С бащата на детето сме разведени, дело за родителски права не е водено. Детето живее при мен, а с баща си се вижда, когато той може, понеже работата му изисква пътуване в страната и чужбина. Имам друг мъж до себе си, искаме да се преместим в чужбина, понеже той живее там повече от 10г. има много по-добри условия, стабилна работа и добри доходи. За мен също няма да е проблем да започна работа там, а детето да бъде записано на училище. Но .. бащата не ми дава пълномощно. Като причина посочва, че нямало да може да вижда детето, но не приема и никакво споразумение помежду ни като например лятната ваканция детето да е при него, също някой празници. Той не можел да бъде сигурен, че аз ще му водя детето. Предложих да изготвим споразумение в писмен вид, пред нотариус, но и това отказа. Какво мога да направя при тази ситуация? Имам ли шанс да получа заместващо съгласие от съда? Какви причини са основателни за съда, за да ми издаде такъв документ?
Благодаря на всички, които изчетоха всичко, просто искам да съм максимално ясна във въпросите си.