Термин Юли 2025 ❤🤱

• 44 326
  • 776
  •   2
Отговори
# 495
Кървенето спря имам леко зацапване само и то като ходя по голяма нужда но още съм в болницата на системи, с бебето всичко иж е наред но се притеснявам защото го има ..
Здравей, аз бях на първа в Марковс като цяло добре мина, но не съм особено впечетлена. Докторката ме прегледа след което записваше на компютъра. Какво беше запомнила, какво не, някъде аз ѝ напомнях. С предишната бременност на местата, на които съм ходила, доктора преглежда и диктува на сестра, която записва всички измервания. Даваха ми по 3 листа документ, а в Марковс нищо такова.
За втората, която ми предстои и на мен март, съм се ориентирала или към Оскар клиник или при Д-р Чучумишев (те имат лиценз или сертификат да извършват фетална морфология), а в Марковс лекарите нямат.

Здравейте, момичета. И аз записах в Марковс, но май се разколебавам. Вие при коя лекарка бяхте на първата фетална там?
Иначе аз освен за Марковс имам препоръка и за д-р Цолова в Неоклиник. Мисля, че тя има нужната квалификация. Могат да се записват часове през Супердок.
Milena_1213, спря ли кървенето? Имам приятелки, които са получавали такова в четвърти-пети месец, но всичко с бебетата е било наред. Бяха им казали, че е от физическо претоварване и след няколко дни лежане всичко беше наред.

# 496
Аз бях на фетална при д-р Мирчева в Софиямед и съм много доволна. Подробно обяснение, показва ти всичко, през целия преглед ми обясняваше какво гледаме и защо (има екран и срещу мен, да виждам и аз).
С предните бременности ходех в Оскар и смея да твърдя, че доста развалиха качеството на услугата във времето. Последния път висях 3 часа и откровено ми претупаха прегледа, така че  се отказах да ги посещавам. В Марковс не съм ходила, но имам от позната хубави отзиви за д-р Атанасова. 
milena, възможно е да не ти казват причина, защото не я знаят. Може би на рентгена не се вижда проблем и затова ти казват просто, че всичко е наред.
Опитай да останеш спокойна. Всичко ще бъде наред, все пак си под лекарско наблюдение, което е добре. Предполагам, че си на системи с магнезий- да знаеш, че от тях може да те засърби кожата, вземи си нещо хидратиращо за мазане. Не е нищо особено като съвет, ама никой не се беше сетил да ме предупреди и направо си бях съдрала краката.

# 497
Аз пък съм супер доволна от Марковс и в частност д-р Димитрова! Ходих при нея по време на предната бременност, сега първата фетална морфология също там я направих. Имам си три листа документи - всичко описано и снимки и допълнително качено всичко плюс още снимки онлайн в профила ми. Д-р Димитрова не престава да говори, описва всичко и има отделен екран на стената срещу вас. Не съм чакала повече от 10-15 мин, което е супер приемливо. Часове в Марковс аз си запазвам онлайн през сайта им.

# 498
Аз посещавам МЦ Фемина. Д-р. Фархат и д-р Димитрова. Модерна техника и добро отношение.

# 499
Здравейте,да ви попитам за лице какви продукти използвате ?

# 500
  • Бургас
Зависи за какво става въпрос слънцезащита,всекидневната рутина или?
Аз лично се стремя и от преди бременноста да си купувам максимално изчистена козметика дори и по отношение на гримовете.

# 501

Здравей Simple Smile Аз си използвам същата козметика както и преди бременността. Още преди да забременея, но вече правихме опити, попитах гинеколожката си за това и тя ми каза, че мога да си продължа да ги ползвам и при бременност. Аз ползвам основно хидратиращи серуми и кремове. Моите са The Ordinary Multi-Peptide + HA Serum, хидратиращ крем на CeraVe и на Drunk Elephant, дневния крем на Hada Labo и околоочен контур.

Някоя от вас има ли странни усещания около пъпа? От както влязох в 13та гестационна седмица усещам от време на време нещо като бодежи в тази част. Също усещам доста осезаема болка в кръста, която понякога слиза и по задната част на бедрата. А онази сутрин се събудих от напрежение и нещо като пулсиране около яйчниците. Знам, че е нормално да има някакви усещания, заради бременността, но ми е трудно да преценя да се притеснявам ли или да не им обръщам чак толкова внимание. Не изпитвам болка, нямам кървене, затова уж съм спокойна, но тези странни бодежи, опъвания и напрежение понякога малко ме стряскат. В петък съм на преглед и вече имам списък с въпроси, но ми е любопитно вие какво усещате.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 14:04 от Aglaonike

# 502
 И аз около 13-14-та седмица започнах да усещам леки бодежи или нещо като изтръпване. Тогава АГ ми изписа магнезий веднъж дневно. На последния преглед споделих, че усещането продължава, затова той увеличи дозата и ме посъветва, че при болки мога да приемам но-шпа.

# 503
И аз ползвам същата козметика, като се наложи да включа и по-богати и хидратиращи кремове, защото кожата ми рязко се пресуши от бременността и зимата. Най-важното е да не се ползват кремове, съдържащи ретинол, това обикновено са кремовете против бръчки, но не важи за всички (хубаво е да се преглежда съставът). И задължително слънцезащита, дори и сега през зимата, за да избегнеш образуването на хиперпигментация по лицето.

# 504
Здравейте, някоя мама, която се следи про д-р Дяволов дали знае кога ще е отпуск това лято?

# 505
Аз малко да пораздвижа темичката Simple Smile Как сте, вече всички трябва да сме влезнали във втори триместър и първоначалните симптоми на неразположение да се поотшумели.
Как вървите с кг, аз съм точно 17 г.с и съм + 2 кг
Запазихте ли часове за ФМ и къде? Simple Smile

# 506
Аз съм в края на 19та, 2.5-3 кг отгоре, но пък първия триместър свалих 2. Запазих ФМ в Марковс, следващата седмица 🙂
Иначе наистина слава Богу отмина гаденето от първите месеци, но пък за втори път ми излиза като сърбящ обрив отгоре на двете китки, и утре съм на дерматолог... ще видим какво ще каже, но като нищо да е някой нов хормонален бонус😆

# 507
Момичета, при някоя да са изолирали кандида на микробиология и какво ви предписаха ?

# 508
Здравейте, момичета. Аз съм в 17та и съм почти 4кг. нагоре. Иначе за феталната запазих в Марковс за последната седмица на февруари. И при мен гаденето премина, но напоследък ме наболява кръста. Надявам се и това да отшуми.

# 509
Аз съм 19+1,но бебчето върви пет дни по-голямо,качила съм около 4,5-5 кг...струват ми се много,като се има в предвид,че съм на строг режим,очаквах да не качвам много,но факт.

Общи условия

Активация на акаунт