Термин Юли 2025 ❤🤱

• 44 200
  • 776
  •   1
Отговори
# 210
Много ви благодаря възможно ли е да се получава така защото съм с МЦ който е нередовен и варира от 40-42дни да се получава сега така

Според мен да, защото по-дълъг цикъл би означавал по-късна овулация (а не на 14ти ден при 28 дневен цикъл), съответно по-късна имплантация на бебчето. Като ви гледат на ехограф, ще могат да кажат на коя седмица отговаря ембриона спрямо размерите си, което не винаги е същото като гестационната седмица спрямо 1ви ден от цикъла 😊

# 211
  • гр.Божурище
Здравейте мамчета аз не съм се включвала от няколко дни след прегледа ми на 20-ти се влоших и малко бях на вливания след чутото от Д-р СНЕЖИНКА ВЕЛЕВА В МДЦ ОРИОН - София 🤢  не ходете при тази докторка …вечерта се разповръщах повече от необходимото и с мъжът ми отидохме до болница Щерев и ме приеха за няколко дни а също им обясних какво ми е състоянието и къде съм била и т.н. И какво се оказва че въобще не съм в нито 6-та нито 7-ма седмица ами цяла 8-ма седмица чу си се сърчице всичко си е точно направо ми съкрати живота тази жена в МДЦ ОРИОН като не е сигурна да каже ей апаратурата ми не става ходи някъде другаде ама от пуста лакомия могат да погубят някой …

# 212
При мен също пулс се чу в 7+3. А в 6+3 го видяхме само как тупти.

При мен в 6+2 също успяхме само да видим туптене на сърчицето, но не сме чули пулс. Надявам се на следващия преглед, когато ще съм в 8+3 вече да се чуе пулс.

# 213
Здравейте,  момичета!
Включвам се при вас малко паникьосана.
Вчера трябваше да ми дойде, но от няколко дни се усещам бременна и следобед направих тест, на който излезе бледа втора черта. Сутринта ще го повторя, но за себе си вече знам, че съм - киселини, подобни на менструални болки, но не баш същите, зверска нужда от сън.
Бебето е непланирано, макар и желано. С мъжа ми си говорехме за още едно, но не го планирахме засега. Имаме бебе на 10 месеца и по-голям син на 3г. Честно казано не се пазехме,  защото сме с мъжки фактор и предния път се наложи инсеминация след близо година опити. Въпреки това този месец сме били заедно един-единствен път и то седмица преди овулацията ми, ноооо явно природата реши да ме изненада.
Уплашена съм, защото синовете ми са родени секцио и реално не знам мога ли толкова скоро да износя нова бременност. Знам, че няма да съм първата, чела съм истории на доста жени като мен, но страхът си остава. Записах час за преглед за втори декември и ще го обсъдя с лекарката си. Не съм казала дори на мъжа ми още. Искам първо сама да преработя и осъзная информацията.

# 214
Здравейте мамчета аз не съм се включвала от няколко дни след прегледа ми на 20-ти се влоших и малко бях на вливания след чутото от Д-р СНЕЖИНКА ВЕЛЕВА В МДЦ ОРИОН - София 🤢  не ходете при тази докторка …вечерта се разповръщах повече от необходимото и с мъжът ми отидохме до болница Щерев и ме приеха за няколко дни а също им обясних какво ми е състоянието и къде съм била и т.н. И какво се оказва че въобще не съм в нито 6-та нито 7-ма седмица ами цяла 8-ма седмица чу си се сърчице всичко си е точно направо ми съкрати живота тази жена в МДЦ ОРИОН като не е сигурна да каже ей апаратурата ми не става ходи някъде другаде ама от пуста лакомия могат да погубят някой …
Аз приживях същито началото на седмицата получих кървене обилно веднага отидох в АГ от прегледа се видя че имам леко отлепен сак 4 дни на системи а лекарят ми при кпйто бях защото вече не съм ме изплаши до безкрай с глупостите си едва ли не като неможа да чуе сърчицето ми каза да го отпиша или да ида на врачка тя да ми кажела каквото ме интересува. Ведбага си взех документите и си теъгнах отидох при друго АГ от прегледа и нещата който обясних ми каза че сакчето е малко още,че има момичета който прокървяват около датата на МЦ при мен беше така на датата прокървих каза че ще пусне ЧХГ за да еидим дали стойностите отговарят нс 6г.с слава богу бяха прекрасни резултатите и ми изписа да пия Дуфастон 2х1 което предното АГ каза че няма нужда от нищо да пия. Кървенето беше спряло но тази сутрин като пишках имах леко зацапване утре ме вика пак на ЧХГ от утре съм в 7г.с

# 215
Момичета от какво се получава това леко зацапване наподобяващо 2 -3 капки ярко червена кръв? Без болки, без обилни количества. Просто еднократно се случи. Вчера бях на преглед, който беше с вагинален ехограф. Дали има общо, някакво раздразнение възможно ли е да се е получило?

# 216
Здравейте, в 6г.с съм и съм със страхотно гадене и повръщане, как се справяте с това състояние ..?

# 217
Момичета, изследвали ли сте си прогестерон? Четох, че на доста от Вас са изписали. Правиха ли Ви преди това тест или директно го започнахте.
Съвет към момичетата с първа бременност, защото може и да не Ви го кажат АГ-та. Следете си хормоните на щитовидната жлеза. Често мърдат при бременност.

# 218
Момичета, изследвали ли сте си прогестерон? Четох, че на доста от Вас са изписали. Правиха ли Ви преди това тест или директно го започнахте.
Съвет към момичетата с първа бременност, защото може и да не Ви го кажат АГ-та. Следете си хормоните на щитовидната жлеза. Често мърдат при бременност.

Аз изследвах, да, и след установен дефицит ми го изписаха. Правих и изследване на TSH в началото. Беше 1.55. Май е добре, докато е под 2, доколкото знам.

# 219

Аз изследвах, да, и след установен дефицит ми го изписаха. Правих и изследване на TSH в началото. Беше 1.55. Май е добре, докато е под 2, доколкото знам.

Тсх е добре, да. А колко ти беше прогестеронът? Моят е 25 в 4с.5д. Имам време до прегледа и се чудя добре ли е. ТСХ ми е зле, но аз съмс Хашимото и си регулирах дозата днес.

# 220

Тсх е добре, да. А колко ти беше прогестеронът? Моят е 25 в 4с.5д. Имам време до прегледа и се чудя добре ли е. ТСХ ми е зле, но аз съмс Хашимото и си регулирах дозата днес.

В какви мерни единици? Моя беше 24, но в по-ниските мерни единици, където 35 е ниската граница. Така че беше доста под норма. В лабораторията, която измервам аз е в nmol/l.
25, ако е в ng/ml, доколкото знам е добре.

# 221

В какви мерни единици? Моя беше 24, но в по-ниските мерни единици, където 35 е ниската граница. Така че беше доста под норма. В лабораторията, която измервам аз е в nmol/l.
25, ако е в ng/ml, доколкото знам е добре.

В ng/ml е. Благодаря ти!

# 222
Момичета, вие какво си похапвате?
Аз съм в постоянен страх да не би на бебето да му липсват нутриенти и се старая да разнообразявам, обаче първо, че въобще не ми е вкусна вече така наречената здравословна храна (постоянно си мечтая за нещо вредно пържено), и второ, че почти нямам апетит, може би оттам, че се старая да ям полезни неща, които не са ми вкусни.

# 223
Уф, сложно е с храненето 😆 много слаб апетит при мен, който вечер тотално липсва и гаденето се засилва тогава. Месото и сладкото са ми станали противни. За сладкото - добре, ама без месо си е тегаво. Докторите разбираемо ми казват че е напълно нормално и да ям каквото и когато мога, и че до 12-13 седмица има шанс да си е все така. Последният път на преглед кръвното ми беше 90 на 75 и докторката от опит с нейната бременност препоръча да пия повечко айран. Това поне си обичам и ми понася

# 224
Момичета, вие какво си похапвате?
Аз съм в постоянен страх да не би на бебето да му липсват нутриенти и се старая да разнообразявам, обаче първо, че въобще не ми е вкусна вече така наречената здравословна храна (постоянно си мечтая за нещо вредно пържено), и второ, че почти нямам апетит, може би оттам, че се старая да ям полезни неща, които не са ми вкусни.
Аз попринцип си обичам манджички и се старая да си ги похапвам и сега - мусака, пълнени чушки, леща и т.н. Обаче забелязвам, че постоянно ми се яде нещо кисело и се бъзикам с ММ, че бебо ще е някой киселяк като мен 😅

Общи условия

Активация на акаунт