е стационарна и също е добра, и идва с що-годе добри накрайници:

https://www.emag.bg/profesionalna-bormashina-za-nokti-juemel-aku … tm_medium=android

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 09:00 от HoneyBee33

# 689
  • Бургас
11 години се правя сама и още не съм си съсипала ноктите. Още колко да чакам, за да се съсипят Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт