Бързи въпроси и отговори деца- 8

• 22 282
  • 791
  •   1
Отговори
# 120
звярът е 1ва група в детската градина. говори много и разказва. от нея знам че редовно ги подканят да ходят да пият вода (техните шишета стоят в шкафчетата точно до вратата ма тяхната стая). тя не пие много, но на нея и като не е на градина се налага да напомняме в повечето случаи.

# 121
На мен ми се вижда престъпно да държат децата без вода,ако действително има такива места аз лично бих говорила и с директорката и с институциите.Ако не им стига персонала или не им се работи с малки деца,нуждаещи се от грижи не им е там мястото.В нашата ясла са общо 4 медицински сестри и 6 лели,винаги има по 5 човека на смяна,групата е 22 деца,никога не са се събирали цялата група,не съм виждала неглижирано дете вече пет години.Вече при големите е друго две госпожи и две лели за всяка група,отделно имат още една жена която обслужва и  помага при нужда където я извикат по групите + две медицински сестри за 6-те градински групи.

# 122
  • до най-прекрасния мъж
Ехааа, какъв щат само. При нас са двама преподаватели на група, които си редуват първа и втора смяна. Две лели на две групи, които също се редуват първа и втора смяна. Тоест, по всяко време има само по една леля на две групи и по един учител в група. Единствено по обяд се засичат. И една медицинска сестра на 7-те градински групи.
За водата, уж ги водят да пият (от чешмата), но не съм убедена, че пие достатъчно, предвид колко пие вкъщи после. При нас не са разрешени бутилки и реално не мога да контролирам положението.

# 123
Момичета,забелязвам от 3-4 дни едно накуцване при детето.  Забелязва се само,когато ходи бавно. Чета из нета всевъзможни симптоми ,някой сблъсквал ли се е с нещо подобно ?
Не казва да го боли,тича и скача ..
На 2,3 г е
Пробвайте с различни обувки няколко дни. Имахме сходна ситуация , оказа се че малката си сгъваше пръстчетата при обуване, а обувките вече станали малки…и тя куца един ден, ама се уплаших и на бърза помощ…. След една близалка там тичаше, посмяхме се всички и купихме по-големи обувки

# 124
Баткото нещо се разболя, има 37.5 - 38 и му е сухо гърлото. Има алергия към Нурофен , а от Панадол не спада Т никога.... Има ли трети вариант? Друго вещество освен ибупрофен или парацетамол? Взех му биозин и ми дадоха в аптеката за смучене детския Ангал, но сега видях, че пише над 6г. Дали мога да му го давам?

# 125
  • София
Течен аналгин? На баткото сме давали, защото от панадол не се влияе вече като порасна, а все с нещо допълнително комбинирам нурофен. Активната съставка е метамизол натрий.

Ангал ако е хапче бих внимавала да не го глътне цялото вместо да го смуче.

# 126
за под 38 при това положение не бих давала антипиретици. евентуално кул пач на челото и гърба. иначе освен парацетамол и ибупрофен, дават и аналгин (метамизол натрий). за гърлото давам близалки 'за гърло' (защото харесва) и/или спрей голанил. но звярът е на под 4.

# 127
На моите двамата също не им действа панадола,затова съм ползвала ефералган(пак е с парацетамол) и нурофен разбира се.Имам и хексалгин,веднъж ми е потрябвал.За гърлото тантум верде спрей ако е над 4 г.,под също голанил и силвъртуст редувам аз.Моите сигурно са единствените дето не обичат никакви близалки 🤣.Куул пача не съм видяла никаква полза и при двамата,но може да си е до организъм.

# 128
На 4г е, куул пач и при него никога не е помагал. Нито Панадол. Обикновено вдига Т заради гърло и лекуваме него... Взехме хексалгин сега, дано не се наложи, но явно няма други варианти. Очите му плуват, трепери...

# 129
  • София
Нашата педиатърка каза, че куул пач е малко заблуда. При ваксина, ударено - може да охлади, но за температура не е удачен. И не трябва да се охлажда главата (т.е. да се слага на чело както е на картинката там).

И аз принципно до 38.5 не давам нищо, но последните им разболявания с температура на малките бяха с ниска  и бяха като парцали двамата и само лежаха. Бързо да се оправя детенце!

# 130
  • до най-прекрасния мъж
За много висока Т, която не спадна особено и след Нурофен, съм слагала свещичка Ефералган. Веднага я свали. А беше 40°С. На моето дете Панадол също не помага. Давала съм около ваксините, впоследствие все едно нищо не съм дала. Почти не го ползвам или макс за редуване, но не се е налагало.

# 131
Благодаря ви! Открихме педиатърката и му даде и едни хомеопатични ,за да не вдига плюс два сиропа за имунитет. Каза, че е вирус.

# 132
при моят звяр кул пача помага да се почувства по-добре. но пък тя рядко вдига температура и обикновено е под 37.5. по-скоро за комфорт.

# 133
Днес правихме пломба на кътник и докато ядеше ябълка започна да плаче и да казва,че го боли и показваше с пръстче точно правения зъб. Това нормално ли е след пломба ? След 3 минута спря да казва ,че го боли . Утре ще звънна и на зъболекарката ,но все пак споделете опит. Правила съм си плома преди 10 години и не си спимням дали ме е боляло след като е била направена

# 134
  • до най-прекрасния мъж
Възможно е. По принцип мястото е чувствително известно време, защото се стига до жива тъкан, за да се изчисти добре зъбчето. Възможно е при натиск да има чувствителност. Също и от топло/студено. По принцип е преходно състояние и трябва да отмине до няколко дни.

Общи условия

Активация на акаунт