Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 84 (м. ноември)

• 25 601
  • 1 189
  •   1
Отговори
# 300
Не,но май ще пробвам с маруля утре.Че само месо не става.Тези в магазина при нас ги четох преди и на всичко пишеше на растителна основа.

# 301
Само в Lidl съм намерила животинска сметана за готвене, поне по състав е така. По другите магазини е с растителни мазнини в състава.
Ако под "за готвене" имаш предвид животинска сметана 20%, аз също. В Кауфланд иначе има животинска сметана 30% на тяхната си марка, същата е като лидълската 30%. Аз използвам 30% и за готвене, и за кафето, за всичко всъщност. Предпочитам да добавя малко водичка към сметаната 30%, ако толкова държа да намаля малко маслеността...😁
Натка, правила съм кисело мляко във фурничката тип фрайър. С капсули пробиотик заквасвах в емайлирана тенджерка с капак, идеално стана.😉 За през нощта оставих на програма сушене, доколкото си спомням (не помня дали можеха да се намаляват още градуси, но на тази програма и без това вентилаторът се включва само периодично, за да поддържа температурата).
Между другото, излезе вече китайското зеле, ама цена 4-5 лв/кг.🤪 Май една зелка е минимум кило и половина, но пък аз доста време си я ям, та ще си купя, когато ми се прияде.🙂
Турихте ли зелето? Аз нещо окъснях. Днес взех.
Аз не.😀 Правя си зеле дива ферментация понякога, иначе от буркан купувам, но рядко. Чудя се дали ще стане с дива ферментация зеле като за сарми? Или да пробвам направо с някакво зеле тип китайско, на което лесно му се отделят листата...🤔
Елора, готови ли са изследванията?🙃

# 302
Не,но май ще пробвам с маруля утре.Че само месо не става.Тези в магазина при нас ги четох преди и на всичко пишеше на растителна основа.
Добре де, кой те кара да ядеш само месо без никакъв зеленчук? Не че не го правят някои, но то е или за кратко до решаване на даден проблем, или още по-рядко е въпрос на предпочитание. А теб очевидно не те радва така. Та защо се мъчиш?

Чакайте да ви покажа моя експеримент, направо на Долче ще ставам конкуренция май Joy
Ако ми даде да кача снимките де, че май са големички станали.

И разрез за Елора Grinning

Ще му хвана цаката на тия желета ама не баш сега Grinning Това разлятото отстрани е щото ми казаха че трябва гореща вода отвън че да излезе лесно от купата. И аз го топнах, ама така хубаво, не за секунда само Grinning Не правете като мен, че става мазало, както виждате...
Но пък вкусно стана - чаша кефир има в това, намачках изостанала печена тиква, нарязах малко орехи, ръснах и малко канела за разкош. Желатинът... може би 2 чаени лъжици ама така хубаво пълни, с малко водичка и затоплен набързо да се разтвори преди да влезе и той там. В моя случай има и една нюню лъжичка мед, тая тиква не беше никак сладка. Ако беше Матилда нямаше и толкова да сложа.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 17:15 от natka

# 303
Долче, дава ми грешка с база данни.
Нати, давай снимки и разрези Joy

# 304
Дадох, ами форумът бая се почуди на тая цялата прелест Joy
Не е торта де, това е чаена чинийка, да не помислите че е голямо.

# 305
Изглежда вкусно.
Какво има вътре?

# 306
Писах и това, ами ти не се удържаш докато редактирам Grinning
Наумила съм си да вкарам малко по-често желатин в менюто си, а кефира си го консумирам така или иначе, та затова все такива са ми експериментите.
С една дружка се подскокоросваме една друга, тя също иска заради ставни проблеми и си даваме идеи една на друга. Одеве тя ми се хвали с желирана Снежанка от снощи или там както се нарича това нещо в Турция.

# 307
Не всичко е излязло.
Проблем с тсх, ни знам, аз съм на 125. Бая висока доза е.

Скрит текст:

Инсулина ме шокира, че ми е нисък обикновено, ама чак толкоз. КЗ още не е излязла.
При такова похапване как може да е толкова?

Как ви се струва феритина?

Вит. Д съм приятно изненадана. Интересното е, че са сменила реф. стойностите.
И ми е високо. ЖДНБ.
Значи може да не пия всеки ден.
Само общ е пуснала гадината. Казах и добър и лош, ама не.

# 308
Въх, моме, какво е това ТСХ от теб бре?
И феритинът нисичък действително, ти май точно от такива неща се и опасяваше.

# 309
Е не знам.
Може да е от цигарите. Ту спирам, ту почвам.
Като ги спра пак, пак ще лудне още повече.
Имах и дразнещи моменти в последно време.

# 310
Някой беше казал назад да не мъча с въглехидратите,че съм още прясна и слушам и изпълнявам.Ама нещо не ми върви без грам.Днес ми се получи това ядене,обаче ми благнееше много от сметаната и съм забравила какъв чревоугодник съм като ми е вкусно,та съм тъпан.Ще ритаме с малки да изразходя малко енергия,че ще се кача на тавана до после.Браво Елора,тоя инсулин е супер.Ти си задминала и скалата даже за добър инсулин,всички да се хвалим с добри резултати.

# 311
Натка, помислих, че си желирала супа.😂 Въобще не се сетих, че този цвят може да е от тиква (не съм открила още сезона на тиквата аз).
Елора, моят инсулин последно беше 3,1 май, та 3,6 ми се вижда съвсем ок (ти си от години на режим все пак). Но какви са тези триглицериди?😃 Какво пиеш за вит. Д, когато и по колко? Странно, че глюкозата още не ти е излязла, какво се чудят още?🤔🤔 Феритин 11 е много зле. Възможно е да е фактор (не единствен, разбира се) за ТСХ-то.
Иначе не знам дали писах тук...🤔🤔 Дъщеря ми е с нисък феритин (16,6) и ужасен косопад...При мен при феритин 11 косата ми падаше с шепи...Та, когато пусках феритина на малката, беше заедно с КЗ на отделен лист и картонче за проверка на резултатите. ТСХ и всичко от другия лист излязоха, до вечерта ми даваше все грешка за феритина и КЗ или празен лист (без стойности и референтни). Много бързо разбрах, че няма как една проста глюкоза да я мотаят до късния следобед- бяха забравили да пуснат изследванията от втория лист, пуснали само тези с направление...🤪 Звъня им на следващата сутрин- ми то за ТСХ-то трябвало повече време. Контрирах ги, че ТСХ отдавна е готово.😅 Смотолевиха нещо и след няколко часа всички резултати излязоха. Желязото и хемоглобина на малката са ок, ЖСК е на кантар- та добре че пуснах и феритин, защото много, много го подозирам като причина за косопада.

# 312
Не знам за триглицеридите.
Питах Невена, било ок.
Четох и за ниски, но реших да не се филмирам. Миналия път бяха 0,25

Значи желязо ще трябва повечко.

# 313
Как може да има хома индекс без глюкоза, бре.
Елорка, аз не разбирам от тези извън норма неща. Дано да не е толкова зле💜

# 314
Борислава, под въглехидрати обикновено се има предвид ориз, картофи, хляб, спагети и т.н., остави си салатите, недей така без хич, освен ако не те кефи. Яж си зелении, тиквички, патладжан,  броколи, чушки, по възможност зелени, карфиол, домат без да прекаляваш, краставици и т.н. Цвекло и моркови, ряпа в по-малки количества, те са по-въглехидратни.

Общи условия

Активация на акаунт