Бързи въпроси и отговори деца- 8

• 22 248
  • 791
  •   1
Отговори
# 60
Ще отминат, но не знам колко бързо. Мисля, че е важно да откликваме и да проявяваме търпение, защото когато детето знае, че е обичано и винаги може да разчита на опора от страна на родителите остава уверено и спокойно. Все пак, представете си вие като започнете нова работа какъв стрес ви е, а пък на детето да го отделите изведнъж от най-близкия му човек и да го оставите в 100% непозната среда с непознати хора да се адаптира. Това е една изключителна промяна в техния живот и отнема време да се преработи и осмисли.

# 61
аз да ви успокоя малко. моят звяр вече е на 3г8м.
никога не е спала особено добре, нито заспива лесно, но с времето нещата се подобряват. последната година на няколко пъти имахме периоди с рязко влошаване на съня. събуждане, викове, рев, невъзможност да се успокои, истерии. когато изпадне в такова състояние, дори се случва да повърне от рев.
преминават тези периоди. някои по-бързо, други по-бавно.
до преди време се приспивахме гушнати (тя лежаща върху мен). постепенно сама започна да отказва.
в началото така заспиваше и аз я пренасях, после започна полузаспала да иска да я пренеса. след това само за кратко се гушкахме и искаше в нейното легло. последния месец отказва да се гушкаме така преди лягане. само в единични случаи. иначе си се гушка, но преди лягане, когато ми разказва за деня и нещата, които я вълнуват, иска или да лежи до мен или да я гушкам седнала.

само за инфо относно размерите. 3г8м. около 110см. лятото беше 17кг, вече е 19-20..
така че съвсем добре разбирам това със заспиването върху мама колко тежичко идва.

# 62
Здравейте, може ли да попитам понеже в нашата градина са забранени всякакви почерпи за децата, дори и картонени торти,та по този повод питам за госпожите носите ли се почерпка  по повод рожден ден на детето?

# 63
Някой наясно ли е с родителските кооперативи, че имам въпрос?

# 64
Здравейте, може ли да попитам понеже в нашата градина са забранени всякакви почерпи за децата, дори и картонени торти,та по този повод питам за госпожите носите ли се почерпка  по повод рожден ден на детето?
Да носим почерпка но децата не я ядат в детската градина. Картонени торти или пакетчета като съдържанието е купено от магазин.

# 65
Ние не сме в България, в детската градина те организират рожденните дни. Даже дават подаръци на децата 😀 Специално питах тази година, трябва ли нещо да донеса, да купя торта или нещо - казаха не... Но не знам другите майки дали черпят с нещо, трябва да питам

# 66
Може да занесете домашен сладкиш за персонала. В чужбина в офисите винаги така са черпили за рожден ден. Пресни плодове и сладкиш с безвкусно желе отгоре. 😁

# 67
На 2,2 г всеки двн научава нови думи ,някои от раз изговаря правилно като например ,,гума" обаче от днес започна да казва ,,вума" . Забелязала съм,че така прави с думички които не са минали през грешно изговаряне ,а направо е започнал да си ги изговаря правилно и в един момент започва грешно. Как да си го обяснявам . Защо произнася грешно дума,която до вчера произнасяше правилно . Знае тази дума от поне 5 месеца ...

# 68
звярът е на 3г8м. отдавна говори. много добре. напоследък и на мен ми прави впечатление,че думи, които доскоро е казвала съвсем правилно, ги произнася с грешни звуци или ударение. отдавам го на градината. слуша по цял ден и деца, които може би не говорят съвсем добре и явно се чуди дали тя не греши. като чуем такова нещо, коригираме, обясняваме и в повечето случаи се оправят веднага нещата. тя по същия начин реагира и като чуе непознати думи (които вкъщи не употребяваме, жаргонни, диалектни и тн), но тогава първо пита какво е това и иска потвърждение, че произнася правилно и че е разбрала значението.

# 69
Но той още седи вкъщи и няма от кой да го чуе,поправям го,но си продължи през целия ден ,,вума "
Казвам гу-гу ма и той казва ву-ву ма 🤣

# 70
Здравейте утре искам да заведа дете на 3г.  на УНГ в супердок ми излиза час за д-р Галина Чакандракова в МЦ Надежджа. Моля дайте отзив добър лекар ли е, да запиша ли час или да търся друг?

# 71
  • София
За УНГ мога да препоръчам Николай Бановски в поликлиниката на ВМА (той е завеждащ) и Найден Петров в МВР болница. Като вторият за мен е по-добър. Синът ми често е за УНГ и сме ходили и в ИСУЛ. Но споменатите лекари уикенд мисля не работят. Водили сме по празници в МЦ Здравето на дежурния УНГ там.

# 72
Здравейте, детето ми е на 1г10м.
Кога започнахте да слагате възглавница за спане и каква ползвате?
Последно на прегледа при ортопед спомена, ако искаме, че вече може да сложил възглавничка, но все още не сме купили.

# 73
Когато детето започне да търси възглавница ,тогава.
Моя започна да търси и да ляга на моята на около 1,8 г възраст.
Купих му от Jusk някаква водеща се за деца ще прикача снимка. Пишеше ,че е с мемори пяна. Не знам дали подходяща,но към момента сме доволни от тази . Тя е на 2 нива и до скоро я ползвахме само с едното . Тоест вадиш единия слой и става по-тънка съответно като сложиш и втория става по-висока ,но това високото е подходящ размер за деца. На снимката в момента се вижда ,че има 2 слоя  

# 74
Много благодаря! Ще я погледна тази.
Досега не сме слагали възглавница и ще сложа като изберем и да видим дали ще иска, ако не, ще я пробера за по-нататък.

Общи условия

Активация на акаунт