Мисля, че всяка жена трябва да има избор как да роди. В крайна сметка всеки познава най-добре себе си и през какво е способен и иска или не иска да мине. Ако човек изпитва ужас и оргомен страх от раждането, то по-добре да си спести целия стрес.
Аз също много се страхувам от раждането, но честно казано от операция ме е страх повече. Имах една, лапароскопска, и болките след това бяха ужасни. Предполагам, че с разрез през корема ще ме боли още повече. А и самото възстановяване след операцията ми се струва трудно. Аз ще раждам в страна, в която раждане с операция по желание не е опция.
За да преодолея страха си, ще се запиша на клас/обучение (не знам точно как се води) за раждане в болницата, в която ще раждам. Там обясняват как протича процеса, техники за дишане, кога да търгнеш към болницата и много други полезни неща, които се надявам да ме подготвят и да не отида с голям страх. Също ще се запозная с акушерите и ще видя помещенията. Надявам се да мога да родя естествено, но ще видим, когато дойде момента.