Нашите цветя - обща тема 26

• 26 025
  • 742
  •   1
Отговори
# 30
Pepsi,
Дипладения е червеното нали? Прибираш ли я? Имах 2 големи. Загинаха след 2 години. Прибирах ги зимата но…И аз имам цъфтяща.

# 31
N-D-D От къде е тази лампа? Изглежда много удобна
От Temu я взех,добри отзиви имаше ама колко ще е полезна времето ще покаже.

За  лампата. Голяма грешка е да се включва толкова дълго от вечерта. Това довежда до липса на нощ и почивка за растенията. Ще ги изтощи много бързо и ще ги умори. Лампата може да се ползва денем, ако светлината е недостатъчна. Също да се удължи с малко дневната светлина, т.е. ако е светло 8 часа, да се пусне за още 2 часа вечер, при притъмняване, за да стане 10 часов ден. Това зависи от целта и изискванията на растенията. Но в никакъв случай цяла нощ.
Благодаря,ще пробвам както казваш че е правилно.

# 32
Дипладения е MarietaYo. Прибирам я на стълбището, като я подрязвам всяка есен.

# 33
Аз прибрах и подрязах  4 дипладении и след 3 дни точно листата почнаха да жълтеят  и окапват.  Нещо не ми се вярва да оцелеят до пролетта. Сякаш не им харесва на стълбището  изобщо.

# 34
И моята всяка година пожълтява и хвърля листа, но още от средата на зимата започва да пуска нови клонки. Част от тях загиват, след като я изнеса на терасата. Пак подрязвам сухите участъци и покарват още нови. За около 2 месеца се възстановява и нараства драстично.

# 35
Момичета кажете нещо с което да поливам стайните вечнозелени цветя . Онзи ден ги поливах с аспирин , но кажете и вие нещо изпитано .

# 36
  • гр.Пловдив
Момичета кажете нещо с което да поливам стайните вечнозелени цветя . Онзи ден ги поливах с аспирин , но кажете и вие нещо изпитано .

Аспирина за какво е ?
Никога с нищо различно от стара вода не са поливани моите Smiling Imp

# 37
  • София
За какво трябва да ги почиваш с нещо по-различно? Аз също поливам само със стайна вода.

# 38
Аз им слагам течен тор за стайни. Има и пръчки, които се забиват. Бих била много внимателна с подобни домашни рецепти, защото не се знае дали няма да навредят. Майка ми лятото поля в градината храсти и люляк с разтворена пепел с вода, понеже чела, че било полезно. Още на другата сутрин някои бяха с окапали листа. Люлякът бавно се възстановява, но 2 храстчета изсъхнаха.

# 39
Пепелта е калий, не би трябвало да навреди. Но аспиринът е киселина и може да ги убие, не разбирам причината за такова поливане.

# 40
Аз съм чувала, че увеличава трайността на букети във ваза аспирина. Но не съм го пробвала. За поливане на живи цветя не ми е попадала информация.

# 41
Да,за аспирина и аз това знам-само за букет във ваза

# 42
  • In transit
Флокс, благодаря за темата. Hug

Чудя се защо не си намирам поста в старата тема, пък аз съм спала и съм го пуснала в друга тема Blush Joy

Та си пускам питането и тук. Дайте идея как да разсадя тази нандина? Има доста издънки, но са вплетени една в друга и не успях да ги разделя. За момента нямам опция да я прехвъля в градина или по-голяма саксия. Може ли да се подрязват клоните, на принципа на храстите ли се процедира или не?

На всичко отгоре от няколко дни я нападна памуклийка. Angry

# 43
Рядко поливам с аспирин дори и сакъзите и мушките поливам . Както с маята . Поливам за да са хубави .

# 44
  • гр.Пловдив
Забравих да добавя това към студолюбивите,нямам идея как се казва ,но е много устойчиво ,моето не му се расте нещо,иначе стават разкошно гъсти

Общи условия

Активация на акаунт