Термин Юли 2025 ❤🤱

• 41 367
  • 776
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, вече съм в 5 г.с. видя се сакче, още осмислям ситуацията... Напоследък ме спохождат едни мисли... Работя в училище, покрай раздразнението от хормоните едни тийнеджъри ми лазят здраво по нервите почти всеки ден. Отделно има много болни ученици и колеги.. Всеки ден на работа ми е голяма битка с емоциите, страховете... Как ли е правилно да постъпя? Първа бременност ми е, чакана от 10 години след безброй много трансфери и инвитро. Много се притеснявам на работа да не лепна нещо, а и тези нерви, не съм много стабилна ми се струва.. не мога да се позная. Някой в подобна ситуация?

# 16
  • София
Здравейте, вече съм в 5 г.с. видя се сакче, още осмислям ситуацията... Напоследък ме спохождат едни мисли... Работя в училище, покрай раздразнението от хормоните едни тийнеджъри ми лазят здраво по нервите почти всеки ден. Отделно има много болни ученици и колеги.. Всеки ден на работа ми е голяма битка с емоциите, страховете... Как ли е правилно да постъпя? Първа бременност ми е, чакана от 10 години след безброй много трансфери и инвитро. Много се притеснявам на работа да не лепна нещо, а и тези нерви, не съм много стабилна ми се струва.. не мога да се позная. Някой в подобна ситуация?
Напълно нормално е да се чувстваш объркана в началото. На мен също ми е притеснено, хем се радвам много, хем ме е срах как ще се справям с две деца(и ми е много изнервено, всичко ме дразни). Имам дете на почти 4г. Постоянно носи вируси от детската 😃 беше 3 дни на градина, от днес е с хрема. Мен също започна да ме наболва гърло, ама каквото такова... Винаги можеш да си вземеш болничен и да си почиваш.

# 17
Някой мери ли си базалната температура. Аз развих навика да я гледам всяка сутрин. И последната сутрин ми беше паднала с 0.08, а днес е с още 0.1 надолу. В момента е +0.32. Малко се притеснявам, понеже съм с пролактином, който пък потиска прогестерона, доколкото четох. Заради бременността се наложи да си спра лекарствата, но знам, че не е хубаво прогестерона да пада много. Базалната температура доколкото знам е свързана с нивата на прогестерона.

# 18
Здравейте, аз не я следя, но и аз съм с пролактином. Въпреки че на последния ЯМР от преди няколко месеца пролактином вече не се виждаше, си продължавах и аз с медикаменти защото иначе пролактинът излиза извън норми. И на мен ми спряха лекарствата за това (повечето лекари, до които се допитах така казаха), въпреки че според един ендокринолог, трябва да продължа да пия поне до 12та седмица, ако не и повече... Вчера измерих пролактина, и е 1325 u[IU]/ml при горна граница 496 за небременни... от една страна поне добре че не скача примерно 5, 10 пъти над нормата. 🤷‍♀️ 6 г.с. и 1 ден ми го изчислява иначе. Не са ми казвали лекарите да има влияние върху прогестерона директно, но съм съгласна защото високият пролактин като цяло разбърква половите хормони. Аз приемам утрогестан защото съм след трансфер така или иначе, но може би е добре да си пуснете един кръвен тест, ако имате съмнения и не приемате допълнително прогестерон.

# 19
Здравейте, аз не я следя, но и аз съм с пролактином. Въпреки че на последния ЯМР от преди няколко месеца пролактином вече не се виждаше, си продължавах и аз с медикаменти защото иначе пролактинът излиза извън норми. И на мен ми спряха лекарствата за това (повечето лекари, до които се допитах така казаха), въпреки че според един ендокринолог, трябва да продължа да пия поне до 12та седмица, ако не и повече... Вчера измерих пролактина, и е 1325 u[IU]/ml при горна граница 496 за небременни... от една страна поне добре че не скача примерно 5, 10 пъти над нормата. 🤷‍♀️ 6 г.с. и 1 ден ми го изчислява иначе. Не са ми казвали лекарите да има влияние върху прогестерона директно, но съм съгласна защото високият пролактин като цяло разбърква половите хормони. Аз приемам утрогестан защото съм след трансфер така или иначе, но може би е добре да си пуснете един кръвен тест, ако имате съмнения и не приемате допълнително прогестерон.

Здравейте, благодаря Ви, че споделихте. Аз го тествах преди седмица, когато разбрах за бременността, и беше в нормата и се надявам да не е скочил толкова рязко за седмица. По принцип и моя уж не скача много пъти над нормата и ми отива до към 1000-1000 и нещо, ако не пия медикаменти. Не знам как ще е през бременността. Днес ще попитам лекаря и ще споделя.

Edit: ние бяхме на преглед, оказа се, че не съм в 6-та седмица,  а в 5-та според прегледа на доктора. Още е колкото сусамче. За температурата го питах, иска утре да си пусна прогестерон и ако е нисък ще приемам добавки.
Крампите каза, че се нормални за момента и сакчето си е където трябва.

Последна редакция: ср, 06 ное 2024, 17:21 от skyfalll

# 20
Здравейте момичета
Тихичко да кажа и аз, защото съм с голям страх, 4 седмица и 3 дни, днес на ехографа се видя нещичко малко, което според АГто си е точно това, квото трябва. Аз обаче съм с температура от понеделник, от вчера на антибиотик Оспамокс 500 2х1, комбинирани витамини и Биозин мама. Обаче, да има следващо обаче, имам и болка долу ниско, точно като първи ден на цикъл, много ме е страх, нямам спомен с първата ми бременност да съм имала такава чак. Всичко ме плаши, защото имам две неуспешни бременности и сега стоя на тръни за всичко. За капак от миналата седмица, още от преди закъснението съм със зверски гадене, два три дни вече ми е много отпаднало, замаяно, нямам никаква сила и грам ама грааам нищо не ми се яде ... Добре, оплаках ви се, не смея и да се зарадвам чак докато не мине тая температура и не видя на прегледа след 10 дни, че всичко е наред

# 21
Здравейте момичета
Тихичко да кажа и аз, защото съм с голям страх, 4 седмица и 3 дни, днес на ехографа се видя нещичко малко, което според АГто си е точно това, квото трябва. Аз обаче съм с температура от понеделник, от вчера на антибиотик Оспамокс 500 2х1, комбинирани витамини и Биозин мама. Обаче, да има следващо обаче, имам и болка долу ниско, точно като първи ден на цикъл, много ме е страх, нямам спомен с първата ми бременност да съм имала такава чак. Всичко ме плаши, защото имам две неуспешни бременности и сега стоя на тръни за всичко. За капак от миналата седмица, още от преди закъснението съм със зверски гадене, два три дни вече ми е много отпаднало, замаяно, нямам никаква сила и грам ама грааам нищо не ми се яде ... Добре, оплаках ви се, не смея и да се зарадвам чак докато не мине тая температура и не видя на прегледа след 10 дни, че всичко е наред

Може би неразположението е от вируса. А иначе болки ниско долу като преди цикъл и аз имам и днес доктора каза, че не са проблем.

# 22
Здравейте момичета

Може би неразположението е от вируса. А иначе болки ниско долу като преди цикъл и аз имам и днес доктора каза, че не са проблем.

Надявам се да е от това наистина, за болките също, че вече не спирам да мисля всичко и продължавам да съм в страх и ужас, наистина. Днес АГто ме погледна, в това време имаше и друга лекарка при него, тя погледна и каза "Еммм каквото стане, нали се е хванало където трябва, ще видим". Вчера след консултацията и изписването на антибиотика проследяващия АГ си каза, че нещата били 50/50  и аз изтръпнах ... Повече от изтръпване, направо си изпаднах в ужас, в паника и всичко останало ... Знам, че така не си помагам, като се притеснявам, мисля и напрягам ама не знам как да се успокоя даже. Изви явям се ми опера за цялата тази драма, която ви изливам, просто нямам на кого да си го кажа

# 23
Здравейте,днес бях на преглед 5гс и 5 дни,видя се нещо като сакче,но доктора каза че е разположено ниско и това го притеснява,какво мислите имало ли някой с подобен проблем

# 24
Момичета здравейте в петък ЧХГ беше 177 днес е 1028 , но ембрион още не се вижда дали е нормално според вас и дали чхг се покачва нормално ?

# 25
Момичета здравейте в петък ЧХГ беше 177 днес е 1028 , но ембрион още не се вижда дали е нормално според вас и дали чхг се покачва нормално ?
На колко дни закъснение е това

# 26
Имам нередовна менструация и не мога да преценя. Първи ден от последен цикъл 2 октомври.

# 27
Според мен е нормално, в 5 седмица и при мен се видя жълтъчно мехурче, но ембрион все още не и ми обясниха че това е очаквано. Сега чакам да дойде време за преглед за сърдечна дейност. Иначе покачването на ЧХГ изглежда доста добре!

# 28

ЧХГто е супер, спокойно, рано още да се види каквото и да било, щом и цикъла ти е нередовен, не се притеснявай, добре се покачва, така че спокойно, дишай

# 29
Здравейте момичета,

И аз се записвам. На 31г. съм от Пазарджик.Първа бременност ми е. Стана от пет месеца опити. 5 г.с. и 1 ден съм. Първи ден от последен цикъл 2 октомври. Терминът ми го дава с някакъв калкулатор на 09.07.2025. На втория ден от закъснението имах кафеникаво зацапване и си имам леки болки като ПМС. Обадих се на АГ и ми каза да пия утрогестан 3х2 и но шпа 3х1, докато стане време за прегледа, който е на 11.11.2024, тогава имаме и годишнина с мъжа ми, 8 години. Тогава ще имам 12 дни и се надявам да може да си види нещо. Правих на 01.11.2024 ЧХГ и беше 222, на 04.11.2024 го повторих и беше 980. Сега си чакам прегледа и знам, че всичко ще е наред. Гледам да съм доста позитивна и да не чета излишна информация, за да не се напрягам. Реших да се включа тук, за да си обменяме опит, тъй като за момента нямам приятелки в същото положение.
Та някой би ли ми препоръчал олио или крем против стрии? Много съм объркана какво да взема има доста неща на пазара и доста скъпи. Мисля да пробвам мас като я смеся с масло от портокал, за да не мирише толкова неприятно, но все пак не знам как ще ми понесе.
Ами това е засега на 11.11.2024 след прегледа ще се включа отново.
Бъдете смели и мислете позитивно, много от нещата идват от това как ги мислим и представяме в нашата глава.
Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт