Връзка след 40+

• 14 363
  • 404
  •   1
Отговори
# 105
  • Далечният изток
Е, айде сега. Нима вие не подбирахте? Не беше ли важно да е интелигентен (според вашите критерии), хубав (според вашите критерии), с чувство за хумор и пр. и пр.

Как така не сте подбирали?
Никога в този форум не съм писала за моите критерии.
Освен да има пари Joy
Ама те това са ми критерии на стари години.

# 106
По-скоро той да се активира Simple Smile

Жените, с деца или без, не са старателно преследващи 40+ годишни ергени. Мъжът е този, който трябва са се появи и впише в живота на жената. Ако няма желание и не ще, винаги има други, по-активни мъже, които не си проспиват шансовете.

# 107
  • София
Подбирането при тръпка и чувства не е осъзнато, затова се различават отговорите според мен.

Точно, несъзнателно, инстинктивно, но подбираме. Иначе щяхме да се хващаме с първия, когото ни видят очите.

# 108
То много зависи и колко са близки хората, които дават подобни съвети, но често се случва човек да няма реална преценка за себе си и затова близките да са на това мнение. Може случаят да не е такъв, но понеже имам спомен да съм чела автора, че не му се получават нещата на интимния фронт, та в конкретния случай не е лошо вместо да се сърди и обижда, да се замисли дали пък не са прави.

Е, добре де, и като са прави, той какво да направи? Да остане сам, защото е късно?
А и 10 човека да изслушаме близките, петима ще кажат, че са прави, петима ще кажат, че нищо не разбират и са селски клюкари с дълги носове, напъхани в чужди манджи.
Кой е този, обективният, който знае кой е прав?

Не е късно. Просто да не се надява на Скарлет Йохансон много.

# 109
  • Далечният изток
Е нали за любов говорим.
Първия, с когото пеперудите се събират на топка в стомаха.
Как така първия срещнат...

# 110
Ако има математика, значи няма любов. Има хора, които никога не са се влюбвали.  Жал ми е за тях.

# 111
  • София
Е нали за любов говорим.
Първия, с когото пеперудите се събират на топка в стомаха.
Как така първия срещнат...

За да има пеперуди, има и причина. Имало е подбор, просто не винаги сме достатъчно осъзнати да знаем какво ни предизвиква и защо.

# 112
Никога не съм имала пеперуди в стомаха от простак, примитивен грубиян и глупак. Първо ми е станал симпатичен като човек, харесала съм го как разсъждава, оценила съм общата култура. Случвало се е да се влюбя в мъж, който грам не ми е харесвал визуално в началото, но никога в някого, когото изначално съм смятала за глупав.

# 113
А при мен е обратното. Не съм се влюбвала в мъж, който на пръв поглед не ме е привлякъл.

Впоследствие да ме привлече някой с интелект - доказано не става при мен. Навремето дори имам младежка глупава история, която доказва това. Харесвах много един автор на разкази  (тоест разказите му и мислех, че и той ще е супер) и приятел ме запозна с него. Леле мале, едвам се отървах. Много интелигентен беше човека, ама...

# 114
На него сигурно ще му се образуват пеперуди от млада, красива и атрактивна жена с 15-20 години по млада, въпросът е, че при нея едва ли ще има същите от 40+ мъж, който не е Владио Карамазов.  Той, ако е въпрос и Владо Карамазов ще и е стар,, вече е малко таргет на лелите, не че с неговия бекграунд не може да има и студентка, но дори за него не е готино, Камо ли за средностатистическия чичко.

Така че като казваме на хората да търсят влюбване и пеперуди, това е правилно, но взаимната любов е нещо доста рядко и докато на млада възраст донякъде се замества от хормоните, нататък става доста по трудно и вместо да чакат хвъркатите, по-добре е да подходят рационално.
Освен това хората са различни, някои са лесно влюбваеми, само някой да им обърне внимание, на други им трябва повече време.

Авторът никак не е стар, просто трябва правилно да си определи възможностите, но за съжаление това е и най-трудното и не само за него.

# 115
  • SF
На него сигурно ще му се образуват пеперуди от млада, красива и атрактивна жена с 15-20 години по млада, въпросът е, че при нея едва ли ще има същите от 40+ мъж, който не е Владио Карамазов. .....

еее, хайде, хайде!!! Не сме сигурни, и той не е сигурен.
А пък наскоро сред нашите близки имахме точно такъв случай. Младо, красиво момиче, като модел, с гадже на 40. И влюбена, влюбена. Добре, че той пожела да се разделят, защото тя не даваше дума да й се каже. Сега ни убеждава, че с нейните връстници й е тъпо. Тъпи са, не разбират нищо, не ходят никъде, най-много в Хепи, живеят в студентски общежития по двама в стая и на нея това не й е интересно. И на приятелките й не им е интересно и си излизат по момичешки, но подозирам за какво се оглеждат. Искат деца, но от мъже, не от студенти с брекети, платени от мама и тате.

# 116
Явно за да имаш млад (и готин) мъж, трябва да се хванеш със студента със / без брекети. Това е положението.

Всички връзки с чичовци за мен не са любов и желание за "бебчи", а пресметливост. Има човекът доходи и жилище (е там някъде в периферията има и жена и дете, ама те нали не се забелязват на първи срещи). Готовото жилище, доход и кола са номер едно - момичета, които разсъждават така, са ми неприятни, не бих ги разбрала никога.

Това, че студентите били тъпи и ходели само в Хепи може наистина да го каже някой човек без никакъв вътрешен свят, сори.

# 117
Или е просто още малка. Хубаво, че вашия познат сам е разбрал, че акълът на тая девойка още е детински и няма защо да го играе бащинска фигура.
Много девойки с дефицити в това отношение има, както и зрели мъже, които, подмамени от свежата плът се хващат с такива.

# 118
Ами аз не виждам кое е толкова обидното. Ако приемем, че човекът 40+ (това + може да е почти 50) е в ранните 40, да кажем 43г, тогава ще се оглежда за жена в диапазона 33-43 г горе долу. Повечето имат по 1 дете (или 2) около тези години. Не всички, но повечето. И не виждам какво толкова наказание е да си с жена с деца та чак да има засягане и подскачане. Сестрата на ММ има 2 бр деца и си хвана по-млад от нея мъж и то солидно по-млад. Свежичка е, хубава е, усмихната е, децата не ги намирам за някакъв минус.

Аз си харесах мъж с 11 г по-възрастен от мен, но при нас имаше доста фактори - освен, че е изключително "запазен" (трениран, здрав, свеж, младолик, с всичката си коса и тн), беше човекът, с когото имах най-много общи теми, интереси, хобита, разбирания и тн - не случайно вече 12 г сме заедно. Ама, честно казано, ако беше не с 11г, а с 20 г по-възрастен, не вярвам да се бяха получили нещата, защото просто става прекалено голяма разликата вече. Тя и 11 г не е малка разлика. Та аз виждам възможния диапазон около 10-12 г надолу и то, ако въпросният е наистина супер свестен, готин, нормален, младолик и тн, за да има какво да впечатли една доста по-млада жена и тя да си представи живота си с него.

На 40+ не е стар, ама не е на 22 г, че тепърва море дълбоко, свят широк, риби много и тн. А, ако въпросният не е имал никога сериозна връзка (да речем такава със съжителство поне), аз лично бих страняла от него (а сега влизам във въпросния диапазон, на 31 съм), защото ми е странно 40+ години никога да не си стигал до този етап. Също не желая тепърва да обучавам закоравял ерген как се живее с жена, как се дели, да си търся място в живота му с триста зора с борба за всяка крачка. Сори, аз бих взела този с дете/деца/разведен/след дълга връзка пред твърдия ерген.

# 119
По въпроса на автора, повечето хора са ограничени и тесногръди, с ужасно скучен живот и за това коментират другите по този начин . А иначе за лирическия герой, ако беше изгодна партия, до сега да се е оженил. Таргета му е 38-40+ с деца или без деца, която го вземе 😁. По-млада жена без деца едва ли към него ще се ориентира.

Общи условия

Активация на акаунт