Къната, билките и всичко останало за билките - Тема 19

• 18 551
  • 593
  •   2
Отговори
# 555
При мен си е рязка разлика там където е побеляла косата. Сивото се откроява много от рижаво-червеното точно до него, няма как. С чиста къна съм, цвета можете да си го представите там където имам повече побеляла коса.
Това да къносвам само част от косата поне на мен ми звучи като повече занимавка отколкото да карам наред... Може и просто в моята глава да е така, разбира се, не съм пробвала. Аз за мазане само на корените се дърпам, та предполагам не е изненада 😆

# 556
Зависи как се къносвате. Аз се къносвам на мръсна коса - разделям предната част, късновам, после измивам с шампоан само задната част и след като я изплакна, плакна много старателно предната част. Не знам дали е по-сложно или не, аз не искам да къносвам задната част, въпреки че от няколко месеца виждам бели косми откъм тила.

# 557
Anmasu, според мен - пробвай да се боядисваш на чиста коса. И няма чак такъв проблем да миеш с шампоан цялата коса - стига да е безсулфатен.
Оф, отивам да бъркам адската смес. Ще се боядисвам тая вечер, колкото и да ме мързи.

# 558
Оо, дори и да не беше частичното мазане, миене само на част от косата с шампоан определено си е усложнение. Но щом на теб ти е удобно и ти се получава - защо не?

Аз за себе си не си представям да къносам на мръсна коса и да не измия с шампоан, за мен ще си остане мръсна тогава, особено скалпът... Но пак зависи и на кое казваш мръсна, моята се омазнява бързо и за мен си е синоним на мазна коса. За други при които не е така, просто означава че не е прясно измита косата.

Аз си мия след къносване с нормални шампоани, плакна само с вода ако съм къносала на току-що измита коса че тя тогава няма и нужда от шампоан. Или най-много да сложа буквално 2 капки шампоан, той тогава се разпенва много и е достатъчно да отмие къната по-добре.
Но и да не е току-що измита, гледам да не е и много омазнена когато къносвам, все си мисля че няма да хване добре.

# 559
Билковите бои правят филм около косъма. Ако е много мазен, няма как да се захване добре пигмента. Затова се прави на чиста коса. Иначе - хубаво е след това да не се мие с шампоан, но ме ме сърби скалпа от праха, който остава и затова мия основно там. С малко шампоан, колкото да не остава по самата кожа от боята.

# 560
Mila, много логично да е така, другия път ще пробвам на чиста! Ох, отдавна се чудя за боядисването на чиста коса, но като виждам какъв изсушаващ ефект има, направо не искам. Иначе и сега е компромисно покритие, никак не ми се иска да пробвам отмиване с шампоан. Къносвам се на мазна коса и къната я "измива", имала съм проблем само първия път, когато се къносвах - тогава беше на чиста коса, но пак изплакнах само с вода и не е било много старателно изплакването, съответно имах сърбеж.

# 561
  • София
Май все едно и също си говорим, но мажа на чиста коса и после си се мия както обикновени с всякакви шампоани, не следя да са.безсулфатни. За да не ми изсушава, добавям глицерин или зехтин, а после и маски и балсами

# 562
Ако ще добавям нещо мазно, ще продължа да се къносвам на мръсна коса, не виждам логиката. Иначе съм вече с безсулфатен шампоан.

# 563
Никой не те спира да мажеш на омазнена коса, щом ти си настояваш че така ще е. Ти си решаваш какво да правиш и какво не, но тогава не знам защо питаш като вече си го наумила...

# 564
Аз пък направих тъпотия.
Вместо амла, сложих индиго в къната. А искам да се боядисам довечера.
Отива в кофата тая смес, че кой знае каква боза ще стане след няколко часа, а не искам да се мажа през 2 дни.

# 565
Ама аз не съм питала нищо, абсолютно ненужна е тая остра реакция, natka. Аз мисля, че е форум и се обсъжда - отговорих на лято, която съветва, ако изсушава, да се добави нещо мазно, а Mila много добре обясни, че при омазняването на мръсната коса, билковата боя може да не хване добре, за мен същото се получава и ако се добавя друга мазнина към къната.
Никой не те спира да мажеш на омазнена коса, щом ти си настояваш че така ще е. Ти си решаваш какво да правиш и какво не, но тогава не знам защо питаш като вече си го наумила...

Последна редакция: сб, 17 яну 2026, 14:00 от anmasu

# 566
Мила, много често замразявам къна+ индиго и резултатът си е ок. Ако не е късно- сложи я във фризера.

# 567
При мен изсушаващия ефект е само до следващия ден/измиване, зависи какво правя. Понякога съм си слагала маски и балсами и олиа, понякога не съм, измивала съм само с малко шампоан.
Но като минат 24ч, си позволявам вече да си сложа и масла или крем за коса. На следващото измиване вече е супер.

# 568
Мила, много често замразявам къна+ индиго и резултатът си е ок. Ако не е късно- сложи я във фризера.

Още не съм я изхвърлила. Седи с както съм я покрила, за да пусне къната. Ама ако ще се боядисвам довечера, защо да я замразявам?

# 569
Ами за мен не е същото дали ще нанесеш та вече омазнена коса. Много мажат примерно челото с вазелин или по-мазен крем за да не им се боядиса кожата. Пък нека е същото, ти си знаеш, нищо че не си пробвала.
При мен също е малко по-суха и права косата след къносване, но това е за ден, примерно. Преценила съм че ме устройва и не бих рискувала да не ми хване цветът заради това.

Общи условия

Активация на акаунт