Отговори
# 195
Цитат
И да съпоставим връзката му с Дияр,

за мен тая "връзка" е основана върху лекарствена зависимост и хипнозно втълпяване на събития, които май не са се случили. При самоубийствени опити хората влизат в болница и роднините знаят за това. А тук няма такова нещо.
Та освен хапчета и търкал в леглото , кака май друго не му дава.

# 196
На въпроса на ВАЛ, защо Ферит постъпва така, отговорът е даден от един велик психолог, изследващ психосоциалното развитие на човека - Ерик Ериксон. Та според него психосоциалното израстване и сила на индивида зависи от това как се преминава през различните възрастови етапи на взаимодействие с близките и по-далечни други, и със себе си. И как индивидът решава кризите на възрастта си през 8 етапа от жизнения си цикъл. Нашият има проблеми с доверието, с това автономно да желае нещо, с неизградена представа за себе си, с компетентността сам да накара нещо да работи, с идентичността си. В периода 20 - 40 години човек вече е това, което обича, това, което работи с желание и умения, това как се грижи за родените си деца, това, как си организира свободното си време. В жизнения цикъл до тук на Ферит има недоверие и съответно контрол върху поведението му; има съмнение в себе си, има безцелно лутане и чувство за малоценност в онази крепост на мързел и интриги, има смесване на роли и като резултат неяснота кой е Ферит без фамилията Корхан. Затова и в любовта се страхува от изолация и самота. И не се справя с кризите, бяга от избор, все трябва някой да го измъква.  И хем търси любимата жена, хем трябва е нещо което да се грижи за него.
Симпатичен ми е. Той не знае какво иска, но го иска от сърце. Simple Smile

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 21:00 от Katya_I

# 197
Ха сега де 🫣🫣🙃🙃

# 198
За утихване на емоциите , малко реализъм Все пак това е сериал за масова употреба
Нямат идея да подлагат огромна аудитория на психотерапия
Повтарят ,  едно и също

11 еп  защита
21  еп любовно признание
22  опитват да получат любовно признание в замяна
32 винаги има надежда, ако направите правилния ход
Любовта винаги побеждава
Сега
Скрит текст:

И кака ни и Сунгера са показани навън
ПП Сейран ще види  истинското лице на диярията
 Ще е много забавно Ферит да се раздели с кака и да не е още със Сейран Grinning

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 21:23 от KrasiAnna

# 199
Аууууу, опааааа...кво става 😂
Така, мисля, че и на двамата са им спестени някои неща относно раздялата им. Тя го видяла с друга, той я видял с друг, ама те не можаха да се видят очи в очи. Тогава, в болницата също му беше даден, ще го нарека "избор", от Суна, но той избра да не чака, ами да се пропие, самоубива, нищо от това не сме  видяли. Съгласна съм с потребителката, която писа за сцената на запознанството им във фитнеса, доста трезвен, в тонус и весел беше. Съгласна съм и с други от вас- защо тогава аджаба я пита. Беше ясно, че Сейран сега ще се бори, но пък е ред на Ферит да види каката маниячка.
Абе едно е да обичаш, друго е да си благодарен, ама виждаме голямото сърце на падишаха.
Катя, нашия е заседнал в някой етап, нали? А кака откъде знае за токсичната им връзка, вай вай, акълъ къз...
Тоя поглед, както искате го тълкувайте, но в него момент, не видях любов в него.

# 200
Аз пък искам да видя Сейран да се бори за любовта си с Ферит. Досега все той го правеше, хайде да я видим и нея. Това не е потъпкване на гордост, а борба и този път наистина трябва да бъде много убедителна в действията си. Да Ф я провокира с въпроса си, защото искаше да чуе от нея че е желан, че го иска, че иска да бъде с него...но нека му го докаже и с действията си. Ако пак стане някоя кавга каква ще бъде гаранцията, че няма пак да го изостави и да си замине, като срещне пак някой луд, той пак да тича да я спасява... и така един кръговрат. Ф не е влюбен в Дияр, той изпитва признателност и благодарност към нея, защото го е извадила от пропастта и го е върнала към живота. Все пак тя легна до него до кофите с боклука, а Сейран остана да си танцува  със Синан. Искам да чуя правдоподобната истина, защо Сейран го изостави и наистина трябва да ме убеди мен като зрител в това свое решение. А до тогава и аз съм и сърдита. Joy

# 201
Мисля, че при отварянето на някаква сюжетна линия, интригата,която да държи публиката под напрежение и да предизвиква интерес,трябва да бъде затваряна в допустима времева рамка.Не да се точи 15 епизода.Това е уморително за зрителя.Докато не ми дадат ретроспекция как Дияр се превърна в най-скъпата и важна жена в живота на Ферит,дали е защото е толкова бяла и добра или има корисна цел и докато няма откровен разговор между ГГ,ще продължавам да бълвам огън и жупел.И не,че имам съмнение дали Ферит обича Сейран.Той не може да се откаже от кака дори и след признанието на Сейран.Опирам пак до това за израстването на нашия,при тези параметри трябва да се ожени и да забрави за съществуването на Сейран.Въпросът е за избора,избор взет след признаване и изслушване на причините довели до вземане на грешни решения.Проблемите се разрешават само с разговори.Сейран ще се бори,вече нямаме съмнения.Ферит к'во го правим?! Докога ще ходи като маносан.Има право да се сърди,но първо трябваше да я попита защо го отпрати и се отказа от него.Първо това,после дали го иска отново.Видно от фрага,че като получи отговора прави всичко възможно да я отбягва.Разплатата не трябва да включва унижение.При всички недостатъци, грешки и инат на Сейран,униженията,на които бе подложена многократно дали Дияр щеше да изтърпи,че сега ми говори за токсична връзка.Крайно време е да спрат да хвърлят тонове кал върху главната си двойка.Единия да прояви воля и да вземе решение,на другия да спрат да стоварват всички ужаси на главата му и да се чудят откъде и как да го смачкат.

# 202
Очаквах си го аз !  Защо му беше тогава да задава най-важния въпрос , за да си почеше егото ли ?!  Колко е незабравим и незаменим !?  Да беше си мълчал като няма топки.
И чета аз тук , че е време Сейран да се бори за любовта . Чия любов , на сгодения мъж ли , който обича другата ? Хайде , нямаме нужда от втора Пелин - да търчи след него , макар че я направиха почти като нея.
Да бяга Сейран.  Два сезона  го напускала , ами имаше защо. Обаче никой не споменава , че след всяка раздяла му прощаваше и се връщаше. Сега и с Дияр ли да се бие ?
Ками, това исках аз да го напиша. От петък ме сърбят пръстите. При мен би звучало така. Топката е в полето на Ферит, но той няма топки, за да я отиграе. Wink

# 203
Доста от нас  харесваме мнението на този акаунт
https://x.com/murekkeep/status/1853499401265676424  

Скоро в петък ще започва и нов сериал по гледан канал NAW TV ( явно пробваха терена )
Толкова време все не се пребориха с Ялъто , но никога не се знае Шербета така или иначе си е фаворит
Жалко , че до сега 3 сезон не може да се предаде с истинското си послание , ако въобще има такова

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 21:43 от KrasiAnna

# 204
Впечатляващо е в каква дълбочина се опитваме да си обясним и обосновем действията на нашите ГГ и то без да знаем много неща, случили се през тези 2 години, които май и сценаристите не знаят. Но от това, което знаем, излиза, че нашите ГГ не са обикновени хора, а някакви супергерои, надарени със свръхестествена сила. Какво друго, ако не свръхчовешка сила е нужна на човек, изпаднал в положението на Сейран, за да може едновременно да се бори с нелечима болест и да успее в същото време да отдалечи от себе си най-любимия си и близък човек, от когото има най-голяма нужда точно в този момент? Каква пък е тази сила на Ферит, за да успее да преодолее подобна непредизвикана от него раздяла с най-важния човек в живота му и да продължи без него? И понеже не вярвам особено в свръхестествените неща, се опитвам да се опра само на това, което виждам и знам, а то е, че засега сватба с каката няма и Сейран вече е готова да се бори за любовта си. Това е гаранция, че няма дълго да чакаме развръзката и да се питаме в чия полза ще е. Нашите двама главни супергерои са орисани да победят всичко, всички и дори себе си, за да бъдат отново заедно.

# 205
Катя,благодаря за твоя пост,но искам да те помоля да направиш същото и за Сейран.Благодаря
Fi,не мога да повярвам,че не си разбрала /или не искаш да разбереш/ какво направи Сейран на Ферит  в този трети сезон
Разбирам,че си върл фен на Сейран,разбирам,че си затваряш очите за всички нейни погрешни стъпки
Но тук става въпрос за живота,съдбите и най-вече чувствата на двама.На двама.Не на единия,нито само на  другия
Ти приемаш,че Сейран кара Ферит да си тръгне,за да го съхрани,защото го обича
Аз не приемам изгонването на Ферит по тази причина.Защото той е повече наранен,дори и ако види смъртта на любимата си
Наранен,без да знае какво е направил,за да не го иска тя
Ти приемаш свободата на Сейран да се омъжи за когото си иска
Аз също я приемам,но не приемам преднамерената и показна постъпка  на сватбата на Суна,с която тя още по-дълбоко заби нож в сърцето му
Не приемам щастливата и радостна Сейран,която заведе Ферит в къщата,която Синан трябваше да купи за тях двамата,за целия театър,който изигра пред очите му
Казвате,че Ферит бил нерешителен и непостоянен
А при Сейран не го ли виждате това?Нима тя е постоянна?
В мига,в който тя призна любовта си какво очаквахме от Ферит
Възможно ли е човек да забрави толкова бързо,дори и да му се иска?
Тук се писа,че тя е искала да отиде при него,но той е бил вече с кака
Ами и той може да е искал да отиде при нея,но да е разбрал,че тя е заминала със Синан,още повече,че видя колко е щастлива тя с него
Няма да спра да повтарям,че Сейран трябва да си върне любовта на Ферит,защото тя сама си я загуби
Това,че той е бил с кака през това време не ми звучи сериозно
Човек трябва да продължи живота си,въпреки,че е жив труп
И слава Богу,ако каката му е помогнала да се върне към живота,защото в противен случай Сейран щеше да гледа един неадекватен алкохолик .И щеше да се измъчва,че е причинила това на любимия си човек.
И това-в най-добрият случай

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 22:13 от VAL*

# 206
Цитат
Ще е много забавно Ферит да се раздели с кака и да не е още със Сейран

дори ще е страхотно, ще изживеят на ново трепета на влюбването, нищо, че се обичат, ще си припомнят как е било в началото, но сега по-зряло. А ние ще се наслаждаваме, докато сценаристите измислят нова простотия и олеят всичко.

# 207
Прочетох един коментар,който много ме развесели."Какво ще стане ,ако Синан отвлече Дияр и поиска от Ферит да я размени за Сейран?".Найс,аа.

# 208
Добър вечер, благодаря за превода, Еве 🪷
Фрагът е хубав и очакван, след погледа на Ферит в края на епизода.
Со кратце, това което видях аз във фрага: Сейран гори, прелива от емоции, и провокира. Ферит е най-вече обиден, все още не може да преглътне, че беше отхвърлен и заменен. Мъжете мислят рационално, ще си дойде на мястото, малко да му мине само. А без превод като гледах още, то такова напрежение между Ферит и Сейран, то такова физическо привличане. Добре че ги заключи Сейран, барем се разберат. Нали това искаме, разговор и още нещо...

# 209
Добър вечер !  Heart
Еве  мерси за превода  Kissing Heart
Ох еми очаквах и аз нещо съвсем друго ,ноооооо и това не е лош вариант на развитие на ситуацията.А и в крайна сметка никой не знае какво ще се случи до края на серията ,може Ферит да си се раздели с кака си като едното нищо.
Мисля ,че вече е съвсем наложително сценаристите да ни покажат кое е  това нещо което Дияр е направила за Ферит ,че така да го привърже към себе си.Това което той казва ,че тя го е спасила от смъртта напълно го вярвам ,че е така .Според мен не е нито преувеличено ,нито е халюцинация предизвикана от хапчета.И мисля ,че не само Ферит и Дияр говорят за това ,май и като че ли Гюлгюн беше споменала нещо такова ,както и другите Корхан ,но някак си едно такова всички го правят с недомлъвки и не може да се разбере нищо .Може би Ферит е претърпял голям срив ,Дияр му е помогнала и всички Корхан просто не искат да го споменават този срив ,защото или е било много лошо положението или и те може да не са знаели ,но поне за Гюлгюн ми се върти в главата ,че спомена и тя нещо такова . Thinking
Колкото и да ми се искаше Ферит и Сейран да плеснат с ръце и да се сдобрят явно ще отнеме повече време. Трябва двамата хубавичко да си говорят и да си кажат всеки какво е преживял.Сейран да каже защо е постъпила така с Ферит и той да каже защо Дияр е толкова важна за него  и какво му се е случило.
Май каката  няма да е лоша ,а просто ще продължава да настоява ,че тя е правилната за Ферит.
А това ,че Ферит каза ,че обича Дияр еми ,че то това не е нищо ново ,той и преди го е казвал и на дядо си го каза така че защо се учудвате ,че пак го каза.Но Сейран много правилно отбеляза ,че да обича Дияр ,но е влюбен в нея Това е най-важното и колкото повече Ферит се самозаблуждава толкова повече ще загрубяват нещата и каката ще започне да си показва зъбките. Защото да тя най-вероятно няма да бъде враг който е свързан със Синан ,но няма и да си тръгне тихо и кротко ,а ще се превърне в ревнива жена.
Няма нищо лошо ,че Сейран иска да се бори за любовта си.И това не я прави без гордост или паднала жена или любовница или неморална ,прави я просто нормален човек който вървейки по пътя си понякога взима грешни решения ,но има и достатъчно смелост после да се изправи и да каже да аз сгреших и искам да де се извиня и да се опитам да оправя нещата.Да Сейран се променила много след като прескочи трапа. И така както може да се опита да започне нов живот с друг мъж така и може и да се опита да си върне стария си мъж защото е разбрала ,че въпреки всичко преживяно все още го обича и той е единствения който може да я направи щастлива.Аз предпочитам Сейран да е щастлива с човека който обича  ,а не да е горда ,но много самотна и тъжна  жена.
СейФер форевър и това е положението   Heart  Heart   Heart

Последна редакция: пн, 04 ное 2024, 22:07 от Eny87

Общи условия

Активация на акаунт