Връзка след 40+

• 13 934
  • 404
  •   1
Отговори
# 75
Да допълня, че всъщност 40+ разведени мъже имат много по-голям шанс с жените от ергените.

# 76
Да допълня, че всъщност 40+ разведени мъже имат много по-голям шанс с жените от ергените.

Интересно... въпреки, че теоретично разбирам гледната ти точка... на практика обаче ... не мисля, че е много вярно

# 77
  • Далечният изток
Абсолютно съм склонна да вярвам. Покрай мен всички ергени на около 50, разбирайте мъже, които никога не са имали връзки, са женомразци и не искам и да казвам какви неща са ми чували ушите за женския пол. Разведените най-малкото са живели с други хора, отглеждали са деца евентуално, рядко са някакви саможивци. Но старите ергени... там е непоправимо.

# 78
Така смятам, пък може и да не съм права.

Заклет ерген нали знаеш какво е?  - с утвърдени навици, несвикнал да живее с друг, понякога непонасящ деца. Разведеният от своя страна все пак има опит в съжителството, отделно повечето имат свои деца и затова приемат по-лесно тези на жената и не на последно място, някои са си взели поука от неуспешния брак и са по-търпеливи, по-разбиращи, помагат повече и т.н.
Разбира се, всичко това е една теория, светът е страшно голям и шарен, затова не можем да сложим всички под един знаменател.

AIDA_N, писали сме заедно.

# 79
Защото сме в България, брат ми се ожени за втората жена на 39, с първата нямаха деца. 10 години по-късно, към настоящия момент, има 4 деца. Снаха ми е колкото мен, сега е на 40, най-малкият е на 3 и половина. Нищо страшно не е станало. Но той живее в Германия, не знам дали тук щеше да е така.

Не виждаш ли разликата? Първо, брат ти след дълъг брак (достатъчно дълъг, че да стане ясна липсата на деца), съжителствал и съобразявал се с жена с години. Второ, разликата между 30 и 39 г. не е толкова фрапираща. За 39-годишен мъж, дори и да не е имал дълга връзка или брак, все още никой няма да каже, че само жени с деца има останали.

# 80
Балкан разлика между разведен и никога неженен и без връзка със съжителство. Балкан.
Разведеният е живял с жена, споделял е общ бит, съобразявал се е, вероятно и деца е гледал. По-вероятно няма против жена с деца, предвид, че той самият има. И да няма, пак ще е по-желан от никога неженения, подчертавам - ако нежененият не е някой супер готин кариерист и хубавец, мъж с много любовници, с пари и самочувствие, но неуловим. Този, последният тип, обаче, няма да бъде коментиран от лелките по този начин, нито пък би се трогнал.

# 81
  • Пловдив
Наблюдавайки повечето бракувани и истерични жени с XXXXXLLLLL размер, винаги се питам дали някои мъже нямат  и минимални критерии или са мазохисти без сетивност?
Ко речи?
Женският вариант на автора ли е тук?

____
Да, на amonqk случаят е направо съвсем същият като на автора, само България-та е причина за разликата. Като във вица "у наше село аналогичен случай".

# 82
Не непременно има характерови отклонения 40 годишният ерген. Защо да не си намери неомъжена жена и да си родят свои деца? Връзка/ брак с партньор/ партньорка с деца е за мен компромисен вариант. Никой не е втора категория човек, защото има деца, но истината е, че възникват много проблеми. Не всеки иска да ги има.

# 83
Да го обясня с пример, че те се запомнят най-добре Simple Smile
Всяка като отиде на пазар за плодове.. иска сама да си избере. Може ли да избира, оглежда и взима най-добрия според нея плод. Накрая винаги остават тези, които не изглеждат добре и предполагат, че имат и скрити дефекти.
За да могат да се продадат и те...трябва да се свали и цената и очакванията на клиентите. Накрая... пак остават един два плода... дето никой не ги иска.
Това е Simple Smile

Харесах ваши мнения в други теми, определено са по-малко мъжемразки от обичайното тук.
В цитираното  ще се осмеля да посоча една логическа грешка, която макар и клише, си остава погрешно клише.
Не всичко може да се сравнява с всичко.
Човешките и в частност междуполовите отношения няма как да се сравняват с търговските. Вярно е, че много хора го правят, това не прави сравнението по-правдиво.
Често вярното не е очевидно и трябва да подходим със съмнение за да установим вярното. Или да попроменим малко постановката за да видим дали явлението остава същото или не.
Закона на Галилей за привличането на телата е типичен пример. Изобщо не е очевиден, но е верен.
---------------------------------------------
Забелязвате ли как се променя обществената настройка?
На 40 мъж е престарял, а в половината теми тук се набляга колко добре е за една жена да роди (за пръв път) след 40?
Цитат
Всеки говори от собственият си опит.
Скрит текст:
Реално мъж на 40 си има своя изграден характер.
Трудно ще успее да се събере с някоя 20 годишна а и трудно ще се справи с ревящо бебе.
Възрастните са казали, всяко нещо с времето си.
Честно казано, слабо се вълнувам от промяната, но причините за нея ме интригуват.

# 84
Никой не казва, че е престарял, а, че целейки се в 20-годишни по-вероятно е да не му се получи.

Иначе са си ок хората, на 40+, на 50+, кой когато му е късметът. Около мен няколко двойки имат деца на 40+, дори към 50+, но така им се е случило. Няма нищо страшно. Но, реалността е, че, освен, ако 40-годишният не е "чичко-паричко", 20-годишната в малко случаи би го предпочела и то трябва да я впечатли много - с отношение, с ум, с жестове....

Може да си намери и някоя мома на 40+. Имам няколко познати на тази възраст, които са сами. Просто така им се е стекъл животът, може пък точно такива жени да се срещнат с автора в някой момент. Никой не е казал, че не може, а, че вероятността за това пада драстично.

# 85
Забелязвате ли как се променя обществената настройка?
На 40 мъж е престарял, а в половината теми тук се набляга колко добре е за една жена да роди (за пръв път) след 40?

Къде това? А теми, в които се проповядва първо раждане над 45-50, има ли...

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 15:43 от наивница на средна възраст

# 86
  • Пловдив
Къде са тия половината теми?!

# 87
Има доста разведени мъже, които имат нов брак и дете. Рестартират и избора им е по-осъзнат. Винаги има шанс, любовта не е точна наука, нито константа.
Наблюдавайки повечето бракувани и истерични жени с XXXXXLLLLL размер, винаги се питам дали някои мъже нямат  и минимални критерии или са мазохисти без сетивност?
. Имат сигурно някакви минимални критерии. Като виждат, че навън ги чакат само някакви застаряващи анорексични бивши лолитки, които една мусака няма да им сготвят, и предпочитат да си стоят семейни.

# 88
Така смятам, пък може и да не съм права.

Заклет ерген нали знаеш какво е?  - с утвърдени навици, несвикнал да живее с друг, понякога непонасящ деца. Разведеният от своя страна все пак има опит в съжителството, отделно повечето имат свои деца и затова приемат по-лесно тези на жената и не на последно място, някои са си взели поука от неуспешния брак и са по-търпеливи, по-разбиращи, помагат повече и т.н.
Разбира се, всичко това е една теория, светът е страшно голям и шарен, затова не можем да сложим всички под един знаменател.

AIDA_N, писали сме заедно.

Както казах, теорията ти е правилна, НО... колко реално жени ще искат разведен мъж с малки деца примерно още ? Колко ще си помислят, че явно ... нещо много му куца, щом е изял шута ?!?
Колко ще си и помислят, че може да е емоционално повреден вече от предната жена или раздялата с нея ?
Мисля, че тук опираме малко и до ... психология на очакванията и предразсъдъците.
Давам веднага пример :
Мой познат... дава всичко за семейството си, за децата си, за жена си. Има трески, но са типично мъжки...без да е виновен го навряха там дето бял ден не може да види, жена му какви ли неща не измисли по негов адрес и сега ... ако кажа на някоя приятелка за него, че всъщност е свестен... не вярват

# 89
Не ми пречи на колко е мъжът, стига да ми харесва. Да не е чичи тип определено.
//
Всичко друго е до характер. Може човекът да е интровертен, тих и да не е искал да се събира с някого. Но да е лек, добър и сговорен за живот после в двойка. И дете да има може на 40, че и 2-3. С колко годишна жена, пак има варианти.
Аз пък забелязвам много млади жени и момичета да харесват доста по-големи от тях мъже.
Няма рецепти тук и вериги.
Човек, ако е с отворен ум и не следва някакви предразсъдъци, ще може да срещне хора с неговите нагласи и виждания на всяка възраст.

Общи условия

Активация на акаунт