🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 8 (03.11 - 10.11)

• 42 559
  • 1 228
  •   1
Отговори
# 960
Така. Как ще запомня Марина.
Плюсове
Борбен характер, излезе на седем или осем битки
Показа воля, в битката с Рената и Ванеса мъкнеше тежки ведра, тук оцеля в гладиаторска битка над два часа при дъжд.„

Минуси
Набърка се в личният живот на Берке и Биляна. Което не бе нейна работа
Държа се с Биляна като с престъпница, защото след като се събудила първа си позволила да ходи до другия лагер
Държа се с Берке като с престъпник, защото си позволил да прости на Биляна, за заигравките с Киро и да напусне лагера след като тя е прогонена.
Не си отвори устата да се даде храна на някой от двамата, а храната не е на лагера, а е обща и всеки има дял.
На синхрони сметка, че Петя може би е внедрен човек и трябва да се отнасят с недоверие към нея.
С най-много загуби като процент от игрите си.
Най-спасяваният човек от другите. Секулички и Тренера се чудеха как да я спасят.
Запомнихме я и че непрестанно ревеше,  с което стана жалка и смешна. Когато не ревеше беше в истерия. Често бе  в някакви шизофренични състояния – хем ѝ се тръгва заради децата, хем иска да остане
Преекспонирането ѝ като супер майка (каква майка изоставя малките си деца за два месеца!) и развяването като някакво знаме, на факта че е майка на две деца.

Като цяло – спортна фигура, борбеност, воля за победа…но в същото време е кофти характер, а и има лабилна психика. На мен лично Марина няма да ми липсва.
Ако повече се бе затваряла устата и по-малко бе ревала можех да я харесат заради нейния хъс. Предвид това което показа като нрав...сори ама не мога да кажа нещо добро за нея.

# 961
- Обажда се глас, който обявява, че нямало да играе в никаква коалиция(?!). Всички се оглеждат с учудване. Май е Алекс. На всички им е все тая.
Буквално аз 😅 трябваше ми време да осъзная кой говори

# 962
  • София
Мисля, че на всички е ясно, че монтажът е това, което прави от един участник герой или злодей, симпатяга или неприятник.

Кастът е основен също.

Не може да се прехвърля отговорността за нехаресването на даден участник върху зрителите.

Ние гледаме участниците, които продукцията е подбрала. И гледаме онази част от тях и поведението им, които продукцията е решила да ни покаже.

Пък после защо не харесвате тоя и оня, защо обиждате?
Ми защото такива сте ги подбрали и така ги показвате/излагате.

# 963

И веднага рицарят в бляскави доспехи Влади дава идея, а другия рицар Миро допълва :“Ще говорим с Дзами, нали сме в коалиция с него...“ бляк! И Майчето така, лека-полека, ще продължи курорта си на Филипините, тъй или иначе се чувства прекрасно в тази компания.
Момент 3: Гошо изпитва агресия към Петя??? WTF??? Не беше ли ти един от тези, дето си я донесохте на ръце от нумеролозите? С какво тази жена те докарва до агресия - с това, че за разлика от Марина може да мисли?

Тук не мога да се съглася, Миро дословно каза : по принцип сме в коалиция със Дзами, а не с Гогов, и не сме говорили нищо за Мая.
А за пасивната агресия, спомената от Жоро, аз го разбрах различно - че Жоро усеща от страна на Тренера една пасивна агресия.

# 964
  • Другата България

И веднага рицарят в бляскави доспехи Влади дава идея, а другия рицар Миро допълва :“Ще говорим с Дзами, нали сме в коалиция с него...“ бляк! И Майчето така, лека-полека, ще продължи курорта си на Филипините, тъй или иначе се чувства прекрасно в тази компания.
Момент 3: Гошо изпитва агресия към Петя??? WTF??? Не беше ли ти един от тези, дето си я донесохте на ръце от нумеролозите? С какво тази жена те докарва до агресия - с това, че за разлика от Марина може да мисли?

Тук не мога да се съглася, Миро дословно каза : по принцип сме в коалиция със Дзами, а не с Гогов, и не сме говорили нищо за Мая.
А за пасивната агресия, спомената от Жоро, аз го разбрах различно - че Жоро усеща от страна на Тренера една пасивна агресия.
Да, да, знам, че Миро не го каза дословно така, и да - по принцип са коалиция с Дзами, но Гогов не прави нищо без да го е съгласувал с Дзами. И Миро и това знае - Дзами си му го каза, за “съвета на старейшините“. /Малко и аз го преразказвам с елементи на лична интерпретация/.
Да, не са говорили нищо конкретно, но всеки знае, че Мая и Бистра са като скачени съдове. Миро ли не го знае? Риторичен е въпроса, за мен Миро просто в негов стил завоалира, финтира ако щеш, но смисълът е този - ако може, да се спаси Мая.
 Относно Жоро....ще трябва да си връщам, за да чуя дословно.
Аз поне така го разбрах.
Но може и ти да си права.

Върнах си. Гошо казва дословно: “Усещам нещо като пасивна агресия към Петя“.
Твърде възможно е да си права, да визира, че тренера има пасивна агресия към Петя, аз, понеже още бях афектирана от последните минути, вероятно не съм го разбрала правилно.

Последна редакция: чт, 07 ное 2024, 23:47 от Merri_An

# 965
  • София
Леле, заради Марина ли е цялата дандания?
Ами каквото показа, това обсъждаме.
Гледам, че на Гогов му се вдига рейтингът. Аз нещо не мога да го харесам. Още помня първите негативни впечатления.

# 966
Мдааа, ние цяла седмица гледахме как продукцията не употребява Биляна.

Който не иска да го коментират, има лесно: не ходи да се показва по телевизията.

# 967
Защо за Миро няма написано нищо лошо?И не само за Миро.Явно някои действия са провокирали реакциите, които четете.
Ако наистина сте от предаването и сте загрижени за участниците защо ги уморихте от глад?Защо не показахте положителните неща, които са се случили, а търсите скандали?Пък после се възмущавате от нивото на зрителите си?Нивото е такова, каквото и предаването...

# 968
Обаче от продукцията мислят преди всичко за психиката на участниците, за физиката не помислиха, а ги изцедиха и гледаме някакви зомбита бинтовани...

# 969
  • Другата България
Скрит текст:
Какво показно на образцова, стратегическа игра и в днескашния епизод:

- Нестандартно начало на епизода - Марина нИ рИве. Сигурно този епизод ще пропусне...

- Гогата се кълне, че ще размята гимнастички, повече нЕма да падне от жена, няма кво да стане. Изтупаха го като килим на простора с точилката на баба му.
- Демонстрация на отлична стратегическа игра част първа: Кирцата решава да изблъфира Гошката, като му разкаже абсолютно всичко за неговата коалиция. Няма кой да му повярва, че е толкова тъп, затова ще си помислят, че е обратна психология. Умно.

- Ново ниво на стратегическа мисъл озарява бат Жо. "Кире, ти си в другата коалиция, нали така?", "Да. И?" , "Ми що не направим една уговорка да ми казваш абсолютно всичко, дето си говорите?". "Брат, ти ебааш лиса е?". "И ти си прав..."

Скрит текст:
- Страхотна договорка между двамата стратези. В едната коалиция са трима, в другата четирима, покрай тях още шестима и дружно се разбират да играят финал всичките 85 човека за 3 места. Математиката излиза перфе. Добре, че "Школо" не работи на острова.

- Марина все пак рИва на Тренера, че много ѝ се играело и не ѝ се прибира вкъщи. Тренера е съгласен и я успокоява с думите "Ми вземи спечели вече няква игра или?"

- Гошката и Кирцата дърпат небрежна реч, чи няа ко да праат с идна жиничка в лагира, поглеждайки въпросително към Тренера. Той си дялка некви пръчици и кима с глава.

- Бистра пръска хастара на Гогов ( спойлер от предната серия ) .

- Гогов все пак се опитва да приложи тайното си оръжие "Тюлен прави задни ножици на хокейно игрище" , но малко не му достига....до записването на една точка.

- Отново женска игра за Гогата и той почва да се съмнява в уредени мачове и заговор срещу него.

- Пепа и Марина започват да се чекнат на игра за спасение. След един час играта е спряна заради дъжда, но продукцията няма нужда да го казва. Знае, че зрителите сами ще се сетят.

- Сано започва да брои от 5 надолу "1..2..3..4"....

- След като половината от публиката едва не е издавена от урагана , правилата се сменят и от чекнене , участничките минават само на ръце. Можеше от там да почнат, ама...

- Става ясно, че паузата е взета, защото не се вижда Марина как рИве по време на урагана...Има клауза в договора, че трябва да се вижда винаги, когато го прави.

- Все пак Пепа печели, а Дузпата влиза в кадър, спасявайки Марина. Венци също по някаква причина се появява над нея, ако случайно има нужда от обдишване.

- Всичко все пак е наред с нея, а Тренера сияе на синхрон , като знае, че не трябва да си дава гривните.

- Искрен синхрон на Пепа, че е щяла да си даде гривната, ако Марина се била върнела в играта. Никой не се съмнява в това.

- Демонстрация на отлична стратегическа игра част втора: Миро решава да си разкаже всичко и той , за да е по-честна играта. Най-добре се играе покер със свалени карти. Всички велики стратези от риалититата са в шок от този виртуозен ход.

- Обажда се глас, който обявява, че нямало да играе в никаква коалиция(?!). Всички се оглеждат с учудване. Май е Алекс. На всички им е все тая.

- Мая обявява, че никога не е играла в коалиция. Тя просто подкрепя Бистра, която подкрепя Миро, който подкрепя Дзами, който подкрепя Киро, който подкрепя всички жени раждали се някога в тази галактика.

- Хана Пеньоар Диск!! Heartpulse

- Правилата се сменят по-често от анимационните герои по чорапите на Венци.

- Берекет кълне Гогов на диск и клетвата хваща. С поглед на уморен пекинез, Гогата се запътва към паницата с ориз.

- Мая предусеща, че утре ще ѝ наредят пъзела на играта за бедни.

- Венци не вярва. Защо? Така.
JoyJoyJoyJoyJoyТОП! Още се смея с глас, мноооого добро!
И това:
“- Демонстрация на отлична стратегическа игра част втора: Миро решава да си разкаже всичко и той , за да е по-честна играта. Най-добре се играе покер със свалени карти. Всички велики стратези от риалититата са в шок от този виртуозен ход.“
Всъщност, то е голямото ми разочарование за вечерта.
Поредно такова от Миро, толкова надежди му възлагах, като на един от малкото мислещи интелигентни хора на острова, бивш Сървайвър....иска ми се да има стратегия в този “виртуозен ход“, давам му още кредит на доверие, дано излезе нещо от него. Но все по-малко вярвам в това.
Въпреки това си остава един от фаворитите ми.

# 970
UFO,
Ако някой не търпи критика - не прави реалити формат.

Ако някой се страхува дали няма да го изкарат злодей - не участва в реалити формат или просто не се държи ужасно, знаейки, че го снимат. Да, продукцията 100% задават подвеждащи въпроси зад кадър и дават идеи какво може да направи даден играч, ама никой не я е накарал насила да ги говори тези неща за Биляна, Берке, да изнудва емоционално Тренера, за да я спаси. Поведението й е едно и също в последните 5-6 епизода.

# 971

Чак пък засегнати Simple Smile)) Просто имах прекалено големи надежди, че ще прочета нещо смислено тук, но нивото се оказа малко над пейката пред блока.
И коментари като този допринасят за вдигане на нивото? Дали?

# 972
Изключително съм възмутена от кадрите с гърчещата се Марина и фокусиращите се в коннвулсиращото й тяло камери. Изключително антипатичен персонаж, на когото възлагах големи надежни, но все пак и човешко същество и тези експлоатативни кадри бяха абсолютно ненужни. Въобще тази фиксация върху наранени, болни, хора в уязвимо състояние е грозна и ненужна и по никакъв начин не кореспондира с високопарното "ние си се грижим за играчите".

Приятелят ми беше във Филипините през юли и ги запука един тайфун през целия им престой, Манила се наводни, като гледам май по това време се развива и настоящия етап от предаването.

За мен Влади, Петя и евентуално Митов ще бъдат изкарани светващата седмица и вероятно Влади ще е чао. Нещо го усещам пътник вече две седмици.

# 973
Mисля, че е подходящ момента да призная, че всъщност отдавна харесвам Мая.

Нали епизода е за сваляне на картите :Д Мая ми е скрития фаворит.
Мисля си, че адски много я подценяват и то с мноого лека ръка и се надявам да има изненади.
Но и да няма - лафовете и разсъжденията й са топ.
Та - да, втори глас за Мая.

# 974
  • Другата България
Аз малко назад чета темата, че докато върви предаването чукча писател - да не изпусна момента, бързам да си кажа. Но сега си прочетох всичко внимателно, и понеже и аз попаднах тук в някакви постове, и бях един от малкото списващи, харесващи Марина, да си кажа отново.
Въпреки, че съм го писала неведнъж.
Гледала съм Марина в “Максимал“, и ѝ бях абсолютен фен. Представи се много добре, но там основно физическата подготовка е важна, а и форматът е няколко дни, не месеци. Затова и тук от самото начало си пишех само суперлативи за нея, защото това бяха очакванията ми - това да видя и тук.
За съжаление очакванията ми се разминаха с реалността, и в момента в който го установих категорично, съм била и критична, и не съм спестявала това, което мисля за поведението ѝ - основно, защото тук в този формат това беше водещото. Опитвам се да съм обективна, не само за нея, а и за всички, и мнението ми се мени според това, което виждам. Не основно, но и аз имам + и -. Така, както е възможно отначало да съм имала критики към Гогов, но впоследствие да се превърна в мой любимец, така, както Миро ми беше фаворит №1, но напоследък и него си го похейтвам, така, както отначало не забелязвах Влади, но сега и той ми е един от топ претендентите за финал. Едно нещо обаче не се е променило в отношението ми към двама от участниците - Киро и Мая. Вероятно няма нужда да казвам какво. Blush
Това е относно Марина, и не само.
Дали е смислено или не - не знам, аз винаги се опитвам да коментирам това, което виждам, и да го сравнявам с това, което съм очаквала да видя. И не спестявам критики, когато има за какво.

Последна редакция: пт, 08 ное 2024, 01:18 от Не се сърди, човече

Общи условия

Активация на акаунт