Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 549
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте,възможно ли е за месец и половина инсулинът да падне от 63 на 18?

# 256
Възможно е. 18 е все пак също висок.

# 257
Вероятно е възможно, ако се спазва подходящ режим. Също така, изследването на инсулин е "моментна снимка" и нивата му все пак варират в някакви граници.

# 258
Здравейте,възможно ли е за месец и половина инсулинът да падне от 63 на 18?

Зависи от режима. Възможно е и е много хубаво.
Ама и 18 е високо, даже много. Имаш още работа.
Помня аз как се радвах на инсулин 21, нали беше 37.
Тук ми казаха, че е слаба ракия, но все пак е постижение.
Казаха ми 5-7 да го направя и после да се фръцкам Grinning

# 259
Елора, виж тази оферта. Може да разгледаш сайта дали няма нещо около теб, което да те устройва. Гледам, че има оферти за изследване на витамин B.

Суровата торта стана прекрасен течен шоколад, който обаче много трудно ям. Ще си я хапвам поне 2 седмици.

Не помня от къде взех рецептата за майонеза от авокадо. Май беше в предишната тема.
Някой я беше споделил - пасирах едно авокадо, добавих лим. сок, сол и зехтин и пасирах. Това е. Сложих малко зехтин, за да не стане рядка.
Основата за пица с карфиол и белтъци е фантастична. Не знам дали ще успея да си купя отново карфиол тази година, но ако успея, бих си направила пак.

Чувствам се много зле. Канени сме на гости при приятели на дъщеря ми и те се чудят какво да направят, за да мога да го ям. Казах им да сготвят каквото обичат, само да няма въглехидрати и захар. С другото ще се преборя. Не ми е удобно да затруднявам така други хора.

# 260
Ето две инициативи във връзка със световния ден за борба с диабета (14.11.). Може да е полезно на някого:

Stryper, защо се чувстваш зле? От някоя храна или по принцип?

# 261
Stryper, защо се чувстваш зле? От някоя храна или по принцип?

Неудобно ми е, че трябва да се съобразяват какво да сготвят, когато ни канят на гости. Чувствам се много добре, но заради болести ям много малко неща, а за нормалните хора е трудно да готвят така. По-лесно ми е да отидем на заведение, отколкото да се обеснявам какво мога да ям и какво не.

# 262
Може ли рецепта за основата за пица с карфиол и за майонезата с авокадо. Никога не съм харесвала авокадо, даже не помня кога последно съм опитвала... Помня, че имаше особеност като се купи дали е годно или не. Дали е удобно някой да ми припомни и тези дни да купя да пробвам пак, че аз и месо хич не обичах. Joy

# 263
Аз също не успях да го харесам авокадото, ама не си и давам зор де. Щеше да ми е още една храна за разнообразие ама каквото - такова.
Зор си давах до някое време да продължавам да опитвам различни риби, че а дано да харесам някоя. Не че харесах, но си струваше да се помъча че все пак в тях има нещо незаменимо. В авокадото няма нещо чак толкова важно и незаменимо, че да му се мъча... отделно и цената му и това че го карат от другия край на света. Колкото и да не съм някакъв активист тип Грета, това последното също ми е фактор. И набързо решавам че ме устройва и маслини да си ям вместо това Grinning
Виж за рибите ме е яд, ама там вече съм се отказала. Ще си вземам добавка с омега 3 и туйто.
Но пък ти щом подлежиш на промяна във вкусовете, както казваш че е станало с месото, колко му е да проядеш и това евентуално.

# 264
Aз много обичам авокадо. Проверява се дали е узряло, като се натисне леко с пръст там, където е дръжката (а не да се натиска цялата повърхност и да се мачка, както правят някои хора). Повечето видове авокадо мога да ги ям и директно с лъжичка. Авокадото търпи доста на овкусяване- чесън, люто, подправки, лимон, сирене, може да се добавя към майонеза, заквасена сметана, масло, салати. Е, ако на човек изобщо не му допада (под каквато и да е форма), няма смисъл да се мъчи.😃

# 265
Авокадото ми е абсолютно безразлично. Има някакъв аромат колкото да не е без хич и толкова. Иначе е безвкусно. Ако си запуша носа, вкусът му ще е на едно нищо. В началото докато се мъчех да ям повече зелении щото нали били полезни, купувах и ядях, но бързо се отказах, особено на фона на цената и това което получавам за парите които плащам.

# 266
И на мен авокадото ми  е безвкусно.
Абе в рецепти някакви сигурно седи добре като има подправки.

Ендото нещо друго изръси, но и това не ме учудва и друг път го е казвала.
Че нямало смисъл да пускам инсулин. Инсулина нищо не показвал.
Ендокринолог хора.
Ех, имаше преди години една друга ендокриноложка в тази болница, много по-добра. Няма я вече.

Мерси Stryper, но ще ходя в Рамус. Кандиларов наблизо нямам. А и в тази оферта само желязо има.

Еми ще се изръсвам утре. 100 кинта не ми мърдат.

# 267
За който обича мента, авокадото се комбинира много добре и с мента.💚 Като цена е горе-долу като маслините (особено след поскъпването им). Но наистина няма смисъл човек да се мъчи, ако авокадото не е неговото нещо.

# 268
Аз все не успявах да намеря добре узряло авокадо, докато не намерих сорт - Хас. С него нямам провал. На борсата в Дружба намерих по 14 лв на кг.

Ако може някой да помогне с линкове към рецептите.
Аз готвя на око. За майонезата от авокадо - сложих 1 авокадо, сока на половин лимон, малко сол и зехтин. Пасирах докато стане с консистенция на майонеза.

За блата с карфиол - наситнен с чопър карфиол, разбити на сняг белтъци, настърган кашкавал и малко бадемово брашно.
Всичко се обърква и слага в тава за печене. Пекох го на 180 гр. 40-50 мин.

Заради камък в жлъчката не ям жълтъци и експериментирам само с белтъци. Желатиновата баница на Шарпи не се получи само с белтъци, но този блат стана много добре.

# 269
О да, желатиновата баница не си я представям само с белтък, тя ще стане с много странна консистенция. А и на вкус предполагам че не би впечатлила с нищо, поне на мен би ми била твърде постна без жълтъците.
Аз пък с нея как се замотах последния път. Бухнах и желатина, смесих и ми звънна телефонът. А желатинът който използвам се разтваря супер лесно и само че не почне да желира докато го гледаш още, те яйцата ми бяха студени направо от хладилника. Че и аз някой път слагам малко повече отколкото е в рецептата. Разбих наново с бъркалката за яйца после, но вече беше взела да се "влачи" сместа и се получи интересна текстура че вече и бакпулверът беше почнал да прави мехурчета, абе по-различно стана.

Те моите експерименти с желатина все едни... ум да ти зайде. Трябва да взема да си желирам пак малко кефир утре, имам малко печена тиква и ще я бутна и нея там, с малко канела за по-интересно и да мирише там на сладко. И малко орехи отгоре и нека ми е зле Yum
И там е на око, естествено, та 1-2 пъти докарах консистенция на гумени мечета Joy Изключително смешна консистенция за Снежанка, да ви кажа... то млякото само дето не беше по-жилаво от краставичките Joy Изядох си го, но не спрях да се хиля докато ядох... Ама то какво да очаквам като на няма и 1 чаша кефир, примерно към 400мл да е станало с краставичките, аз бухнах може би супена лъжица желатин и то хубаво разтворен по всички правила на изкуството. Да има - хич не ми се свиди... то колаген. Такъв смях че бръчки от туй нещо няма да ми се заличат, ами и нови ще завъдя Grinning

Общи условия

Активация на акаунт