Бързи въпроси и отговори деца- 8

• 22 303
  • 791
  •   1
Отговори
# 600
Моят син си пиеше сутрешното АМ до 1г и 10 месеца сигурно, много дълго се задържа.

# 601
аз минавам да се оплача и да питам има ли други с подобен проблем.

звярът става на 4 след няколко дни. много е превъзбудена заради това. постоянно пита, говори обяснява за рождени я ден. мислех че това е причината за случващото се, но вече започвам да се съмнявам.

до преди няколко седмици нямахме никакъв проблем с обедния сън вкъщи. в градината също уж спеше. вечер е голяма драма заспиването. пробвахме най-различни неща. на моменти имаше подобрение, после отново влошаване.
виждаме, че й се спи. приготвяме се за сън, четем приказка, говорим си и в момента, когато дойде време да си легне, за да спи, започват дивотии -- ходи ми се до тоалетна/ не ми се ходи, пие ми се вода/ не ми се пие, върти се, чопли си пръстите, чеше се, започва да задава много бройни въпроси и да обяснява някакви неща.
последните две седмици е особено зше положението.
зспопна по същия начин да се държи и като стане време за обеден сън.

започвам да мисля, че вече просто няма нужда от обедния сън, особено като се сетих че госпожите в градината споделиха, че по обед започва с номерата, върти се, слуша какво си говорят, докато си предават 'смяната' и по някое време заспива.

някой друг сблъсквал ли се е с това? как махнахте обедния сън?
днес след час мъчение за нас, решихме да я оставим да си играе в другата стая и да не спи. ще видим довечера как ще се справим със заспиването.

# 602
  • София
Синът ми и голяма част от групата му още от първа група не спят. Ако детето не се преуморява и видимо е ок, не виждам нужда от обеден съм за толкова голямо дете.

Иначе това поведение с въпросите не мисля, че има общо с обедния сън. Синът ми вече над година и половина заспива така и се почва с всичкия цирк (ставането, въпросите, въртенето, чопленето и т.н.). Обясняваме си го с това, че през деня насъбира много емоции и събития в градината и на уроците и само тогава се отпуска да ни разказва всичко и да си има времето с нас спокойно.

# 603
ние си разказваме всичко още след градина, после отново си говорим след вечеря и сшед приказката пак, ако има нещо допълнително да сподели или попита.
тя се уморява. видно е. но просто отказва да заспи Sad

ще пробваме без обеден сън този уикенд. говорих и с нея, че ако й се спи, трябва да каже (всъщност това сме го говорили и преди  и от време на време й напомняме). дано след рождения ден се успокоят нещата, а ако не ще продължим с опитите без обеден сън още известно време. ако продължи май ще трябва да сд консултираме с пдихолог (първо ние, защото сигурно ние нещо не правим както трябва).
мъчение е. тази седмица се наложи да си е вкъщи. вчера на обед заспа повече от час след очакваното време. вечерта заспа след 23:30 (обикновено дори с драмите заспива преди 22:30).

все пак е малко успокоение, че и други заспиват трудно.

# 604
Моето сега стана на 3г. И няма обеден сън вкъщи. И в яслата не спи понякога а става в 6:30 сутрин. Вечер заспива към 21ч ако спи през деня, стои до посред нощ. Аз предпочитам да  ляга по-рано вечер, но за съжаление в детската ясла и градина е задължително да спят до 7 годишни…

# 605
  • София/Севлиево
Моите и двамата пиеха вечер АМ до 2 години и половина и сами се отказаха...
Със спането нямат проблеми,дори през почивните дни всички спим на обяд(ММ и баткото по час,ние с малкия може и над 2 да изкараме).Вечер се ляга в 21 и се гасят всички лампи и източници на светлина.До 21:30 сме заспали, сутринта се става между 6:30-7:00.Този режим го държа още от големия и за нищо на света не търпи промени (единствено лятото може да се ляга в 22 и да се става в 7:30).

# 606
Ох, аз ако си легна в 21:00 часа с децата, трябва да се самоубия Joy Цялото ми будно време ще е с тях Scream Чакам с нетърпение да заспят в 22:00 часа, че да мога да си чувам мислите час-два. Понякога заспивам с тях докато ги приспивам обаче, умората си казва думата Sad

# 607
  • София/Севлиево
Аз държа изключително много на сънят си и знам,че най-качественият е преди полунощ,също ми трябват поне 8 часа ,за да съм в кондиция на другия ден.Затова лягам с тях.Понякога,ако не ми се спи ,гледаме тв с ММ,но в 22 всичко се загася и кой от къде е(аз спя с малкия в една стая,от години не спя с ММ, защото той си ляга късно и става рано, понякога хърка или става до тоалетната и това ми пречи).

# 608
аз чакам звяра да заспи, за да релаксирам малко. на обед си дремвам(дремвах) с нея при възможност.

# 609
Моят син е на 4г, спи на обяд по 2-3 часа дори, вечер ляга към 22ч,сутрин става към 7ч. Мен ме устройва идеално този режим. Имаме и малчо на 1г и докато се оправим всички, си лягаме и ние към 22ч. Тъй че си има и деца като моето, които просто обичат да спят и обедния сън си го искат без да пречи.

# 610
то и моят звяр до скоро си поспиваше добре на обед. за разлика от вечерното заспиване, което почти винаги е било повече или по-малко проблемно, по обед заспиваше за 5-10-15мин... едва напоследък започнаха проблемите и по обед.
иначе тя се изморява доста. например днес я събудих в 7:30, към 10 излязохме, в коколандия беше 20 мин на мрежите и после мина 1ви кръг, разходка до графа/евлоги георгиев. това си е сериозно натоварване за мъниче и сме се движили със стабилно темпо  над 5км/ч.

# 611
Според мен си е до дете. С моето постоянно сме заедно, вчера аз съм изминала 7км 300м., а той със сигурност поне 8, защото по площадката тича и играе. Днес е бил цял ден навън, излязохме в 11ч и се прибрахме в 15:30, после отново излязохме от 17 до 19ч., изминали сме поне 6,5 км. И това е почти ежедневно, когато спеше го прибирах към 13ч, но като не спи, не пропускаме най-топлото време, макар че днес направо си беше горещо. Тази сутрин се успахме до 9:30 и чак сега заспа въпреки всичкото изразходване на енергия навън, но 2 седмици беше болен (спа през деня само на 2рия и 3тия ден от болестта, явно наистина му беше зле) и сега режимът ни е разбутан тотално.

# 612
  • София
Децата имат безкрайна енергия. Синът ми (4г 6м) днес обиколи половин София къде пеша, къде бягайки, къде с малко транспорт и не е сядал за повече от 5-10мин почивка и то еднократно в парка. Абсолютно никаква умора нямаше след повече от 5 часа навън на крак. А е станал в 8ч, легна към 21:30, реално заспа към 22:00. Ние бяхме смазани, а той подскачаше и си пееше на прибиране. Просто някои деца имат повече енергия и нямат нужда от сън, други спят и лягат много късно, трети спят и на обед, и вечер. Някак тихите и спокойни игри го предразполагат преди лягане, но вече сме приели, че така заспива и това е положението. Единствено като бяхме на ски една седмица сам си казваше в 19:30-20:00, че иска да спи и отива да си ляга.

# 613
Моят син спря да спи на обед на 2. В градината също не спеше, зор голям му беше да е хоризонтиран... Изкара 1-2 група и го метнах на училище. Там се кротна.
Като не иска да спи, ако ше. Хич не се старая да приспивам час, че да дремне 15 мин...

# 614
  • гр.Пловдив
Моите и двамата пиеха вечер АМ до 2 години и половина и сами се отказаха...
Със спането нямат проблеми,дори през почивните дни всички спим на обяд(ММ и баткото по час,ние с малкия може и над 2 да изкараме).Вечер се ляга в 21 и се гасят всички лампи и източници на светлина.До 21:30 сме заспали, сутринта се става между 6:30-7:00.Този режим го държа още от големия и за нищо на света не търпи промени (единствено лятото може да се ляга в 22 и да се става в 7:30).

Още пие и моята на 2г и 8м  по 160мл през седмицата преди заспиване ,почивни дни сутрин и вечер Smiling Imp
Чакам я сама да се откаже Smirk
Режимът ни е същия като вашия

Общи условия

Активация на акаунт