Термин Юли 2025 ❤🤱

• 44 349
  • 776
  •   1
Отговори
# 480
Моя термин също го изместиха за 05.08.

Ако мога и аз да си дам моите 5ст по темата с покупките, въпреки че има много време. Аз за разлика от Bobby ползвах стерилизатор някъде до към 8мия месец. За видеофона съм съгласна. Ползвам го и до днес ! Супер удобно да си го гледаш на телефона докато готвиш, чистиш, къпеш се и т.н. Нашата камера е обикновенна на ксайоми с приложение на телефон. И съм много доволна. Сега ще преместим баткото в отделна стая и за бебето ще вземем още една камера.
За кошарката. Според мен тези платнените кошарки евтините са ТОП. В началото имахме дървена от икеа детето и с обиколници не спираше да се удря в дървените греди. В един хотел ни дадоха платнена и веднаха смених и дървената вкъщи. А тези огромните конструкции с шкафчета и чекмеджета според мен са напълно излишни. Дойста майки покрай мен си купиха такива и сега се чудят къде да ги пробутат. ОЛХ също е залят с такива кошарки. Детето порастне ли вече ти е напълно непотребна, а си дал 400-500лв.
 Ползвах скринче от икеа, отгоре си сложих повивалник. Наистина удобство за кръста.
Количката ми беше сайбекс. Може би това ми е най-любимата покупка, която ще си ползвам и живи и здрави с това детенце. Гледам, че и анекс много ги хвалят. Но има един милион марки и видове и според мен трябва да се видят и бутат във физически магазин. Има специална тема за колички тук в бг мама.

# 481
За кошарките тип 3в1, мога да кажа, че ние пък сме супер доволни и си я ползваме. Сина ми е на 3 година и използва единичното легло, а бебето ще е в кошарата. Когато беше бебе я ползвахме сглобена и ми беше много удобна. Но е редно да отбележа, че нашата е от по-големите варианти за голямо единично легло

# 482
Здравейте, аз не я следя, но и аз съм с пролактином. Въпреки че на последния ЯМР от преди няколко месеца пролактином вече не се виждаше, си продължавах и аз с медикаменти защото иначе пролактинът излиза извън норми. И на мен ми спряха лекарствата за това (повечето лекари, до които се допитах така казаха), въпреки че според един ендокринолог, трябва да продължа да пия поне до 12та седмица, ако не и повече... Вчера измерих пролактина, и е 1325 u[IU]/ml при горна граница 496 за небременни... от една страна поне добре че не скача примерно 5, 10 пъти над нормата. 🤷‍♀️ 6 г.с. и 1 ден ми го изчислява иначе. Не са ми казвали лекарите да има влияние върху прогестерона директно, но съм съгласна защото високият пролактин като цяло разбърква половите хормони. Аз приемам утрогестан защото съм след трансфер така или иначе, но може би е добре да си пуснете един кръвен тест, ако имате съмнения и не приемате допълнително прогестерон.

Здравейте. Малко късно се записвам. В групата за август съм, но терминът ми е на 8ми, така че следя и тук. Аз съм с аденом и моят продукти беше 1325 преди бременност, така че не се притеснявай. Приемах медикаменти до 12та седмица и после спрях. След раждането ще видим как е

Здравейте.
Аз също съм с аденом на хипофизата почти 1 см. След година достинекса по 4 ТБ седмично го свих с около 1.5 ММ и за щастие чакаме бебче ❤️. Коментирали ли сте,дали има противопоказания за естествено раждане? Не са ми казвали да следя стойностите на пролактина,а само да посетя офталмолог за проверка на очно налягане и евентуално засегнати очни нерви. Вие как процедирате?

# 483

Здравейте.
Аз също съм с аденом на хипофизата почти 1 см. След година достинекса по 4 ТБ седмично го свих с около 1.5 ММ и за щастие чакаме бебче ❤️. Коментирали ли сте,дали има противопоказания за естествено раждане? Не са ми казвали да следя стойностите на пролактина,а само да посетя офталмолог за проверка на очно налягане и евентуално засегнати очни нерви. Вие как процедирате?

Здрасти, и аз вече не меря стойностите на пролактина, препоръчано ми е също да следя за главоболия и при очен - контрол на очни параметри. Засега не съм ходила. За раждането даже не съм се замисляла честно казано, но още не съм почнала да ходя и при лекарката, към която съм се насочила за раждане, това ще е март месец и със сигурност ще коментираме. По-скоро с ендокриноложката обсъждахме да го направим така, че да може да кърмя живот и здраве, но и това не сме коментирали още в детайли, т.е. кога пак да почвам хормон, дози, ЯМР пак и т.н.

# 484

Здравейте.

Здрасти, и аз вече не меря стойностите на пролактина, препоръчано ми е също да следя за главоболия и при очен - контрол на очни параметри. Засега не съм ходила. За раждането даже не съм се замисляла честно казано, но още не съм почнала да ходя и при лекарката, към която съм се насочила за раждане, това ще е март месец и със сигурност ще коментираме. По-скоро с ендокриноложката обсъждахме да го направим така, че да може да кърмя живот и здраве, но и това не сме коментирали още в детайли, т.е. кога пак да почвам хормон, дози, ЯМР пак и т.н.

Какво означава да се следят очни параметри? На мен ми казаха само да си спра достинекса и толкова. Но ме мъчат страшни главоболия от 2 седмици насам. Моето аденомче беше 3мм и бях няколко месеца на достинекс всеки ден, после през ден до забременяване.

# 485

Здравейте.

Какво означава да се следят очни параметри? На мен ми казаха само да си спра достинекса и толкова. Но ме мъчат страшни главоболия от 2 седмици насам. Моето аденомче беше 3мм и бях няколко месеца на достинекс всеки ден, после през ден до забременяване.

Периметрия, очно налягане и очни дъна. Поне на мен това ми казаха.

# 486
Момичета много съм изплашена в 16г.с съм и прокарвих и се наложи да ме приемат в болница. Притеснена съм защото казаха че всичко е наред и не ми казаха причина за кървенето но казаха задължително трябва да те приемем? На някоя от вас случвало ли се е?

# 487
Привет , аз в 8 гс имах кафеникаво зацапване , което си се води кървене . Искаха да ме хоспитализират , отказах . Терапия с утрогестан имах няколко дни

Момичета много съм изплашена в 16г.с съм и прокарвих и се наложи да ме приемат в болница. Притеснена съм защото казаха че всичко е наред и не ми казаха причина за кървенето но казаха задължително трябва да те приемем? На някоя от вас случвало ли се е?

# 488
Аз в началото също имах но беше от назначената ми терапия защото съм след инвитро, но сега не приемам лекарства и не знам защо кървя
Привет , аз в 8 гс имах кафеникаво зацапване , което си се води кървене . Искаха да ме хоспитализират , отказах . Терапия с утрогестан имах няколко дни

# 489
При някоя от вас да се е завърнало повръщането в 15 гс? 😔

# 490
Здравейте, момичета, може ли да ми препоръчате специалист по феталната морфология ? Някакви лични впечатления ? Става въпрос за София. Много ви благодаря Simple Smile

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 15:01 от Run001

# 491
Здравей, аз бях на първа в Марковс като цяло добре мина, но не съм особено впечетлена. Докторката ме прегледа след което записваше на компютъра. Какво беше запомнила, какво не, някъде аз ѝ напомнях. С предишната бременност на местата, на които съм ходила, доктора преглежда и диктува на сестра, която записва всички измервания. Даваха ми по 3 листа документ, а в Марковс нищо такова.
За втората, която ми предстои и на мен март, съм се ориентирала или към Оскар клиник или при Д-р Чучумишев (те имат лиценз или сертификат да извършват фетална морфология), а в Марковс лекарите нямат.

# 492
Аз ходя в Оскар клиник и съм доволна, но се чака много.

# 493
Здравей, аз бях на първа в Марковс като цяло добре мина, но не съм особено впечетлена. Докторката ме прегледа след което записваше на компютъра. Какво беше запомнила, какво не, някъде аз ѝ напомнях. С предишната бременност на местата, на които съм ходила, доктора преглежда и диктува на сестра, която записва всички измервания. Даваха ми по 3 листа документ, а в Марковс нищо такова.
За втората, която ми предстои и на мен март, съм се ориентирала или към Оскар клиник или при Д-р Чучумишев (те имат лиценз или сертификат да извършват фетална морфология), а в Марковс лекарите нямат.

Здравейте, момичета. И аз записах в Марковс, но май се разколебавам. Вие при коя лекарка бяхте на първата фетална там?
Иначе аз освен за Марковс имам препоръка и за д-р Цолова в Неоклиник. Мисля, че тя има нужната квалификация. Могат да се записват часове през Супердок.
Milena_1213, спря ли кървенето? Имам приятелки, които са получавали такова в четвърти-пети месец, но всичко с бебетата е било наред. Бяха им казали, че е от физическо претоварване и след няколко дни лежане всичко беше наред.

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 19:51 от brilliantinaaa

# 494
Здравейте аз първата ФМ я направих при д-р.Елена Павлова в Марковс , бях доста притеснена , но тя ме предразположи обясни ми по няколко пъти какво се вижда ,разбрахме се че като излезнат и резултатите от БХС, и нещо не е наред ще ми звънне .Така и направи в извън работно време , не е нещо страшно просто има риск от развитие на преекламсия каза ми да пия аспирин . Доволна съм и съм си записала час за втората морфология пак при нея.

Общи условия

Активация на акаунт