❤️Септемврийски бебчета 2024 ❤️

• 21 636
  • 783
  •   1
Отговори
# 750
При нас е добре с около 2:45 часа дневен сън, но има дни, в които и до 2 часа сумарно не стигаме. Аз ползвам Беборан и лесно засичам съня.
Днес първата дрямка ѝ беше 18 минути (нови рекорди правим), но този път заради съседчетата. И сега следва втората, която ще видя колко ще се получи пак по същата причина.
От две нощи е много неспокойна и се буди през няма и два часа, за да суче, а снощи и приспиването беше кошмар.  Помрънках си. Sweat Smile

# 751
При нас май Матео ще мине на две дремки, но Антонио категорично не е готов.
Днес станаха към 8. Матео така и не заспа преди обяд, каквото и да направих. Обядва и заспа към 12 и 10, спа час. Сега направо ще спи следобедната и предполагам пак ще направи около час и малко. Аз нямам проблем да е така, ама ако са ми на различни режими с брат му, тежко ми.
Антонио спа 20тина Мин предиобед, сега заспа пак и ще си спи и последната със сигурност. Май ще го форсирам и той да маха едната, иначе съм загубена.

# 752
Моят обикновено стана 8-8:20. После ще заспи според когато смогна да излезнем 😆 но до 11 няма проблем да изкара.  Та спи около час и половина преди обяд. И то защото аз го будя. После пак издържа към 3часа, може би малко по-малко. Та го пробвам тези дни така сутрин час и половина и следобед 2 часа до 5часа да спи и После в 21 за нощен сън. Два дена се получи, снощи мама го пристана в 19 за половшн час ,нищо, че беше спал до 17часа.  Но вечерта заспа много трудно чак в 22. Но не знам дали не се дължи и на смяната на времето.
Няколко дни спеше сутрин по половшн час и не го доприспивах,за да легне После по рано, да спи от 14и30-16:30 и да поже да наппави 3 дрямка, но просто трета дрямка не се случваше. Отказва да легне. Та затова сега мъжа с час и половина сутрин ,2часа следобед. Ако не стане ще мъча пак с кратка първа и освен по кратка втора, но ако е по-кратка ще падне общия сън под 3 часа за деня...оф много сложно. Под 3 часа сън за деня на него със сигурност няма да му стигне. Едно ,че нощния му не е много добър, второ ,че то си е малко за него. Направо не знам как да го наглася.

# 753
Здравейте, излязоха кръвните изследвания на Ани и се притеснявам че може да има дефицит на желязо заради ниския MCV и RDW. Как бяха резултатите при вас? Лекували ли сте подобни резултати?

# 754
Има лек дефицит, да. Но тя е кърмена, при нея е нормално. Предполагам ще й изпишат Малтофер за месец.

# 755
На мен не мш се струва нещо фрапантно. Това надали са и референтни за бебе.
Как предлагате клуша? До сега давах от бурканче, но днес изпекох с идеята да чу сложа в мрежичка, вместо банан, но то като стисне само водя излизаше. На мачкат с вилица и така да давам, но става на едни странни парчета и той не пожела да го яде.

# 756
  • Sofia
Момичета мислите ли да ползвате колан за придържане на бебо за прохождане?

# 757
Момичета мислите ли да ползвате колан за придържане на бебо за прохождане?
не

# 758
  • Sofia
Още един въпрос - кога се въвежда пюре с риба

# 759
Зависи от схемата за захранване, според д-р Ирина Владимирова се вкарва заедно с другите меса още през 6 месец. Аз лично ще го вкарам 8 или 9 месец, преди свинското месо, с което ще захраня на 10 месеца.

# 760
Баткото захраних на 8м с глутен, 9м с млечни и към 10м по спомен с риба. Тъй като млечните този път ще ги прескочим, вероятно около 9м ще е рибата.

# 761
Мисля сега (8 месеца) да дам телешкото и другия месец рибата. Масло съм давала вече, Лл каза, че мога и обезсолено сирене, а КМ 10ти месец.

# 762
Няма ли да си правим нова тема? Да не ни заключат тази?

Интервалите на Данито са по 2:30 часа с изкючение на последният той е около 3:00. Прави три дремки и когато си е вкъщи си ги прави дълги. Но когато сме навън е едно мрънкане и баща ѝ я води да спи в колата. Не иска да спи в количката. По принцип не ми пречи, но ако излизам сама през делничните дни гледам да се прибера преди края на интервала. Аз за съня също реших да пробвам chatGPT има си цял специализиран чат за бебешки сън. https://chatgpt.com/g/g-QIfi5alhJ-baby-sleep-coach Даде ми интересни идеи и според него все още ни е рано за преход към 2 дремки. Сега най-после заспиваме с минимален протест за нощен сън, а преди беше станало ужас. Плюс и че вече залъгалка въобще не ползвам, след като я изхвъли като тапа последните няколко пъти решихме да я пробваме дали ще заспи и без нея.

А пък аз за захранването не ползвам схеми. Уж според ЗВБ не са нужни. Давах ѝ да опита ягода, за ужас на свекървата. Опитва и лимон и даже ѝ хареса за мое учудване.

# 763
Merry, това с Chat gpt е велико!! Много много благодаря 🥰🥰🥰 то и аз май малко късно откривам топлата вода де, ама е мега яко!
И на мен ми даде доста добри съвети, ще видим сега ефекта какъв ще е.
Вашите бебоци по колко пъти се будят нощно време. Аз мислех, че моята се буди доста, но като се замисля май е в рамките на нормалното. Ляга между 8 и 9. В 11-12, 2 и 4-5 се буди да яде и си е гладна, сутрин става към 7. Опитвах няколко пъти да я залъжа с бибата, ама почва да реве и да я бута. На кърма е, и през деня не хапва много големи количества пюрета, за протокола.

# 764
И моята девойка е на кърма и се буди по 2 пъти, ако няма нещо извънредно. Заспива между 20:30-21:00 часа.
Преди няколко дни имаше криза със съня от заспиването (върна ме в 1-ви клас направо с приспиване по час и половина и много повърхностен сън) до броя на буденията през нощта- през няма и 2 часа си търсеше кърма. Дневният сън също беше проблемен. За щастие се нормализира положението и сега сме си в горния интервал на заспиване и с по 2 будения, но към 12:30-1 и после около 4-5 часа сутринта.

Merry, това с Chat gpt е велико!! Много много благодаря 🥰🥰🥰 то и аз май малко късно откривам топлата вода де, ама е мега яко!
И на мен ми даде доста добри съвети, ще видим сега ефекта какъв ще е.
Вашите бебоци по колко пъти се будят нощно време. Аз мислех, че моята се буди доста, но като се замисля май е в рамките на нормалното. Ляга между 8 и 9. В 11-12, 2 и 4-5 се буди да яде и си е гладна, сутрин става към 7. Опитвах няколко пъти да я залъжа с бибата, ама почва да реве и да я бута. На кърма е, и през деня не хапва много големи количества пюрета, за протокола.

Общи условия

Активация на акаунт