🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 8 (03.11 - 10.11)

• 42 506
  • 1 228
  •   1
Отговори
# 1 140
  • Be realistic - plan for a miracle.
“Златните” момичета се разцепват на чалга и Влади с наслада пафка цигарата, докато се кълчи и той с тях. Сторито е на Бистра и още може да се види.
https://www.instagram.com/stories/stareyshinska/3497135970462027 … =MjZqamJnd3BvdDFk

На мен лично достойната царствена походка и маниери на Бистра току-що издъхнаха.

# 1 141
  • Варна
Защо? Мая танцува, а Бистра не.
Влади е много забавен, ама верно е харизматичен.

# 1 142
Аз харесвам хора, които се забавляват. Влади и Мая това правят.

# 1 143
  • София
Аз спрях да гледам предаването, но продължавам да чета темата и мога да дам един съвет на продукцията (ако все пак има още поне един сезон): определено хората пишещи тук са разбрали идеите, правилата и нужните стратегии и дори социалната игра много повече от тези които в момента ни гледат от другата страна на телевизионния екран. Ясно е, че едва ли много от хората тук ще искат да участват, но ако се стигне до кастинг, новите избраници задължително (по договор) трябва:
1. Да изчетат всичките теми (е с малки снежни изключения Joy ) и после да изкарат тест какво са разбрали
2. Хора от темата да станат ментори на бъдещи участници (анонимно)
3. Екипът на продукцията да организира фокус група между двата сезона относно това кое се харесва и какво да се промени (добри предложения вече има с дузини)
4. И най-важното: да се вземе решение дали форматът ще се обособи като шоу за оцеляване или ще има повече състезателен характер (т.е игри, но и със стратегическа мисъл): определено микс от двете не работи: ако ще има по-сериозни игри, "уморяването от глад" трябва да се изостави

# 1 144
  • София

Постоянно обаче се връщам към думите на НН за великия синхрон на участник, в който, след като думнал 39 гривни, разказал цялата си стратегия от начало до край. И колкото и да ми се иска цялата заявка на Миро да е измамна и всъщност действията му да са лична игра за финал, някак не мога да го видя като такъв мастър манипулатор. НН беше казал, че за да направи това, участникът трябва да е интелигентен, космополитен, широко скроен, с мащабно мислене и т.н. И сякаш все Миро ми се връзваше за това определение. Обаче като гледам играта  му... разколебавам се.

Аз пък не се разколебавам хич. Миро не е това, за което ни го представят. Интуитивно го харесвам, харизматичен е, но не му вярвам грам. Играе го умрялата лисица, не искал наградата вика, хаха. Признавам му го, може да не иска наградата, но иска победата. Застана зад Бистра уж, но изненада, с Бистра върви Дзами, който е много силен и безскрупулен. Дзами ще му свърши черната работа, видя се, че не му мисли много-много, Бистрата акула ще обере хейта, силните играчи са дискредитирани един по един, бам - доброто побеждава. Не че е искал да побеждава, ама на - така си стана. Дзами се опита да накара Миро да кажеш нещо пред Влади, но Миро с лекота го отхвърли. Добър е. И каква е тази дискредитация на Влади? От къде на къде му вика "хабибито" и му се подиграват тънко във всеки епизод?

# 1 145
И Киро е бил, в неговото стори танцуват и припяват той, Мая и Бистра
https://www.instagram.com/stories/kirilvulchev/34970841441498397 … ybGRmcnJieTc2Yg==

Имах малко време и поразцъках фейсбуците на някои от участниците. На Венци стайлинга кърти, навсякъде е или с опънати чорапки или голи глезени. На мен не ми харесва.
С братовчедката Стилияна:

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 12:30 от ~~Мария~~

# 1 146
Не виждам нищо отблъскващо във видеата. Събрали са се, танцуват си и се забавляват... Голям праз, че е на чалга. Чалгата като музика е само извинение за хората, на които генерално им липсва култура и не са възпитавани от родителите си. Аз няма да се занимавам с това дете, ама чалга културата го съсипа. Да, да, със сигурност така е станало.

# 1 147
Не мисля, че Миро влага злоба или се подиграва. То е същото като "слабичкия" или "сладкия и точния"
Хабиби си е точно на място за Влади, най-любимият, най-желаният - за коалиции, от жените. Сигурно го глезят в лагера момичетата, може да го завиват вечер 😁
Миро си го казва с усмивка и никаква злоба, че лекичко го подкача ей така да му види реакцията.

# 1 148
  • София
Не знам за злоба, но си личи, че му доставя удоволствие да го подкача. И напълно осъзнава, че на отсрещната страна не й е приятно. Това ок ли е? Какво всъщност е направил Влади, за да го вземат на мушка? Признавам, че превъртам сериала, нямам толкова свободно време и нерви да ги гледам в детайл.

# 1 149

Аз спрях да гледам предаването, но продължавам да чета темата и мога да дам един съвет на продукцията (ако все пак има още поне един сезон): определено хората пишещи тук са разбрали идеите, правилата и нужните стратегии и дори социалната игра много повече от тези които в момента ни гледат от другата страна на телевизионния екран. Ясно е, че едва ли много от хората тук ще искат да участват, но ако се стигне до кастинг, новите избраници задължително (по договор) трябва:
1. Да изчетат всичките теми (е с малки снежни изключения Joy ) и после да изкарат тест какво са разбрали
2. Хора от темата да станат ментори на бъдещи участници (анонимно)
3. Екипът на продукцията да организира фокус група между двата сезона относно това кое се харесва и какво да се промени (добри предложения вече има с дузини)
4. И най-важното: да се вземе решение дали форматът ще се обособи като шоу за оцеляване или ще има повече състезателен характер (т.е игри, но и със стратегическа мисъл): определено микс от двете не работи: ако ще има по-сериозни игри, "уморяването от глад" трябва да се изостави

С точка 3 и 4 съм напълно съгласен!
Ако на някой от продукцията му пука наистина за рейтинга ще ги вземе под внимание.

“Златните” момичета се разцепват на чалга и Влади с наслада пафка цигарата, докато се кълчи и той с тях. Сторито е на Бистра и още може да се види.
https://www.instagram.com/stories/stareyshinska/3497135970462027 … =MjZqamJnd3BvdDFk

На мен лично достойната царствена походка и маниери на Бистра току-що издъхнаха.

И Киро е бил, в неговото стори танцуват и припяват той, Мая и Бистра
https://www.instagram.com/stories/kirilvulchev/34970841441498397 … ybGRmcnJieTc2Yg==

Имах малко време и поразцъках фейсбуците на някои от участниците. На Венци стайлинга кърти, навсякъде е или с опънати чорапки или голи глезени. На мен не ми харесва.
С братовчедката Стилияна:

Значи как се надявах Бистра да слуша рок, джаз, класическа музика ... Голям минус и пиша!

Дяволо беше качил една снимка на Венци изглеждаше по подобен моден начин. Абе модна икона е!
И на мен тази мода с голи мъжки глезени шалвароподобни или впити гащи не ми харесва.
Стилянчето е като кукличка.

И каква е тази дискредитация на Влади? От къде на къде му вика "хабибито" и му се подиграват тънко във всеки епизод?

Аз преди няколко страници също питах да не би да съм пропуснал нещо и защо му вика " хабиби"?
Никой не ми отговори. Сега питах Гугъл да разбера какво точно означава и да не би да има скрито значение.

"Думата „хабиби“, чиито произход е арабски, се оказва в… мъжки род и означава „скъпа моя“, „любима моя“. Използва се единствено от мъж към жена, а не за мъже. Не е задължително дамата да е интимната половинка или съпругата, „хабиби“ може да е обръщение и към сестра, приятелка, майка или друга любима жена"

Произход на Хабиби
Хабиби има корени в арабския език. Пълната фраза “habibti” или “habibty” се превежда на български като “моя любим”. В средновековните арабски култури терминът може да се използва като израз на привързаност към членове на семейството, приятели и дори непознати. Той може да бъде използван и като израз на нежност между двойки, които са заедно или са женени от много години. Например, някой може да нарича своята съпруга “habibti”, за да демонстрира колко много я обича.

Има  тънък нюанс който Миро влага 😉

# 1 150
Аз чалга и поп-фолк не си пускам, но когато съм някъде с компания слушам всичко и си танцувам. Забавлявам се.

# 1 151
  • България
Аз не разбирам защо имате толкова високи интелектуални и културни очаквания към спортисти - не са музикално училище, не са оперни певци, фокусът им е бил да ходят по спортни лагери и да се развиват физически. А и Мая и Бистра показаха липса на възпитание, липса на морал, чалгата им пасва перфектно.

# 1 152
Аз не разбирам защо имате толкова високи интелектуални и културни очаквания към спортисти - не са музикално училище, не са оперни певци, фокусът им е бил да ходят по спортни лагери и да се развиват физически. А и Мая и Бистра показаха липса на възпитание, липса на морал, чалгата им пасва перфектно.

Всъщност си права!
Аз просто не понасям чалга! Никой от близките ми хора не слуша чалга. Мога дисертация да напиша за вредата на чалгата върху българското общество. С две думи, тя е проводник на чужди нам морал и традиции.
А от снощните клипчета разбираме, че Киро поддържа връзка с Влади, който липсваше на рождения ден на Георги миналата седмица. (Поне не го видяхме).
Мая и Бистра естествено са заедно на купона.

# 1 153
Не знам за злоба, но си личи, че му доставя удоволствие да го подкача. И напълно осъзнава, че на отсрещната страна не й е приятно. Това ок ли е? Какво всъщност е направил Влади, за да го вземат на мушка? Признавам, че превъртам сериала, нямам толкова свободно време и нерви да ги гледам в детайл.

Аз лично не виждам масирана психологическа атака срещу Влади целяща да го смаже психически или да го дискредитира.
Един два пъти го подкачи за коалицията и разбира се Влади подскочи , защото знаеше, че може да са го надушили. Това се случва обикновено като имаш вътрешна дилема.
Той и Венци е в тази коалиция и той можеше да се засегне, ама нещо не разбра намека, не казвам че е глупав, просто не го хвана.

За хабиби - аз все си мисля че има общо с песента на Азис, но това само Миро може да ни каже явно ,тъй като май няма да го излъчат 🙂

Аз съм за музикалният плурализъм.  За чалгата ми се коментира, ама няма (не е мястото), че явно съм от малцинствата дето си цъкат на "луда по тебе" и не ме е срам от това, но не ми пречи да си търся и билети за тура на Пантера 😉

# 1 154
  • Стара Загора
  С последното изречение съм абсолютно несъгласна . И не е необходимо да се обосновам. Разбирам, че може да не ги харесвате, но чаак пък такива констатации.....
 А относно обръщението "хабиби "- които са гледали израелския сериал "Фауда" са разбрали кога се
използва.

Общи условия

Активация на акаунт