Как да се науча на здравословен егоизъм?

• 4 490
  • 137
  •   1
Отговори
# 90
Олеле, щом се дъвче толкова някаква подобна елементарна битова ситуация, представям си какво се случва, ако трябва да се вземе решение в лични взаимоотношения.
На някои хора не им е лесно, никак.

Абсолютно.
Чак досадно става.
Но Лили няма да разбере и този ти пост.

# 91
  • Melmak
Лили, гледай си бременността и не бъди дребнава. Глупости са това.

# 92
Аха, явно и хормоните бушуват.
Ама като гледам и старите теми, тази дребнавост и задълбаване в казуси,  които дори обсъждане не заслужават, явно и е патент.

# 93
Може и да са дребни неща, но точно бременността, от която нямам излишни сили, жилището, което ни предоставиха в окаяно състояние, карането на магистратура и други фактори, поради които нямам излишно време и енергия - са причина по-трудно да си затварям очите, когато на някого му скимне да ми отнеме от тях, и това се случва често и съответно се натрупва.

# 94
  • Melmak
Лили, излез малко от ролята на жертва. Не е добре за теб самата. С добро ти го казвам.

Ако нямаш енергия просто не се занимаваш с поредната дребнавост. Това е.

Бременна си, мисли за себе си и за това бебе, не за кой какво минал, какво направил. Всяко нещо толкова драматично приемаш, айде успокой се.

# 95
Ако нямаш енергия, започваш да избягваш драмите.
Но ако умишлено търсиш драми, вече не е добре.

# 96
Може и да са дребни неща, но точно бременността, от която нямам излишни сили, жилището, което ни предоставиха в окаяно състояние, карането на магистратура и други фактори, поради които нямам излишно време и енергия - са причина по-трудно да си затварям очите, когато на някого му скимне да ми отнеме от тях, и това се случва често и съответно се натрупва.

Глупости на търкалета.
Човек с Н на брой задачи, няма да има излишни сили и енергия да се занимава с глупости.
Ти го правиш.
Щом се занимаваш с това, значи си пилееш и времето и енергията и нервите за глупости.
Заетите хора се занимават с важните си неща и действат по задачки.
Такива казуси баш за 10 секунди ще им изфирясат от главата и ще се занимават с други задачи.

# 97
Обясних вече - повтаря се често - вместо наистина точно 10 секунди - да отделям над час-два, защото някой не бил длъжен. Дори да не бях писала за това тук - щеше да се повтори в близко бъдеще и да ми отнеме доста повече от писане във форум. Не, че пак няма да се повтори, но искам някак си поне да не ми е криво, въпреки това.

# 98
  • Melmak
Тогава откажи да поръчваш за други хора и не се занимавай. Кажи, че нямаш възможност и точка.

# 99
Обясних вече - повтаря се често - вместо наистина точно 10 секунди - да отделям над час-два, защото някой не бил длъжен. Дори да не бях писала за това тук - щеше да се повтори в близко бъдеще и да ми отнеме доста повече от писане във форум. Не, че пак няма да се повтори, но искам някак си поне да не ми е криво, въпреки това.
Твърде много свободно време имаш явно.
За да се повтарят разни ситуации се вгледай в себе си.

# 100
Лили, дребнава си. И звучиш инфантилно. Чоплиш в безсмислени детайли, които никой не го вълнуват.
Гледай си корема и си мисли какво ще го правиш това дете след някой месец... Сама със себе си не можеш да се справиш, ще си отговорна за още един живот.

# 101
Кое точно е безсмислен детайл в случая? (Не)спестяването на два часа и разкарването ми до някъде ли?

# 102
Ужас.
Нещата са за психолог вече.

# 103
Щом се опитам, значи вървя в посока да променя себе си и да съм все по-толерантна. Не очаквам това да промени отношението на някого, но аз ще се чувствам по-добре - че от моя страна правя това, което трябва.
Знаеш ли кое е добре да направиш? Да се извиниш на хората, които незаслужено и несправедливо си обидила и да направиш жест към тях, за да се реваншираш. И от там нататък да се отнасяш към другите поне като към равни и равностойни, а не като към по-низши от теб.
Тогава не просто ще си мислиш, че се променяш, но промяната ти ще е факт. Ако думите ти не са подкрепени с действия, то те са просто излишни. Защото човек празнодумец се откроява от човек, който  доказва добронамереността си с действия.

# 104
Ако се извиня, ще се чудят за какво. Тъй като никой никога не е и подозирал, че зад "Добре, няма проблем" е имало някакво съмнение (дори не обвинение) дали не са прекалили. Това си е оставало за мен, така и ще си остане.

Общи условия

Активация на акаунт