Бързи въпроси и отговори деца- 8

• 22 247
  • 791
  •   1
Отговори
# 675
Мисля,че поведението му е напълно нормално, колкото и неприятно да е. Неслучайно този период се казва 'terrible twos'. Аз също невинаги мога да си удържа нервите - викам, крякам, знам че не е редно ама някой път ми идва в повече. Хора сме.
Аз си го оставям да се тръшка навънка, като се удари и се усеща. Който иска да ме гледа.

Някой ползва ли за детето си електрическа четка за зъби на нордикс? Или на някоя друга марка? За дете на 2г питам, чудя се дали е подходящо. Нордикс ги дават уж за 1г+.

# 676
Аз взех такава четка на малкия като стана на 3г. Доволна съм за сега. При нас миенето на зъби е драма, сега с тази четка е малко по-добре.

# 677
Зъболекарите препоръчват на Филипс четките за деца, уж най- добре почиствали. 🤷‍♀️

За тръшкането - няма нищо по нормално от това. Ако някой ви гледа укорително значи не е отглеждал дете Sweat Smile

# 678
  • Поморие
Зъболекарите препоръчват на Филипс четките за деца, уж най- добре почиствали. 🤷‍♀️

За тръшкането - няма нищо по нормално от това. Ако някой ви гледа укорително значи не е отглеждал дете Sweat Smile

+1
И аз така мисля, даже съм сигурна.

# 679
  • до най-прекрасния мъж
Свекърва ми постоянно повтаря как "ММ НИКОГА не ѝ се тръшкал така". Според мен просто не помни. Период е, ще мине. Аз забелязвам, че ако дъщеря ми е недоспала, гладна, болна е по-сприхава. Една и съща ситуация я приема по различен начин в различни дни - от истеричен рев и тръшкане до "добре, мамо", дава ръчичка и тръгва. Говоря за абсолютно аналогични случаи - да ѝ купя нещо, което много иска.

# 680
  • Поморие
Свекърва ми постоянно повтаря как "ММ НИКОГА не ѝ се тръшкал така". Според мен просто не помни. Период е, ще мине. Аз забелязвам, че ако дъщеря ми е недоспала, гладна, болна е по-сприхава. Една и съща ситуация я приема по различен начин в различни дни - от истеричен рев и тръшкане до "добре, мамо", дава ръчичка и тръгва. Говоря за абсолютно аналогични случаи - да ѝ купя нещо, което много иска.
Ами има майки-късметлийки, които не разбират нищо от "ужасните две", но тези от нас, които трудно се справяме с характерите на децата си, не мисля, че имаме някаква вина, те да растат така. Ние правим всичко по силите си.
А моя син си е с номерата постоянно, рядко има дни, в които да не се пеня.
Досега околни са ми вменявали вина само за това, че съм прекалено строга, нервна, той бил дете, било нормално.. Но съм виждала как може също да се държи дете (при сина на братовчед ми нямаше никакви ужасни две, нищо не пипа, не руши, където го сложат да седи, там си седи, смее се и т.н.) и смятам, че и моето може да влезе в релси. Най-трудно за овладяване е това, че действа напълно хаотично и нелогично(напр. днес от нищото минава покрай шкафа, взима кофичка кисело мляко, хвърля я със сила и всичко наоколо става в кисело мляко) , споделих го с психоложка и тя разясни, че усложнения през бременността и раждането може да оказват влияние върху цялостното развитие и трябва да се наблюдава дали до три годинки нещата ще се нормализират и ако не - да предприема нещо.
Смятам, че му е време да се очовечва, другите деца са много по-напред на 2г4м. и все ме мъчи мисълта да няма някакъв проблем. 😐

# 681
така описан случая, а и от предишни коментари, ме води към предположения, че по този начин иска внимание.
когато прави такива 'магарии' му се обръща внимание (независимо по какъв начин).

звярът например, когато усети, че се занимавам с нещо друго, веднага започва с номерата. ако не й обърна внимание, когато го поиска, започва с откровени магарии. например в ресторант може да започне да мрънка, че иска да яде или да пие нещо или че нещо не й харесва, може и до писъци да стигне. вкъщи започва да  се въргаля или да подскача или каквото там знае, че ще ме ядоса. ако говоря по телефона, дори и до преди момент да си е играла сама, започва да задава въпроси или да иска да й помогна с нещо...

# 682
  • София
И при моят син преумората оказва огромно влияние. Иначе и чисто здравословно при наличие на дефицити при витамини може да има влияние на поведението и да избива на по-агресивни действия. Може да се провери и да се види как е положението чисто информативно.

Имало е моменти и при липса на внимание да почва да хвърля играчки например. По еднов време гледаше някаква анимация (вече не помня коя) и имаше няколко изблика след нея. Спряхме и се оправиха нещата. Та ако има екранно време може да се проследи дали нещо конкретно не му влияе от там.

# 683
  • Mediterraneo
Кои зъболекари препоръчват пък Филипс?! Моят не. Моят не препоръчва дори електрическа четка.

# 684
За млечни зъбки бях чела, че не е ок електрически четки

# 685
Зависи, стандартната електрическа не е ОК, ултразвуковите стават. Nordics и Philips уж са ултразвукови.

# 686
  • Г. О.
Здравейте. Има ли сред вашите дечица такива, които имат проблем със запъване или заекване при говорене? Ще съм благодарна да споделите опит - какво сте правили като упражнения, консултации със специалисти, от какво сте видели ефект, въобще всичко ще ми е полезно. На колко години е било детето, когато започна, кога видяхте ефект и промяна. Вече се хващам като удавник за сламка за всичко. Препоръчаха ми някакви капки на д-р Бах, но не съм много запозната дали са ок или не, тепърва трябва да чета. Благодаря, момичета.

# 687
Майчета как и на каква възраст отделихте детето в самостоятелно легло. Нашата мадама е на почти 6 и отказва да спи сама на леглото си въпреки, че не е сама в стаята

# 688
Здравейте, детето ми е на 2г и винаги е било със завишени леко моноцити и % и абс.стойност, никога не е имала резултат в норма. Според личната нямало нищо притеснително, също с още няколко педиатъра и пулмолог съм се консултирала пак не било притеснително. В интернет обче пишат невероятно страхотии. Чудя се дали да не я заведа на имунилог/хематолог  за всеки случай. Ходи на яла и постоянно се разболява и от почти всеки сопол прави бронхиолит.

# 689
Здравейте. Има ли сред вашите дечица такива, които имат проблем със запъване или заекване при говорене? Ще съм благодарна да споделите опит - какво сте правили като упражнения, консултации със специалисти, от какво сте видели ефект, въобще всичко ще ми е полезно. На колко години е било детето, когато започна, кога видяхте ефект и промяна. Вече се хващам като удавник за сламка за всичко. Препоръчаха ми някакви капки на д-р Бах, но не съм много запозната дали са ок или не, тепърва трябва да чета. Благодаря, момичета.

Синът ми малко преди да навърши 3 г. изведнъж започна да заеква до степен да не може да започне думата си. Бях в ступор, той говори от много малък, правилно и свободно и така като без никакви индикации ми се стовари, не знаех на кой свят съм. Заведох го на невролог (всичко наред), че дори и на някаква баба баячка, която ми каза една колежка с дете с такъв проблем. Успоредно запазих час при логопед при първа възможност. Първо говорих по телефона и логопедката не беше особено впечатлена, често се случвало. Ходи при нея една година, кято проблемът отшумя много по-рано, но ме беше страх да прекъсна. Специалистите ги учат как да дишат правилно, да поемат дъх преди да говорят.
Просто заведете детето на логопед, това е сравнително лесно за преодоляване в ранна възраст.

Общи условия

Активация на акаунт