Термин Юли 2025 ❤🤱

• 44 118
  • 776
  •   1
Отговори
# 540
Как се справяте с киселините?
От няколко дни много ме мъчат вечер след 19 часа и дори не успявам да хапна. Не съм приемала медикаменти.

# 541
Днес влизам в 19 г.с ,от вчера усещам бебчето как ме рита ,с задна плацента съм.До сега съм качила 2 кг.
Браво,как успяхте да се съхраните да качите толкова малко.

# 542
Днес влизам в 19 г.с ,от вчера усещам бебчето как ме рита ,с задна плацента съм.До сега съм качила 2 кг.
Браво,как успяхте да се съхраните да качите толкова малко.

Ами аз забремянях 43.4. ,първите три месеца не можех и едно кило да кача,сега всеки понеделник се меря даже питах АГ ,тя каза да не се притеснявам,в даден момент ще се качат повече кг.Като цяло не се лишавам от нищо и сладко си ям ,по-малко от преди (но това ми е голяма слабост),не смятам че и супер здравословно се храня но избягвам бързите храни.

# 543
Добре дошла!

Отвратително изказване на лекарката. В Надежда ли беше или в Щерев, ако не е тайна?
Аз съм при д-р Китанова. Преглежда в частен кабинет и във Вита, изражда във Вита. Вече имам едно раждане при нея и смело я препоръчвам.
За Майчин дом съм адски скептична след много разкази тук, както и споделен опит от зълва ми, но всичко си е индивидуално.
Имам 1 раждане и в Шейново, не бих се върнала там, но има и жени, доволни от болницата.

Здравейте момичета,

Малко късно се включвам, в момента съм в 21-ва седмица. Терминът ми е за 7 юли и това ми е първа бременност. До сега бях под голямо напрежение, тъй като на скрининга 12г.с. бебето беше с много увеличена нухална транслуценция и съответно рискът от аномалии беше много висок. За щастие проведените генетични изследвания, както и феталната морфология от тази седмица не откриват нищо нередно. Т.е в момента всичко е в норма. В началото на бременността бях избрала лекар за проследяване в частна болница. Но след скрининга бях на преглед при въпросната докторка и тя ми каза, че няма да ме регистрира за проследяване, защото е много вероятно да прекъсна бременността. В този момент това нейно изказване ме накара да не искам и да чуя повече за нея и болницата в която работи. Тъй като и генетиците там, пак така ми говореха, което ме побъркваше.

Та след добрите новини от морфологията вече си търся нов лекар за проследяване на бременноста.
Вие кого бихте препоръчали? Насочила съм се към Майчин Дом.
И втори въпрос, понеже бях при личната ми и тя ми даде направление за АГ, чудя се ако се ориентирам към лекар в  МД, дали да го използвам. Тъй като четох лоши отзиви, ако си при АГ по здравна каса.

Не искам да оставям негативно мнение за тях. Тъй като самите лекари са си добри, разбира се можеше да ми спестят малко от стреса, но както и да е.

Благодаря на всички, които се включиха със съвети Simple Smile

Относно килограмите.
Аз вече съм с 8 кг отгоре (в 22-ра седмица и 1 ден), дори не знам как стана, защото се храня както преди, сравнително здравословно. Вечер почти не ям въглехидрати. Всички казват, че не ми личат, но това не ме успокоява, след като се очаква тепърва да качвам Grinning

А за усещането на бебчето, аз съм със задна плацента и го усещам последните 3 седмици постоянно, преди това го бях усетила 2 пъти, но не бях сигурна, че усещам него Grinning

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 08:16 от qwertyz

# 544
Момичета колко кг качихте, аз леко съм стресирана чесно казано. И не мислех че ще кача толкова много ..

# 545
На диета съм без въглехидрати и почти не съм качила, има няма 2 кг.
Но не се сравнявайте, всеки започва с различни кг. Телата се променят различно. Знам, че слабичките момичета са склонни да качат повече, докато при започване с повече кг, качените са доста по- малко (както съм аз)

Момичета колко кг качихте, аз леко съм стресирана чесно казано. И не мислех че ще кача толкова много ..

# 546
Но не се сравнявайте, всеки започва с различни кг. Телата се променят различно. Знам, че слабичките момичета са склонни да качат повече, докато при започване с повече кг, качените са доста по- малко (както съм аз)

Ами аз не се ограничавам,но и не се тъпча нешо кой знае .. опивам се да се храня здравословно без много захар и съм +7 кг 18седмица

# 547
Ако бебето е добре, въобще не ги мисли кг, не са много според мен. Спокойно си бременей и си свиркай

Ами аз не се ограничавам,но и не се тъпча нешо кой знае .. опивам се да се храня здравословно без много захар и съм +7 кг 18седмица

# 548
Аз съм +почти 3кг. С предишната бременност качих повече до този момент. Всеки качва различно и дори първа и втора бременност са различни. И според мен важно е бебчето да е добре, да се развива и да качва, пък килограмите се свалят. Имам приятелки качиха 20,30 кг и ги свалиха. Вярно с много зор, но ги свалиха. Моето първо дете с изписването от
болницата беше с ужасни колики, плачеше по 3 часа всяка вечер от болки, само аз си знам какво ми е било, щом още втората седмица бях по-малки килограми от колкото бях забременяла.

# 549
Аз съм в 20 седмица и съм качила 5-6кг. Мисля, че не ми личат особено, но коремът ми буквално за последните 2 седмици много порасна изведнъж рязко напред. След няколко дни съм на преглед и ще питам дали е нормално.

# 550
Аз днес влизам във 23та седмица, бебчо вчера го мериха 530гр, качила съм почти 5кг, от както забременях, като преди бременността качих рязко от 45 на 49 по време на инвитро стимулацията, сега съм 54кг, смятам че са напълно нормални, според начина по който се усещам, а и изглеждам. Реално в началото малко бях оформила дупе и крака и сега сякаш се прибрах навсякъде и раста само на корем. Но качването ми може да се брои и за 9 и за 5, изглеждам нормално и се чувствам добре, та не го мисля и не се ограничавам, каквото и когато ми се яде си хапвам, даже сигурно мога и малко по-здравословно да се храня Blush

# 551
Здравейте. Аз съм почти 20 седмица. Качила съм 4 кг. Бебето го усещам някъде от 17 седмица - със задна плацента съм.

# 552
 Аз съм 21 седмица и съм качила около 5 кг от началото. Бебето го усещам някъде от 18-19 седмица, първа бременност ми е. Всъщност последните 3 седмици усещам, че почнах повече да качвам отколкото преди това, а дефакто гледам да се движа и да ограничавам тестени изделия и сладки.

# 553
Аз съм 21 седмица и съм качила около 5 кг от началото. Бебето го усещам някъде от 18-19 седмица, първа бременност ми е. Всъщност последните 3 седмици усещам, че почнах повече да качвам отколкото преди това, а дефакто гледам да се движа и да ограничавам тестени изделия и сладки.
Браво! И аз се опитвам, тренирам даже с лека тежест! Но уви 18седмица +7.

# 554
Здравейте, момичета. Аз съм 20 г.с. и съм 6кг. отгоре. Избягвам сладкото и тестени храни, но килограмите все пак се трупат. Бебето го усещам от около 2 седмици- в началото само, когато бях легнала по гръб. Вече по-активно 😊  С предна плацента съм, първа бременност ми е.

Общи условия

Активация на акаунт