Червените флагове, за които си затворихте очите.

• 16 900
  • 318
  •   1
Отговори
# 285
За мъжа това си е част от общата култура. Разбира се, никой с обща култура не може да се мери с професионалист, но е хубаво и да не е профан.
Вече в тестовете за обща култура трябва да слагат въпрос - "Наритвали ли сте някого". Мъжете задължително да отговарят с "да", за да не губят точки.

Аз пък харесвам мъже, които могат да се бият.
Не говоря за батки, които скачат на всичко,  което се движи, а просто мъже с умения.
Има си места за тия неща.
Точно батките, които скачат на всичко, са тези, които наистина могат да се бият.

Другите дали тренират балет, народни танци или бойно изкуство е все тая, уменията им няма да им помогнат срещу другите батки и ще хващат декиш само пред никога нищо нетренирали хора.

# 286
В природата на мъжа е да е агресивен.
Сега, че живеем вече в стерилен и цивилизован свят, е друго. Трябва да се владеят инстинктите.
Но да се съди мъж, че скача или е импулсивен, тестостеронът не пита. По-скоро, ако седи и трае нещо не е наред.

# 287
В природата на мъжа е да е агресивен.
Сега, че живеем вече в стерилен и цивилизован свят, е друго. Трябва да се владеят инстинктите.
Но да се съди мъж, че скача или е импулсивен, тестостеронът не пита. По-скоро, ако седи и трае нещо не е наред.
Самоконтрол, дисциплина, разсъдливост, стабилност, отговорност, дипломатичност - качества, които ценя изключително не само в мъжете и които прекрасно стопират всякакви безсмислени импулси.

Има мъже с характер и тестостерон и мъже, които го карат само на тестостерон.

# 288
Именно, живеем в цивилизован свят.
Едва ли някой би съдил човек, който е импулсивен, ако става дума за неща, които не вредят на другите. Обаче да налита на бой и да минава с оправданието, че е мъж и му е в природата...

# 289
Батките (улични побойници) по принцип, ако бъдат сложени в ринг, не могат да се мерят с трениращ. Обаче тяхното предимства са празните глави - не ги спират съмнения, страх да не контузят или убият другия, страх за себе си, страх от полиция и последствия, не се свенят от подли номера... Докато трениращите по заучен навик се бият малко или много спортсменски - Брус Лий е казал, че както тренираш, така и ще се биеш.  Няма начин да се тренират удари с контрол и само позволени такива и после в реална обстановка да ти дойде спонтанно друго. Аз лично не мога да си представа състезател по спортно карате, а даже и състезател по Киокушин в уличен бой, ако не отделят време за интердисциплинарни тренировки. Да не говорим за Айкидо, Тайкуондо и прочее.

# 290

Точно батките, които скачат на всичко, са тези, които наистина могат да се бият.

Другите дали тренират балет, народни танци или бойно изкуство е все тая, уменията им няма да им помогнат срещу другите батки и ще хващат декиш само пред никога нищо нетренирали хора.

Така е, в спец частите ни учат направо да убиваме

# 291
Някои направо избухват.
Посмях се с тази тема и последните включвания. Joy

# 292
Черна станция, съгласна съм с написаното.

И точно в това виждам проблема - бойните спортове са изключително тежки и често водят до сериозни травми. Например според мен човек трябва да е малко идиот да реши да тренира бокс, защото това са постоянни удари в главата, микросътресения, които се насъбират и имат негативни последствия за здравето и качеството на живот в бъдеще.

В същото време създават една грешна представа за сигурност и самоувереност, нали някой си там спечелил примерно няколко състезания по таекуондо е вече е големият бияч. Еми, не е. Точно на улицата може да попадне на някой, нетренирал таекуондо, но много обичащ да бие таекуондисти.

Така е, в спец частите ни учат направо да убиваме

Еми те за това сигурно не ви викат често.

# 293
За мъжа това си е част от общата култура. Разбира се, никой с обща култура не може да се мери с професионалист, но е хубаво и да не е профан.
Сега не е модерно. Не се бият мъжете.
Може да си развалят, маникюра или прическите. JoyJoy

# 294
Притеснително си е. Ами, ако ги одерат по лицето?....по-добре не.

# 295
  • София
Аз съм виждала състезател по Айкидо в уличен бой. По-точно почти нищо не видях, нападателят падна бързо.

# 296
Ох много бой в тая тема. Но и аз съм виждал екшън от профи състезатели, към превъзхождащи ги противници.
Първия е това, което разказах няколко страници назад - 17-18 годишно момиче, шампион по джудо, извади рамото на едра тренирана бабанка - случая е от дивите 90 години, направи му и хватка и той от изненада ли или от страх да избяга се изтъркули стълбите. Не съм сигурен че момичето искаше да се търкаля по тези стълби, че можеше да го убие. Момичето, когато работех, беше щерка на собственика на производствена фирма и наравно с нас повдигаше и носеше едни метални отливки - по 40-50 кг. без особени усилия.
втория пак в дискотека, един профи боксьор, категория петле по по 60-70 килограма ли бяха? Пак 120 кг. борче от дивите години го заяждаше да става от масата нещо, даже и не видях как и къде го млатна петлето, но борчето не можеше да си поеме въздух 10 минути от земята, а петлето невъзмутимо си допи питието и си излезе. Та не подценявайте професионалистите, това че не смеят да наранят (убият) някой, не значи че не могат да се защитават.

# 297
Аз съм виждала състезател по Айкидо в уличен бой. По-точно почти нищо не видях, нападателят падна бързо.
Първо си помислих, че този с Айкидото бързо се е проснал на земята, но след това  познанията ми по айкидо се включиха и в мен нещо неистово закрещя - не, не, айкидо, те никога не нападат първи Joy Другият е паднал бързо значи Joy

Онзи другият следващия път да знае, че за да не се губи равновесие, тези с Айкидото най-ефективно се нападат тихичко изотзад с тъп предмет Grinning Или с много бърз прав, ама по-добре да е наистина бърз и неочакван.

# 298
В уличния бой никога не знаеш кой кого, но все пак когато упражняваш едно умение, дори с някакви рестрикции,  ставаш по-добър в него.
Има си хора по залите, които могат много,  но не парадират с това.

# 299
Преди време някакъв мутра беше пребил млад мъж на столичен булевард, приятелката на момчето го беше заснела с телефона си и така стана голям скандал в социалните мрежи. Та този същия уж ММА боец, беше ходил и в Донбас като доброволец към сепаратистите, бяха пуснали покрай случая клип от някакво състезание, където въпросната мутра стоеше като препариран, а противника му го изтупваше като брашнян чувал. Бойният му опит в Донбас или по скоро пребиваването му там беше около седмица колкото да се снима за фейса, така твърдяха от там.
Така че имате много погрешни представи някои. Бойните умения както всяко друго нещо се тренират, изключително важна е и психическата подготовка. Да знаеш, че като те ударят няма да умреш от няколко шамара или удара по тялото или дори главата, да не изпадаш в шок и да се биеш докато можеш или е нужно. Повечето не тренирани хора след първите удари изпадат в шок и спират да оказват съпротива. Което един трениран и с боен опит човек не би бил така.

Общи условия

Активация на акаунт