Базедова болест - Тема 15

• 18 522
  • 756
  •   1
Отговори
# 255
Излязоха ми изследванията
Скрит текст:

Имам дефицит на вит. Д.
Октомври ми е бил малко над долна граница. Даже приемах вит. Д на спрей.
Еми добре си, направо си в хипо вече. Кога си на доктор. Ще трябва да ги коригират дозата на метизола.
Симптомите на хиперфункцията вече трябва да са изчезнали, при тези стойности на хормоните.

# 256
Не ме ли усетихте какви глупости пиша? 🤣 Darvo12 поне е адекватен, за разлика от мен.
Няма да се коригирам. Разбрахте ме, че не съм в час.
За пропицил говоря, за тироксин мисля. Тия дни съм с тревоги и опитът да се разсея във форума не е успешен.

dezoeker, на прав път си за намаляване на пропицила. Ще паднат още чернодробните и ще се оправи Тсх и Т4. Добре реагираш на терапията.
А симптомите са си баш за хипо.

AnMary, ако си спряла Д-то. То повече време се пие във висока доза, предполагам знаеш, и след 2-3 месеца се проверява и спрямо стойностите се наглася поддържаща доза.

# 257
  • София
Еми добре си, направо си в хипо вече. Кога си на доктор. Ще трябва да ги коригират дозата на метизола.
Симптомите на хиперфункцията вече трябва да са изчезнали, при тези стойности на хормоните.
Аз скоро бях на ехограф. Беше се поуспокоила жлезата.
Писах на лекарката. Чакам отговор.
Съседите ми се радват, че качвам килограми Joy
AnMary, ако си спряла Д-то. То повече време се пие във висока доза, предполагам знаеш, и след 2-3 месеца се проверява и спрямо стойностите се наглася поддържаща доза.
ЛЛ само ми препоръча вит. Д, не сме говорили за дозировка. И го приемах както пишеше на опаковката.
Днес си купих един 10000 единици. Записах си час при ЛЛ утре и ще си говорим.

# 258
  • Вантаа, Финландия • Пловдив
Не ме ли усетихте какви глупости пиша? 🤣 Darvo12 поне е адекватен, за разлика от мен.
Няма да се коригирам. Разбрахте ме, че не съм в час.
За пропицил говоря, за тироксин мисля. Тия дни съм с тревоги и опитът да се разсея във форума не е успешен.

Абе усетих аз, че някак се разминаваме, но реших да не задълбавам, че така и така съм малко в мозъчна мъгла… Joy

Аз обичам да си проветрявам мозъка навън, особено ако е слънчево и приятно. Flowers HibiscusAnimal AntAnimal BeeAnimal BeetleAnimal CatAnimal DogAnimal BugNature Sunny

# 259
Общо взето трябваше да кажа, че си добре и реагираш добре на лечението. Остана докторката да намали дозата и хормоните да се оправят вече, и чернодробните и те да спаднат 😁

# 260
  • София
Намалиха ми Тирозола на 2 хапчета на ден. Тръгнах от 6.

Вчера ходих до ЛЛ. В отпуск е и има заместничка. Заради дефицита на вит. Д ме праща на ортопед да си правя изследвания за остеопороза. Говорих с една приятелка с тази диагноза и тя ме попита дали съм мерила костна плътност. Та днес ще ида да си запиша час.

Тази ЩЖ ме срина отвсякъде.

Та и на главата на щерката ще скоча да ходи да си пуска всякакви изследвания.

# 261
Ехеее чак остеопороза заради един нисък витамин д...че аз не познавам човек,който като си пусне витамин д да не му излезе в дефицит или на долна граница...честно...моя беше точно на долна граница...пръсках спрей...направих пауза изследвам и още по нисък беше станал... После пиех капки и много бавно и славно се вдигаше...спрях ли ги и айде пак в дефицит...а сега както не съм изследвала и кърмя и нищо не пия сто процента и д и б12 са в дефицит...знам,че като се приемат големи дози витамин д се пие и витамин к2 май беше...

# 262
  • София
пръсках спрей...направих пауза изследвам и още по нисък беше станал...
И при мен стана така.
Аз ще изчакам ЛЛ да се върне на работа и ще говоря с нея. Виждала съм комбинирани Д и К.
След месец ще си пусна изследвания и ще видя накъде вървя.

# 263
Здравейте,
Бях писала в предната тема как се развиват при мен нещата.
Дойде време за контролни изследвания,есента ТРАК се беше покачил  над референтните граници 6 месеца след спиране на лечението при първи рецидив.Резултатите от вчера са обнадеждаващи.Бях писала ,че намалих глутена,но не съм го спирала напълно и 3 месеца пих Алора на таблетки.Направих пауза от месец и сега отново започнах да пия вечер.Смених и лабораторията този път.[

# 264
  • София
Супер! Само добри новини да се чуват.
И искам да кажа за глутена. Има известна коморбидност между Базеда и глутеновата непоносимост, но човек трябва да се изследва, за да го установи. Повечето нямаме глутенова непоносимост и можем да си ядем глутен.

# 265
Да,така е .Аз не съм се изследвала,просто реших да опитам ,предвид толкова информация ,която чух и изчетох за глутена и автоимунните заболявания. И за млечните продукти важи същото.Може да няма  никаква връзка  с подобряването на антителата и да е просто съвпадение,но споделям какво съм направила. Както се казва поне да опитам нещо да правя  ,от колкото нищо ,ей така за собствено успокоение.😊

# 266
Закотвяй ги така и им заповядай да не мърдат. Чудни са!

# 267
Здравейте,
Едно необичайно питане имам към вас .От около половин година имам много неприятно усещане в зъбите и челюста,като и изтръпване и тъпа болка в дъвкателните мускули.Явно стискам зъби през нощта неволно ,и през деня също.Та ходих по консултации,направиха ми и шина за бруксизъм през нощта ,но резултат няма.Последно ми предложиха да опитам с малко количество ботокс в дъвкателните мускули за да се релаксират.Оказва се обичайна практика при бруксизъм.Та някой от вас има ли е такъв проблем и как го е разрешил ?

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 10:02 от dRipLa

# 268
Привет! Аз имах такъв проблем преди повече от 10г, а базед отключих наскоро. При мен шината не помогна особено много. Зъболекарят ми ме препрати при негов колега и се лекувах в София. При мен се налагаше да с е направи бондинг на всички горни зъби, плюс корекция на един от зъбите. Избрахме това като вариант, защото е по-щадящо от друг вид процедури. Заради един мъдрец, който късно извадих ми се беше променила цялата захапка и се оказваше, че се храня на предните зъби, които са за отхапване, а назад другите един вид “висят”. Това е било при мен проблема, но при вас не зная. После махнахме шините за сън, учих се известно време само да отхапвам и да дъвча на задните зъби и вече толкова години съм много доволна и разбира се с доста по-красива усмивка от преди. Потърсете специалист. За ботокса знам, че е вариант(на мен не е бил предлаган) , но ако цялостно имате проблем си коригирайте него.

# 269
Много благодаря за изчерпателния отговор Мама Лиса.Моята захапка си е проблемна.Много дълбока,носила съм брекети ,алайнери. В момента съм с ритайнер.след всичко това.Аз разсъждавах точно по този начин ,че трява комплексно да се обмислят нещата.Ходих в една модерна клиника,зададох въпрос  дали  не е необходимо нещо да се надгражда с композит или бондинг.Не било необходимо. Личната ми зъболекарка каза,че тя не се занимава с този вид проблеми.Ще търся още мнения.На първо време ще опитам с ботокс ,докато намеря специалист,който може да ми разреши проблема.

Общи условия

Активация на акаунт