Бързи въпроси и отговори деца- 8

• 22 316
  • 791
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, искам да попитам с какво завивате децата си нощем сега като се позатопли.
Есента го завивах с памучните одялца /пелени/, които са от два слоя трико, но вече идват малки, а не мога да намеря голям размер, примерно 1х1.5 м.
Ще ми се да открия някакво памучно одеялце подходящо за сезона, което не е плетено, хич не ги търпи, както и поларените също.
Ние от началото сме с чувалчета. За мен няма нищо по-удобно. Особено в началото, когато се притеснявах да не си завие главата. Има различни дебелини. В момента сме на пролетно-есенните, но има и по-тънки за по-хладните летни дни. Аз харесвам много тези от магазин Косара. Там са точно три дебелини и има за всеки сезон.

# 571
Аз така претоплих детето като беше между 2 и 3. Еми стоя си обрива няколко седмици. Даже на едно място мислеха, че е шарка

# 572
Мале, ужас .. сега като го къпахме го пипнах - пъпките са релефни. Не е съвсем гладка кожата, не знам това ориентир ли е за нещо... Надявам се да не е алергия все пак...

# 573
според мен не е алергия. при алергиите обикновено по-различно изглежда обривът... и сърби.. много..

аз бих заложила на претопляне. освен по коремчето къде другаде е засегнато?

при звяра при претопляне (дори и леко) са се получавали сериозни обриви по лице, врат, гръб, коремче. минавали са за ден-два. но при нея и при рев се получават петна. просто кожата й е такава.

# 574
Явно не го сърби, защото като го съблякох леко го почесвах и не реагира, нито тръгва сам да се чеша. Най - много е по корема и гърба, врата и малко лицето. По ръцете и краката има 4-5 точици.. сега ме хвърлихте в размисъл, че баткото също може да няма алергия към Нурофена, а и при него да е бил обрив от топлина. Защото също се появяваше само като има Т. Дали да му дам тайничко в сока малко Нурофен без да има Т, и ще проверя...

# 575
Аз бих дала противоалергично. При моят син такива обриви се оказаха дерматит. Но при него бяха само по краката и също се активират при претопляне и в този период на годината. Само че много го сърбяха, чешеше се до кръв, а беше на годинка. С месеци стоя обринат (от началото на март до края на май)първият път докато разберем какво е и как да го лекуваме. Приемаше 3 месеца противоалергично и от тогава само къпане и мазане с козметика за дерматит. От време на време пак се обрива така. Сега наскоро(като се затопли) пак изби същия обрив, по дупето и бедрата, но се оправи за около седмица. А вкъщи през нощта е максимум 19-20 градуса, в спалнята пускам климатик само за къпането за около час, след това, както и през деня няма отопление.

# 576
ян пише, че са им предписали ксизал.

а иначе при вас най-вероятно от разчесването се е получила и вторична инфекция и заради това е минало толкова бавно.
аз при дерматит третирам и с лайка или нещо друго леко противовъзпалително. превантивно. отделно ползвам козметика за атопична и много суха кожа.

звярът сега покрай рязката смяна на температурите ( сутрин 0, следобед 20) пак се сдоби с петна по кирките и около устата Sad(.. сърби макар и не много, тъй като козметиката облекчава и сърбежа, но на моменти я хващам, че се драска и става по-зле.

# 577
А защо не го заведете на лекар детето?
Има един вирус, който е с такива пъпчици. Започва от ръчичкичките. И се разпростира по цялото тяло.

# 578
Водихме го, писах в първия пост, че ни каза да пие ксизал

# 579
Ксизала е противоалергично лекарство би трябвало да ви пратят на кръв, за да изследват показателите за алергия. Малко ми е странно това с Т, поне аз не съм чувала при алергична реакция да има такъв синктом.

# 580
Моята дъщеря е с атопичен дерматит. Основно се появяват плаки по сгъвките на ръцете - китки и отвътре на лакътната става - и на коленцата отзад.

Успявам да избегна кортикостероиди с бепантен унгвент, който е с повече ланолин, плюс през устата пробиотик с някой щам, който предпазва от алергии, в комбинация с рибено масло. Днес видях, че на китката е започнало да се зачервява и пресушава кожата, та отивам до аптеката в обедната почивка. В момента ползвам ProCombo baby с желираните бонбони рибено масло на Ескимо. Ако съдя от предишни пъти, в които е имала такъв проблем, след седмица "лечение" кожата й ще чиста и няма да се образуват нови плаки.

Споделям това просто защото личният ми опит сочи, че повечето дерматолози си изписват мазила и козметики (цинично - според това представителите на коя фирма са най-щедри), но рядко предприемат системна профилактика с добавки през устата. А тези са с висок профил на безопасност и множество проучвания показват, че са много ефективни плюс че имат и допълнителни ползи. Изобщо с нищо не я мажа, ако няма плаки, не е необходимо.

Последна редакция: вт, 11 мар 2025, 19:28 от Макарон

# 581
макарон, така е.. масово изписват директно даже кортикостероиди. на нас за момента ни се разминава, но си има нужда от козметика все пак. за добавки аз предпочитам омнибиотик.. по-рано ползвахме панда, сега омнибиотик 6. не го ползваме постоянно обаче (мързел от моя страна). аз от тях съм доволна. пандата ми я бяха препоръчали още преди раждането за мен и като се роди звяра за нея.. специално заради моите алергии.

# 582
Тъкмо се връщаме от преглед при дерматолог, точно заради обрив. Вчера я водих при педиатърката, каза че е алергия и сложи инжекция орбазон, но нямаше ефект.
Днес, първия въпрос от дерматоложката беше дали детето е било болно и вдигало ли е Т. Тя беше цяла седмица с Т, първите дни до над 39 градуса. Не запомних точната диагноза, но каза, че е реакция на организма към вируса. Няма специално лечение, няма смисъл от кортикостероиди, изписа само един крем на Адерма и слънцезащита, и вит. Ц. Обистряло се от претопляне и слънце, както и от по-рязка смяна на температурата навън. Дано да съм помогнала на някой.

# 583
Да, втората лекарка, при която бяхме каза , че това с обрива си е реакция към самия вирус. Явно ще ми трябва още време да го наблюдавам как боледува, това са му първите пъти ...и да установим какво е..

# 584
този педиатър е за бой... инжекция урбазон на дете за обрив с недоказан произход.. това е абсурдно. разбирам да беше предписал някакъв антихистамин или да беше дал капки.

Общи условия

Активация на акаунт