Термин Юли 2025 ❤🤱

• 43 995
  • 776
  •   1
Отговори
# 360
И аз съм като теб. С пренатален на 2ри и чакаща резултати 😁 аз гадене имах в началото само вечер, но сега вече нямам. Само дето брутално ме боли един мъдрец и ми казаха, че няма какво да се направи. Само това ме мъчи Cry

# 361
И аз съм като теб. С пренатален на 2ри и чакаща резултати 😁 аз гадене имах в началото само вечер, но сега вече нямам. Само дето брутално ме боли един мъдрец и ми казаха, че няма какво да се направи. Само това ме мъчи Cry

И аз чакам да вляза във втори триместър заради един зъб. Ако стане нетърпимо, има все пак начини и сега да се работи. Откъде си?

# 362
При мен си има гадене още. По-притеснително за мен е, че след кървенето на 19 декември, все още имам кафеникаво зацапване,и вече нервите ми са опънати до краен предел. Иначе съм минала няколко прегледа след кървенето и всичко с бебето е наред.
А относно пренаталния и аз го пуснах на 02 и освен притесненията от зацапването, добавих и тези за резултатите 🙄

# 363
Според моят АГ пренаталният тест не е необходим, ако резултатът от БХС е нисък риск, но аз все пак се чудя дали да не го направим. На вас какво са ви препоръчали ?

# 364
Аз минах на БХС на 31.12. За щастие се оказа нисък рискът по всички показатели. Феталният специалист изобщо не спомена за пренатален, при тези резултати. Единствената препоръка беше да спра кръворазреждащите.

# 365
Както писахме в предишните коментари, пренаталния тест се прави или при фамилна обремененост, или при възраст на майката над 35г или по препоръка на наблюдаващия лекар.

# 366
Може да се направи и по собствено желание и за собствено успокоение. В последните години има много родени деца със синдроми от млади родители при липса на фамилна обремененост, а БХС е просто статистика

# 367
Може да се направи и по собствено желание и за собствено успокоение. В последните години има много родени деца със синдроми от млади родители при липса на фамилна обремененост, а БХС е просто статистика

Така е, може и по личен избор,аз изброих медицинските причини.

# 368
Аз минах на БХС на 31.12. За щастие се оказа нисък рискът по всички показатели. Феталният специалист изобщо не спомена за пренатален, при тези резултати. Единствената препоръка беше да спра кръворазреждащите.
А обясниха ли ти защо препоръчват да спреш кръворазреждащите?

# 369
Аз пуснах пренатален по собствено желание. Имам една прекъсната бременност в 16г.с по медицински причини. Бих предпочела да разбера възможно най-рано, ако има нещо, защото абортът в по-голяма седмица не е никак приятно преживяване.

# 370
Честит празник на празнуващите 💐
Аз съм супер притеснена… тази сутрин пуснах тестове за грип и вирус и ми излезе положителен резултат за грип Б 😭 чакам за консултация с лекар от инфекциозно, защото моя личен не знае дали мога да вземам лекарствата за грип. Много се притеснявам да не стане нещо с бебето 😭😭😭

# 371
Честит празник на празнуващите 💐
Аз съм супер притеснена… тази сутрин пуснах тестове за грип и вирус и ми излезе положителен резултат за грип Б 😭 чакам за консултация с лекар от инфекциозно, защото моя личен не знае дали мога да вземам лекарствата за грип. Много се притеснявам да не стане нещо с бебето 😭😭😭
Има лекарства, които са съвместими с бременност. Не се тревожи. Бързо да оздравяваш

# 372
Аз съм след инвитро в Турция,бяха ми изписани инжекции Прогестан декс 25 мг сутрин и 25 мг вечер на 12 часа,аспирин протект 100мг вечер след храна Протоколът в Турция е прогестеронът да се пие до 10 седмица и се спира рязко.Аспиринът ми казаха да го пия до минимум 20 седмица и след това проследяващият гинеколог да прецени дали да го спре или продължи.

# 373
А обясниха ли ти защо препоръчват да спреш кръворазреждащите?

Да, защото рискът от прееклампсия излезе нисък.

# 374
Момичетата, които пуснаха тестове на 2-ри - какви тестове правихте? Колко време Ви казаха, че се чака за резултати?
Аз правих Вижън и ми казаха 3 до 7 раб.дни

Общи условия

Активация на акаунт