Нашите цветя - обща тема 26

• 26 028
  • 742
  •   1
Отговори
# 45
  • оттам, откъдето започва България
И аз го имам, знам, че се казва "Семейно щастие", а иначе Аспидистра. Heartbeat

И малко занимателно четиво за него:   https://sanovnik.bg/n-121434-%D0%9F%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1% … D0%B8%D0%B5  Simple Smile

# 46
А това как се казва:

Видяхме го наскоро с голямата дъщеря и го харесахме и двете.

# 47
Кротон е това,по принцип е капризно на влага,сух въздух,течение....Но като му уцелиш мястото в къщи и поливането,расте и хубавее.При мен е на 1 м от южен прозорец, пръскам често листата,че от сух въздух акари или червено паяче се появява....

# 48
Моля га да му предложа изток и течение, защото е до вратата за терасата, хах. Ако ми попадне, ще си взема, пък каквото стане.
Има една много красива драконова алоказия, но вече второ листо й жълтее. Имате ли представа от какво се получава?

# 49
Преполиване?Нови изкарва ли?По принцип старите падат.

# 50
Аз имам зелена алоказия, колкото нови листа изкара, толкова стари пожълтяват. Иначе изглежда добре, явно са си така. Дразни ме малко, че почти винаги има едно жълтеещо листо Confused

# 51
С последните две не е изкарвала ново и това ме притеснява. Не съм я преполяла, даже се чудех да не е пресушена, че знам, че загниват лесно и много я мисля. Стои си на едно и също място последните месеци, на източен прозорец.

# 52
За моята от опит установих, че обича вода. Внимавам да не пресуша, и повече листа пуска така.

# 53
В паничката ли я поливаш или директно в саксията?

# 54
Само в саксията поливам. Моята я пресадих на по-широко в един доста рехав субстрат, някакъв стандартен за стайни цветя, но с едри частици. Просъхва много бързо.

# 55
Здравейте!
Кажете,моля ви,тази хоя трудно ли се гледа?
Гледам,че тази седмица има в Лидл и ми хареса на пръв поглед...

# 56
Не, но трябва да и осигуриш пространство да се катери. Аз затова моята я подарих.

# 57
Не, но трябва да и осигуриш пространство да се катери. Аз затова моята я подарих.
Има такава възможност,стелажа на който са ми цветята у дома е идеален за тази цел,благодаря! 🌸

# 58
Привет, цветни момичета!🙂
Ако някоя от вас отглежда карпобротус на балкон, би ли споделила дали растението издържа на минусови Т, или да го прибирам на топличко?
Това е цветенцето:

# 59
Аз имам такова в градината и не мръзне. Всяка година си цъфти. Имам и в саксии, навън са си.
Аз понеже нямам място у дома, донесох няколко китки в офиса.

Азалията още я чакам да цъфне.

И една бегония остана, ще домъквам и нея. 😅

Общи условия

Активация на акаунт