Термин Юли 2025 ❤🤱

• 44 153
  • 776
  •   1
Отговори
# 270
Aliii.raikovska, съжалявам за това, което ти се е случило. Първи аборт ли ти е? Имаш ли тромбофилия изследвана?

По въпроса за пренаталния тест - аз правих миналия път в 10г.с точно в Афродита, Вижън плюс май беше пакетът и според мен беше точен. Сега мисля пак него да направя.

Днес и аз отидох на преглед, в 4г.с+6дни излезе, аз уж съм в 5+1.
Видя се сакче, но за друго е рано. Ще видим след 2 седмици. Започвам терапия с аспирин (с нискорискова тромбофилия съм) и прогестерон.
Имам Хашимото и ТСХ в неделя ми излезе над 4, така че вдигнах Л-тироксина на 50 и ще ходя при ендокринолог да обсъдим терапията и с него.

# 271
А ще си правим ли фейсбук група , там е по удобно за следене на теми и въпроси .
И аз съм Хашимото,  на 3.12 съм при ендокринолог да видим какво ще ми каже. Аз си дигнах хормона на 75 ,че ТСХ е 5 . Четох в една група , че хормона се усвоява по добре през нощта и сега го пия през нощта около 2-3 ч. Чувала ли си нещо подобно ?
Aliii.raikovska, съжалявам за това, което ти се е случило. Първи аборт ли ти е? Имаш ли тромбофилия изследвана?

По въпроса за пренаталния тест - аз правих миналия път в 10г.с точно в Афродита, Вижън плюс май беше пакетът и според мен беше точен. Сега мисля пак него да направя.

Видя се сакче, но за друго е рано. Ще видим след 2 седмици. Започвам терапия с аспирин (с нискорискова тромбофилия съм) и прогестерон.
Имам Хашимото и ТСХ в неделя ми излезе над 4, така че вдигнах Л-тироксина на 50 и ще ходя при ендокринолог да обсъдим терапията и с него.

# 272
Здравейте и от мен ♥
Преди 3 дни и аз разбрах, че съм бременна с термин 30.07. Бях на преглед вижда се вътрематочна бременност, сакче, 2мм и всичко е наред за сега. Казаха ми да се върна 7-8 седмица да чуем сърцето. Второ детенце ще ми е живи и здрави 🌷 честито на всички пожелавам ви безпроблемна бременност ♥
Аз искам да кажем на близките може би покрай Коледа или след първата морфология, но се притеснявам, че приятелките ще ме надушат преди това, защото не пуша. Някой като моя проблем ? Да даде идея как да прикрия 😁

# 273
  • София
Момичета много внимавайте къде си изследвате ТСХ, съвета ми е да го пускате в две лаборатории и да са централа.
Аз имах горчивия опит с Бодимед,  резултат 16,5 тсх пуснато в кварталната лаборатория, четири дена по- късно повторих изследването в същата лаборатория но в централата им - резултат 0,52…
Тсх за 4 дена няма как да се промени така..
В следствие на тези резултати отидох при позната в друга болница и резултатът беше 1.8.

# 274
А ще си правим ли фейсбук група , там е по удобно за следене на теми и въпроси .
И аз съм Хашимото,  на 3.12 съм при ендокринолог да видим какво ще ми каже. Аз си дигнах хормона на 75 ,че ТСХ е 5 . Четох в една група , че хормона се усвоява по добре през нощта и сега го пия през нощта около 2-3 ч. Чувала ли си нещо подобно ?

Имаме Вайбър група, по-назад бях оставила линк, но пак оставям, за който не го е видял и иска да се включи
https://invite.viber.com/?g=eD5xvVhp21NLA_xPeUNIekcJ9hRAdq7P

# 275
Здравейте,

Aliii.raikovska , съжалявам, мила! Дай си време, физически и емоционално... стискам всички палци следващия път да е твоят!

Vesy-palev., и аз съм с хашимото с хипофункция, дозата на хормона ми я вдигнаха леко още преди забременяването, защото бях и все още съм на терапия с естрофем, а той завишава ТСХ. Тъй като първото хапче естрофем го пия в 7, ми казаха да пия еутирокса към 6. Но прочетох че е хубаво да има около 4 часа отстояние, затова сега го пия към 3 сутринта. Не знам в противен случай без естрофем или нещо друго сутрин, дали усвояването ще е по-добро в този час. Иначе ми казаха следене на хормоните на 25-30 дни, и е хубаво освен ТСХ, да гледаме и ФТ3 и ФТ4

Също добре дошли на новите момичета, успех и леко бременеене на всички! 🍀

# 276
Здравейте, момичета!
В 8г.с +2 съм, в събота съм на лекар, но тази вечер забелязах 1 капка кафеникаво зацапване... Има ли някой със сходен проблем. Имам и лека болка в корема, но нея я имах и преди първият преглед ( преди 2 седмици и тогава всичко беше наред, дори видяхме сърчице).. до сега не съм имала нито зацапване, нито нищо.

# 277
Нищо страшно не е,спокойно! Лекарите ще ти обеснят всичко!
Здравейте , момичета току що говорих с АГ и тя ми каза , че са намерили в кръвта ми хепатит Б , попитах дали е опасно за ембриона каза , че не е , но просто ще се проследи на 17.12 имам час при нея. Някой чувал ли е нещо за хепатит Б и бременност.

# 278
Има ли момичета от Варна,  къде ще си правите Фетална морфология ?

# 279

Не съм чувала такова нещо,  казвали са ми да е 40 мин преди кафе и храна. Ще попитам и моята ендокриноложка, като ида

# 280
  • гр.Божурище
На вас на колко дни ви назначават прегледи ,защото моят е чак на 27 декември ?

# 281
Здравейте, момичета!
В 8г.с +2 съм, в събота съм на лекар, но тази вечер забелязах 1 капка кафеникаво зацапване... Има ли някой със сходен проблем. Имам и лека болка в корема, но нея я имах и преди първият преглед ( преди 2 седмици и тогава всичко беше наред, дори видяхме сърчице).. до сега не съм имала нито зацапване, нито нищо.

Здравей, някои дами споменаха, че и те са имали зацапване, както и аз. При някои е нормално, докато се намества сакчето, при мен е кръв в матката, при трети започване на отлепяне на матката. Съветвам те да отидеш на лекар възможно най-скоро и да видиш на какво се дължи при теб. Във всички случаи е по-добре да знаеш, че всичко е наред отколкото да съжаляваш. Стискам палци всичко да е наред.

# 282
На вас на колко дни ви назначават прегледи ,защото моят е чак на 27 декември ?

Aз бях на 26.11.204 (8 седмица) и сега съм пак на 16.12.2024.

# 283
Здравейте

Снощи имах много леко кафеникаво зацапване и днес бях на скан. Видя се сак и жълто тяло ? ( yolk ) .Дали е добре за 5+3 дни . Другата седмица ме викат пак за да видим ( дано ) самия ембрион. Чгх ми е доста високо ( 8500 беше в Понеделник) се надявах да се види повече но в Англия може да гледат по различен начин..

# 284
Здравейте и от мен !
Последният ми цикъл беше на 08.10 ,по изчисления трябва да съм в началото на 7г.с.
Вчера бях на преглед и се оказа ,че плодният сак е все още празен. Естествено се появи вероятността и за "кухо яйце".
Казаха ми да отида ,след 10 дни отново.
Има ли някой с подобен случай ?
Дали има шанс да чуем сърце?

Общи условия

Активация на акаунт