Базедова болест - Тема 15

• 18 622
  • 756
  •   1
Отговори
# 390
Нямам предвид това. Очите не изпъкват при всеки. Тук не всеки болен има изпъкнали очи. Просто не виждам смисъл на този етап да влизаме в обяснения кога и защо се получава екзофталм и има ли го всеки болен от Базедова болест.
Приоритет ти е диагноза и започване на лечение. Дори не знаем имаш ли Базед и от какво е провокирана хиперфункцията, та очите наистина няма за какво да ги мислиш.
Права си😔

# 391
Опитай с всякакви средства да се успокоиш до понеделник. Ако видиш зора и има паники отиваш в спешния.

# 392
SvetiV, аз започнах с ударна доза Тирозол.
Никаква странични реакции. Хвана ме шоколадов глад. Шоколад не ям, но тогава ми се ядеше всеки ден. Мина ми.

# 393
SvetiV, аз започнах с ударна доза Тирозол.
Никаква странични реакции. Хвана ме шоколадов глад. Шоколад не ям, но тогава ми се ядеше всеки ден. Мина ми.
Сега добре ли си? Момичета, може ли да пия чаша вино да ме отпусне? Още не съм на лекарства. Дали има проблем с хиперфункцията?

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 14:07 от SvetiV

# 394
Здравей,
Пий си даже и 2 чаши вино .Маточина чай ,Алора на таблетки или сироп също е чудесен вариант за да се поуспокоиш.И аз се бях паникьосала ,но минава  ще се справиш.

# 395
Здравей,
Пий си даже и 2 чаши вино .Маточина чай ,Алора на таблетки или сироп също е чудесен вариант за да се поуспокоиш.И аз се бях паникьосала ,но минава  ще се справиш.
Направо не знам как ще изкарам до понеделник. А после… кой знае какво ще ми кажат. Все рак ми минава през ума. И очите.
А пък лекарствата- кой знае как ще ги понеса- обриви, черен дроб, левкоцити. Изобщо…

# 396
Да споделя и аз. След почти 8 г. с тиреотоксикоза, теглото ми е 50 кг при ръст 168 см. Друго обаче установявам. Кожата по тялото ми е направо свлечена, отпусната като на възрастен. Същото важи и за лицето. Имали ли сте такива симптоми и как ги елиминирате? Моята ендикриноложка ми беше казала за такива симотоми, аз естествено грам не й повярвах.Бях със стегнато хубаво тяло като на момиче, не съм очаквала такава промяна. Ако някой е преминал и се е справил с това, може и на ЛС да ми пише.

# 397
  • София
На колко години си? Може да е и от възрастта. А и ако си натрупала килограми по време на лечението и после си отслабнала кожата се отпуска.

# 398
Аз отслабвах и напълнявах няколко пъти, откакто съм с Базед. Нормално в случая с кожата ми да се случат тези неща + и ЕГН-то. Но пък всеки знае себе си. Като гледам познати набори, ами одъртяваме си и кожи, коси, физиономии, закръгляния, променя се всичко. Вярно, някои генът ги щади, ама при повечето играе ботокса и яката подръжка с всякакви процедури и спорт, за който не иска да се гледа така.

SvetiV, вкарваш се във филма и това е разбираемо. Емоциите ти сега са подвластни на Базеда. Той така удря и емоционално, ревливо, тревожно, панически, избухливо, ядосано, бурно... всякак.
Нито за хапчетата си бях чела, нито съм следяла показатели за левкоцити и черен дроб, нито съм знаела, че е имало опция да не ми понесът хапчетата, още по-малко за рак да ми хрумне. Помня че по него време трябваше да заминавам за друг град, че ми почваха лекциите. Минах през доктора, чух си диагнозата, ревнах за 10 минути, взех си хапчетата и още в колата си казах, че аз от утре ще съм добре. Нещо такова. Настрой се че отиваш на доктор не да ти каже колко си зле, а за да ти помогне да си добре. Стига с тези мрачни прогнози. Нещата са поправими, хапчета се заменят ако не понасят, левкоцити се вдигат, като се намалят хапчетата. Всички тук сме минали през това. Голям процент нищо не им се е случило, всичко си им е понесло и са нямали никакви отклонения. Ще се почувстваш много по-добре когато започнеш лечение.

# 399
SvetiV, добре съм.
Ако спя малко съм даже хиперактивна Simple Smile
Поне черни мисля нямам. Че преди като си навия нещо на пръста стигам до "всички шъ умрем".

Пийни си чаша вино, отпусни се.
Аз не пия и примерно няколко глътки бира могат да ме приспят Joy
Харесвам малиново вино, но отдавна не съм си купувала.

Аз много отслабна от Базеда. Сега качвам. Днес се катерих по стълбите и ме среща един съсед... "направо светиш" Joy
Не намирам особени промени по кожата си. Остарявам си бавно и славно Simple Smile

SvetiV, ако хапчетата не ти понасят могат да се сменят.
Аз сменях бетаблокера. Беше протипоказен за Синдром на Рейно. Кардиологът ми ги изписа в края на септември може би. Имах само една криза на Рейно. Каза да си довърша опаковката и ми изписа нови.

# 400
Добро утро. Противно на очакванията ми, спах като заклана. Но щом станах отидох първо до огледалото, да си видя очите. 😃В голямата паника от резултатите  ми от изследванията май не казах какви всъщност са симптомите ми- сърцебиене понякога, пулс 85-95. И понякога прескачания (последните дни нямам изобщо). Пулсът ми през повечето време е 75-80. Сега в момента е 69. Сърцебиенето и прескачането се бяха обострили по време на житен режим (ядат се жито, орехи и ябълки). Сега са ок.
При вас сърцебиенето как беше-  на моменти или постоянно? Как започна всичко при вас?
Други симптоми нямам (да, като цяло съм тревожна, но това не е ново за мен).  Нямам потене, треперене, нямам стомашни проблеми. Много съм активна, тичам, на фитнес ходя.
Базед ли е? Казвам ви,  рак ще излезе с тези възли. 😔
Пие ми се кафе та две не виждам. Мярнах някъде, че вие май не пиете. Ще ми стане ли нещо от едно? Аз всеки ден пиех по едно до житния режим и тогава спрях, още не съм го почвала.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 08:38 от SvetiV

# 401
.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 06:56 от stasha_s

# 402
SvetiV, ако продължаваш по същия начин да ти кажа честно си първо за Л*ксотан🤔. Обяснихме ти вече няколко пъти....Не ни разбираш, правиш се на луда или?

# 403
SvetiV, ако продължаваш по същия начин да ти кажа честно си първо за Л*ксотан🤔. Обяснихме ти вече няколко пъти....Не ни разбираш, правиш се на луда или?
Не. Просто съм ужасно изплашена. Неизвестността какво ме очаква ме плаши.

# 404
SvetiV ,
Пулса ти е много приличен. Моя беше 100-130.
Апропо ,не яж орехи и храни с високо съдържание на йод. Писала си за житен режим,там се консумират. В момента не е удачно.

Общи условия

Активация на акаунт