Термин Юли 2025 ❤🤱

• 44 137
  • 776
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте мами, малко късно се включвам но чак сега се впускам в сайта определена съм на 09.07.25 разбрах за тази прекрасна моя новина на 04.11.24.С първо дете съм и имаше някакви притеснения първо начални, но сега всичко върви добре.Пожелавам на всички майки лека и спокойна бременност.🍀 🌞🌈#Юли25🩵

# 526
Здравейте момичета,

Малко късно се включвам, в момента съм в 21-ва седмица. Терминът ми е за 7 юли и това ми е първа бременност. До сега бях под голямо напрежение, тъй като на скрининга 12г.с. бебето беше с много увеличена нухална транслуценция и съответно рискът от аномалии беше много висок. За щастие проведените генетични изследвания, както и феталната морфология от тази седмица не откриват нищо нередно. Т.е в момента всичко е в норма. В началото на бременността бях избрала лекар за проследяване в частна болница. Но след скрининга бях на преглед при въпросната докторка и тя ми каза, че няма да ме регистрира за проследяване, защото е много вероятно да прекъсна бременността. В този момент това нейно изказване ме накара да не искам и да чуя повече за нея и болницата в която работи. Тъй като и генетиците там, пак така ми говореха, което ме побъркваше.

Та след добрите новини от морфологията вече си търся нов лекар за проследяване на бременноста.
Вие кого бихте препоръчали? Насочила съм се към Майчин Дом.
И втори въпрос, понеже бях при личната ми и тя ми даде направление за АГ, чудя се ако се ориентирам към лекар в  МД, дали да го използвам. Тъй като четох лоши отзиви, ако си при АГ по здравна каса.

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 12:57 от qwertyz

# 527
Отвратително изказване от страна на лекарката... правилно сте решили да смените! За следене по касата от юлската ФБ група се споделя за др. Саня Ангелова (Св. София), др. Абаджиева (Шейново), др. Кръстев (София Мед), др. Фадел (Майчин дом). Аз лично съм при др. Сирманова в Неоклиник и съм доволна, но имайте предвид че тя не изражда, а тъй като вече сте преполовили бременността може би е по-удачно да потърсите лекар, при когото и ще раждате. Пожелавам спокойствие и успех!

# 528
Момичета ,как се движите с килограмите?

# 529
Вече +5 при мен-19 седмица

Последна редакция: пт, 28 фев 2025, 22:34 от Валентина123

# 530
22ра седмица..+5,5

# 531
Добре дошла!

Отвратително изказване на лекарката. В Надежда ли беше или в Щерев, ако не е тайна?
Аз съм при д-р Китанова. Преглежда в частен кабинет и във Вита, изражда във Вита. Вече имам едно раждане при нея и смело я препоръчвам.
За Майчин дом съм адски скептична след много разкази тук, както и споделен опит от зълва ми, но всичко си е индивидуално.
Имам 1 раждане и в Шейново, не бих се върнала там, но има и жени, доволни от болницата.

Здравейте момичета,

Малко късно се включвам, в момента съм в 21-ва седмица. Терминът ми е за 7 юли и това ми е първа бременност. До сега бях под голямо напрежение, тъй като на скрининга 12г.с. бебето беше с много увеличена нухална транслуценция и съответно рискът от аномалии беше много висок. За щастие проведените генетични изследвания, както и феталната морфология от тази седмица не откриват нищо нередно. Т.е в момента всичко е в норма. В началото на бременността бях избрала лекар за проследяване в частна болница. Но след скрининга бях на преглед при въпросната докторка и тя ми каза, че няма да ме регистрира за проследяване, защото е много вероятно да прекъсна бременността. В този момент това нейно изказване ме накара да не искам и да чуя повече за нея и болницата в която работи. Тъй като и генетиците там, пак така ми говореха, което ме побъркваше.

Та след добрите новини от морфологията вече си търся нов лекар за проследяване на бременноста.
Вие кого бихте препоръчали? Насочила съм се към Майчин Дом.
И втори въпрос, понеже бях при личната ми и тя ми даде направление за АГ, чудя се ако се ориентирам към лекар в  МД, дали да го използвам. Тъй като четох лоши отзиви, ако си при АГ по здравна каса.

# 532
Здравейте момичета ,
 усещате ли вече бебчетата ?
В 17 седмица съм , но от 2 дни вече нищо не усещам и се притеснявам
Следя и вашата група
Имали ли сте опит с движенията ?
Първа бременност ми е , с термин 03.08 съм

# 533
За кога ви е термина настроени ли сте

# 534
Здравейте момичета ,
 усещате ли вече бебчетата ?
В 17 седмица съм , но от 2 дни вече нищо не усещам и се притеснявам
Следя и вашата група
Имали ли сте опит с движенията ?
Първа бременност ми е , с термин 03.08 съм

При всяка мама е различно.Аз съм първа бременност и съм с предна плацента.Всички маики казваха,че ще го усетя много късно.Усетих го на 16+2седмици,като първите седмици не беше всеки ден,а в определени дни по-малко.От 19+6дни започнах да го усещам всеки ден и то по много пъти.И въпреки това,имам приятелки в едни седмици сме,те усещат бебетата по много малко пъти на ден.Така че,спокойствие,всички е наред.

# 535
Аз съм в 18-та и все още не го усещам.
Интересно ми е какво ще бъде първото усещане и си чакам търпеливо.

# 536
Аз го усещам от около 2 седмици, със задна плацента съм. Това ми е четвърта бременност и всички бебета си ги усещам много рано. Според АГ просто съм доста чувствителна.

# 537
Аз го усещам от 16 седмица
Със задна плацента , първа бременност , но при два дни никакви движения се притесних , имайки предвид , че си го усещах по няколко пъти на ден като пърхане на пеперудка .
 Имах и доста неприятна болка в кръста вчера  ( след 2-3 часа ) чистене вкъщи , което още повече ме вкара във филма 🤣
Нямам търпение да дойде часът ми за преглед , доста бавно минава времето , чакайки деня за преглед …. 😒

# 538
Здравейте ,момичетаа !Първа бременност ми е това ,19 г.с и 6 дни съм днес ,чакам момиченце поне доктора така ни каза ,хаха ,но се паникьосвам изобщо не усещам нито пърхане ,нито нищо а и съм пълничка ,не знам дали това влиае по някакъв начин ,но да .Със задна плацента съм бях на преглед на 20-ти миналия месец ,всичко беше наред

# 539
Днес влизам в 19 г.с ,от вчера усещам бебчето как ме рита ,с задна плацента съм.До сега съм качила 2 кг.

Общи условия

Активация на акаунт