Червените флагове, за които си затворихте очите.

• 17 039
  • 318
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Мирена, и ти чака този човек да ти изневери, за да му биеш шута? Услуга ти е направил, да знаеш. А на любовницата, дето ще ти заеме мястото, може само да съчувстваш.
Не си тръгнах защото познавах и другото му лице,на човек който обича с цялото си сърце и който беше готов да направи всичко за мен.
След всеки червен флаг който се проявяваше и слагах розовите очила и си мислех,че онзи човек в който се влюбих е някъде там и отново ще се появи.
После се появиха децата и имаше период в който всичко беше  наред.Но на него сякаш му дойде в повече да бъде баща,съпруг,да ни подсигурява финансово защото моето майчинство даже и за децата не стигаше.Битовизмите ни заляха,животът ни стана една идея скучен.При всеки един мой опит да излезем някъде семейно или да отидем на почивка отказваше.Свободното си време вместо с нас предпочиташе да го прекарва навън с някой колега или приятел,да практикува хобито си или просто си намираше някакво занимание само и само ние да не го занимаваме.Мислех ,че това е някакъв вид мъжка депресия.
Но след появата на любовницата всички червени флагове направо ме заляха отново и с всеки изминал ден ставаше все по-зле и по-зле.
Финансово не съм била зависима,по-скоро мога да кажа емоционално.

Ама то този, в когото си се влюбила и този, когото описа в предишния пост, са един и същи човек. Вземеш ли едното, получаваш и другото. И цялата ти любов е... Целува ме, ама ме плюе. И ти мислиш за целувките, нищо че храчките са дошли от същата уста.

# 76
zavs, много добре написано. Хората не променят коренното си разбиране за живота - ако е пияница, женкар, комарджия, никоя жена няма да го промени. Може да се кротне в началото малко, но после ще си покаже същността.

Принципно хората узряват и помъдряват с годините, но същността им не се променя.
Аз примерно се научих да говоря по-малко, да не се опитвам да променям нечие мнение в спор, да избягвам хора, с които не ми е приятно, да отделям време да себе си (примерно да пия кафе, да изгледам филм, да чета...), характерът ми леко се е променил, но не съществено. Основните ми ценности и мироглед са си същите.

# 77
Честно казано и аз не знам защо в днешно време мъжете бягат от отговорност.Защо са толкова безхарактерни,лабилни и при всяка трудност търсят лесното?

Как беше онази приказка:
- Трудните времена раждат силни хора.
- Силните хора създават добри времена.
- Добрите времена раждат слаби хора.
- Слабите хора създават трудни времена.
- Трудните времена ...

Явно живеем в добри времена.

# 78
Аз това го разглеждам на микро ниво.
-Семействата, които гледат да си улеснят децата, че да не живеят, "както те са живели". Създават готованковци, неумеещи да се справят с живота.
Те от своя страна имат "силни" деца, то няма и как иначе. Нали им стават нещо, като родители Joy.  
И така, до края на света 😀
 Но, има я златната среда, да не сме черногледи.

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 21:16 от zavs

# 79
Е, не е задължително. Ето една приказка Simple Smile
Трима братя намерили гърне с жълтици. С парите единият купил на сина си къща и му дал да си живее живота. Другият с парите пратил сина си да се изучи, а третият му купил хубави меч, кон и доспехи да ходи да се прослави.  Та и това с богатите родители и глезените деца не е задължително, макар да гледаме келешчета в коли за по 200 бона да се чувства, че са хванали бога за шлифера.

# 80
Малко офтопик.
Нали знаете, че се използват опитни мишки за всякакви научни и медицински експерименти. Понеже в работата ми се налага да влизам и в такива лаборатории, забелязах че винаги имат червена светлина. И хората работещи там ми обясниха, че е за да могат нощно време да влизат и да си правят експериментите без да нарушават цикъла "ден/нощ" на животните. Просто защото мишките не виджат червената светлина.
Защо го казвам? Защото някои хора (и мъже, и жени) придобиват зрение на опитни мишки като се влюбят. И затова се вкарват в най-критичните експерименти в живота си.

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 22:29 от Абуто

# 81
Не знаеш какъв му е процесора на човека.
Всеки може да се хвърля в каквито си иска експерименти, ако процесорът му е достатъчно силен и може да понесе всичко.

# 82
  • София
Или "пускаме пердето*. Ама вече поносимостта ми намалява.

# 83
Всеки е "заслепен" в началото на връзката. Въпросът е да не "търпи" поведение, което е различно от мирогледа му.

Ако някой се събува на средата на коридора, това може да бъде коригирано, обаче, ако е пияница, не мисля.....

Има семейства с отворени връзки. Ако и двамата имат такива виждания, тяхна си работа. Обаче, ако единият вярва в моногамията, а другият си полягва през вечер с различни, то нямат бъдеще. Това е хубаво да се разбере и прецени още в началото на връзката и всеки да си търси подходящия партньор.

# 84
На такъв въпрос веднага бих отговорила с "Ами нямам, не ми харесва и няма да се облека в това"или "Харесва ми (в зависимост от положението, можеш да попиташ мацката откъде я е купила, купи ми, ще нося"
И
"Ако много ти харесва можеш да тръгнеш с нея". Или "И аз, ама шоколадът не прощава, пък той ми е по-важен от това как изглеждам. Ако не ти харесвам не съм те вързала за мен".
И все в тоя род.

Амиии НЕ
Ако така отговаря ще има скандали.
Тя явно не е била фен на скандалите.
С такъв човек на глава не се излиза. По-скоро се стига да бой.

# 85
На такъв човек, директно ще му кажа да си гледа работата и няма да се видим повече.

Имах подобен "ухажор", излизаме в компания и  той ми каза - виж дамата на еди кой си как се е облякла, а ти с дънки....хахаххаха При което загубих дар слово от шок и не отговорих. После ми дойдоха на ум сто начина да отвърна, ама беше късно, щото не се видяхме повече.

# 86
Коментарите за външния вид са ми били винаги просташки. Запознавам се с един мъж и на първа среща той ми казва, че много ще ме хареса с червена коса и да отиваме до близкия фризьорски салон да ме правят червенокоса. Изпихме си питието и му казах чао.

# 87
Колко ли жени ще му се навият на мерака на този?

# 88
Този още на първа среща тества границите,  дали тя ще се промени,  за да му угоди.
Нарцисите често така тестват.
Често тестват и с голямо закъснение за срещата.

# 89
Че то в днешно време, вече някой чака ли за среща? Не мога да си представя, че някой ще закъснее повече от минута и няма да се обади, а другият ще го чака.

Общи условия

Активация на акаунт