Термин Юли 2025 ❤🤱

• 43 968
  • 776
  •   1
Отговори
# 345
Бих ви препоръчала Доктор Ненад Леков. По принцип е в Токуда, но аз ходя в МЦ МараяМед на Г.М. Димитров, понеже ми е по-близо. Може да разгледате мнения за него и в други теми във форума. Изключителен професионалист и човек! 
Момичета, пренаталният тест не би ли следвало да се прави ако на БХС или на феталната излезе нещо нередно ? Питам защото, моята АГ го заяви като условие, ако искам да се следя при нея, трябва задължително да направя пренатален.

Подкрепям мнението на skyfalll. Освен ако тя не ти го плаща пренаталния тест, няма никакво право да го изисква. 1500лв не са по силите на всеки и не може да поставя такива условия. Имаш ли възможност да избереш друг лекар? От кой град си? Дай да ти потърсим някой читав доктор, който да не те гледа като касичка.

Иначе пренаталният се прави по желание и при възможност на родителите. Ако на БХС, феталната морфология или пък пренаталният тест покажат нещо проблемно, то задължително се преминава към инвазивен тест - амниоцентеза или хорионбиопсия. Никога не се разчита само на кръвните тестове.

Ще съм благодарна за всякакви препоръки. Става дума за София. Лекарката, която държи на пренаталния тест, спомена, че ще ме прати на най-евтиният, който е към 700лв. И ми вкара мухата в главата, разбира се. Дори и 1500 да струва, ще ги платим, но както казахте ми се иска да имам право на избор. Благодаря!

# 346
Ами аз ще правя пренатален, защото съм на 38г,а при възраст над 35 е препоръчително да се направи. Ще правя в лаборатория Synevo най-пълния им тест,който обхваща доста аномалии. Струваше ми 940лв защото до края на декември има промоция, иначе на редовна цена е около 1200лв.
Иначе при бременни на възраст под 35г и при липса на фамилна обремененост или насока от лекар, не знам дали е нужно да се прави пренатален.

# 347
Здравейте.
Някой има ли отзиви за Д-р Елена Фадел? Работи в майчин дом и ФемКлиник.

# 348
Момичета, пренаталният тест не би ли следвало да се прави ако на БХС или на феталната излезе нещо нередно ? Питам защото, моята АГ го заяви като условие, ако искам да се следя при нея, трябва задължително да направя пренатален.

Здравей, може би сме при една и съща докторка. На мен ми беше препоръчана, ходих преди да забременея също и ѝ имам огромно доверие. Честно казано, ние си бяхме решили да правим пренатален тест и 700лв не са въобще много в днешно време. Нямаме индикации, фамилна обремененост или възрастов фактор за теста - просто за наше спокойствие. Аз няма да правя БХС, а само ФМ, като запазих час в Марковс при д-р Димитрова (с милата бременност все ходех при нея на ФМ).

# 349
Бъдещи мами, а вие започнахте ли да мислите за имена на бебчетата?
Аз все още не знам пола, но за мъжки имена със сигурност имам по-голям избор от харесвани такива за разлика от женските, защото мъжа ми смята, че кратките са кучешки. 🤣🤣🤣

# 350
Аз съм обратното, за момче ми е по-сложно, даже за момиченце си бях измислила име, но на феталната морфология ни казаха 90% момченце. Мислим и двамата, но не се и насилваме де, понеже има много време и отвреме навреме някой вмята по някое име, което да отлежава в съзнанието на другия. Та имаме няколко такива за момента, пък ще видим, може и само да си дойде.

# 351
Здравейте мами,аз съм след първо инвитро бременна,терминът ми е 6 юли,очакваме момиченце,утре влизам в 4ти месец.

# 352
Момичета, вие кога разбрахте пола - на първата ФМ ли? Тъй като на мен ми предстои скоро Blush

# 353
Ние ще разберем пола към средата на януари от пренаталния тест.
И ние от време на време така обсъждаме някакви имена,но чакаме резултатите от пренаталния, дано всичко да е наред, тогава вече може малко по-сериозно да мислим имена.

# 354
Здравейте, бъдещи мамчета! Да ви попитам тези които са след инвитро кога ви спряха лекарствата?

# 355
Здравейте, бъдещи мамчета! Да ви попитам тези които са след инвитро кога ви спряха лекарствата?

Здравей! На мен от 10та седмица, поетапно до 12та

# 356
Аз след трансфера бях на Дуфастон и Циклогест, в 10 седмица ми ги спряха, не е било поетапно.

Редакция: Сега се сетих и аспирин пиех, но в 12та седмица на феталната ми казаха да го спирам.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 18:10 от Nevermind_1

# 357
Казаха всичко без фраксито на един път в 12 седмица

# 358
При мен са поетапно-последен е Утрогестанът, който е до края на 12 г.с. Единствено Клексан и Акард ми ги оставят за почти цялата бременност.

# 359
И на мен за прогестерона ми казаха до 12 г.с. След като се образува плацентата, вече няма нужда от него, ми обясниха.
На 2-ри дадох кръв за пренаталния и сега нетърпеливо чакам резултатите. Записала съм се за ранния скрининг и общо взето броя дните.
Как сте вие със симптомите и гаденето? На мен не ми се случва всеки ден, но имах 2-3 кошмарни дни, в които едва мърдах и ми се гадеше дори от вода.
Иначе се чувствам адски подута и коремът вече стърчи напред, но то се очакваше, като още не се е прибрал от предната бременност.

Общи условия

Активация на акаунт