Термин Юли 2025 ❤🤱

• 43 983
  • 776
  •   1
Отговори
# 330
Момичета направих групата във фб за кратко видима, за да може който иска да се присъедини защото иначе не става. Оставям линк, който има желание да се join-е и по-късно отново ще я скрия.

https://www.facebook.com/groups/533271579697259/?ref=share
Аз пак не мога да се включа в групата , дали да не си я направим само заключена , а на малко по - късен етап да я заключим .

Не можеш, защото отново я направих скрита след като минаха няколко дни. Добре, сега отново ще я направя видима и ако някой няма нещо против, ще изчакам повече време, за да могат да се включат всички.

edit: Би трябвало в момента да е видима, може да пробваш сега.

# 331
Здравейте Simple Smile записвам се и аз 😁🫣
С много страх и надежда... За 2.07.2025г с едно родено дете и два мисед аборта + тромбофилия...
За сега всичко е наред... Опитвам се да съм позитивна ❤️❤️❤️

# 332
Здравейте записвам се и аз с едно дете на 4г (Инвитро), две не успешни приключили в 4 и 5 г.с пак след Инвитро. Сега съм в 11 та седмица с Термин 04.07 2025 на Клексан заради високи Тромбоцити и Но шпа и Прогестерон профилактично до 12 та седмица поне. Успех на всички мами дано сме спокойни и всичко е наред 🙏🙏🙏

# 333
Здравейте момичета,
Записвам се и аз при вас.
ПРМ 19.10.2024 и термин според приложенията 26.07.2025
В понеделник ми е часът за лекаря, та нямам търпение. Дава ми, че съм 7 г.с. + 6 дни, та по спомени в понеделник трябва да чуем пулс ако вдичко е наред.
Всъщност аз съм скорошна майка, имам тазгодишно февруарче 😄 но с ММ решихме, че искаме деца с малка разлика и ето на - стана от първия път.
Преди февруарчето имахме малко драми - един аборт и впоследствие открита тромбофилия, та цяла бременност бях на Клексан.

# 334
Здравейте момичета Честита Коледа, и аз се записвам при вас- според приложенията термина ми е на 22 юли 2025. При мен не върви много спокойно бременността- имах едно прокървяване на 2 декември,слабо, овладяха го,но на 19 декември имах силен кръвоизлив- приеха ме в болница, бебето е добре,оказа се спукан кръвоносен съд. Назначиха ми лечение и почивка,ама все са ми едни мисли в главата...дано повече да нямам такива премеждия. Лека бременност на всички.

# 335
Здравейте, Весела Коледа !
Казахте ли вече на близки и приятели новината ?
Ние казахме на родителите и сестра ми. Иска ми се след пренаталния тест да се похвалим, но вече ми е много трудно да си мълча 😁

# 336
Здравейте и Честита Коледа! Бъдете здрави, щастливи и лека бременност на всички!
Записвам се с термин 02.07.25г. Първата фетална мина точно в деня в който влезнах в 12та седмица, всичко с детето е наред и не смятаме да правим пренатален. Наложи се да вляза точно тогава за 2 дни в болница с леко кървене след малко повечко секс, наливаха ми системи и ме пратиха у дома с препоръки да внимавам и да се пазя. Не се е повтаряло, надявам се повече проблеми да нямаме, секса е ясно, че вече е мираж.
За Коледа казахме на близките роднини и приятели. Всъщност вече почва и да ми личи, та няма за къде да си мълчим. На вас расте ли ви корема вече?

# 337
Здравейте, и ние се наложи да кажем на близките заради влизането ми в болницата.
Започва да ми личи вече,аз и с първата бременност бях така.
Днес ще ходя за инжекция (изписаха ми Хориомон 5000 по 1 на седмица за да се закрепи хубаво бебето).
Иначе пренатален ще правя на 02.01.

# 338
Аз още си мълча, знаят броени хора. На родителите ще кажем след пренаталния.
Момичетата от София къде ще правите ранния скрининг и при кой специалист? Аз се колебая между Мирчева в Софиямед и МЦ Марковс. С първата бременност ходех в Оскар Клиник, но там страшно се чака и просто нямам вече времето да вися.
Freepam , кой пренатален тест ще правиш? И аз на 2-ри ще ходя да давам кръв. Вижън реших да пусна пак.

# 339
Момичета, пренаталният тест не би ли следвало да се прави ако на БХС или на феталната излезе нещо нередно ? Питам защото, моята АГ го заяви като условие, ако искам да се следя при нея, трябва задължително да направя пренатален.

# 340
Момичета, пренаталният тест не би ли следвало да се прави ако на БХС или на феталната излезе нещо нередно ? Питам защото, моята АГ го заяви като условие, ако искам да се следя при нея, трябва задължително да направя пренатален.

Не е задължително, но при такива условия аз лично бих сменила лекаря - явно работи с някой от тестовете и взима процент. Няма лошо, мисля, че почти всички го правят, но трябва човек сам да си прецени дали иска или не да го прави. Иначе аз моя пренатален го пуснах паралелно с БХС, тъй като си бяхме решили, че ще пуснем без значение от резултата на БХС.

# 341

Подкрепям мнението на skyfalll. Освен ако тя не ти го плаща пренаталния тест, няма никакво право да го изисква. 1500лв не са по силите на всеки и не може да поставя такива условия. Имаш ли възможност да избереш друг лекар? От кой град си? Дай да ти потърсим някой читав доктор, който да не те гледа като касичка.

Иначе пренаталният се прави по желание и при възможност на родителите. Ако на БХС, феталната морфология или пък пренаталният тест покажат нещо проблемно, то задължително се преминава към инвазивен тест - амниоцентеза или хорионбиопсия. Никога не се разчита само на кръвните тестове.

# 342

Подкрепям мнението на skyfalll. Освен ако тя не ти го плаща пренаталния тест, няма никакво право да го изисква. 1500лв не са по силите на всеки и не може да поставя такива условия. Имаш ли възможност да избереш друг лекар? От кой град си? Дай да ти потърсим някой читав доктор, който да не те гледа като касичка.

Иначе пренаталният се прави по желание и при възможност на родителите. Ако на БХС, феталната морфология или пък пренаталният тест покажат нещо проблемно, то задължително се преминава към инвазивен тест - амниоцентеза или хорионбиопсия. Никога не се разчита само на кръвните тестове.

Ще съм благодарна за всякакви препоръки. Става дума за София. Лекарката, която държи на пренаталния тест, спомена, че ще ме прати на най-евтиният, който е към 700лв. И ми вкара мухата в главата, разбира се. Дори и 1500 да струва, ще ги платим, но както казахте ми се иска да имам право на избор. Благодаря!

# 343
Аз този път реших да направим само пренатален. С първата бременност пуснахме и БХС и пренатален. Следящия ме лекар каза какъвто си избера такъв ще ми поръча и също ще го правим на 02.01. БХС показва само риск за прееклампсия, които пренаталния не може да покаже. За фетална морфология и аз избрах Марковс др.Павлова. Видях, че тук я препоръчвате и избрах нея. Преди съм ходила при д-р Сигридов и д-р Стратиева, но не ги препоръчвам.

# 344

Ще съм благодарна за всякакви препоръки. Става дума за София. Лекарката, която държи на пренаталния тест, спомена, че ще ме прати на най-евтиният, който е към 700лв. И ми вкара мухата в главата, разбира се. Дори и 1500 да струва, ще ги платим, но както казахте ми се иска да имам право на избор. Благодаря!

О, щом си в София, има десетки варианти!
В кой район си? Аз например ще се следя този път при Китанова във Вита. Пак там мога да препоръчам и Дойчиновски.
Д-р Иван Димитров работи на няколко места и също следи. Ковачев следи в Шейново и доколкото знам и в частен кабинет (не знам доколко ми е актуална информацията за него, но е добър), Абаджиева, Арабаджиева, Вецев (следи ми предните две бременности, но изражда в Шейново, а аз не искам там да раждам повече). Тези ми изникват на първо четене. При някои съм ходила лично, за други из форумите съм чела или чрез познати.

Общи условия

Активация на акаунт