Защо мъжете не си тръгват?

• 7 380
  • 145
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Пазят си рахатлъка. Мъжете са завършени егоисти и много малко неща могат да ги принудят да си развалят спокойствието. Може би жената да им изневери, или да се влюбят напълно безпаметно. Жена, която поддържа дома им в нормален вид ( не всички са прекрасни къщовници и готвачки), не създава проблеми, гледа децата 24/7 и се занимава с всичките подробности по пазаруване и ядене им е много удобна. Защо да я сменят? Ако много им се прииска разнообразие, намират си любовница за забавлението. Много рядко са тези, които ще си оставят жената, заради любовницата.

# 16
Може би защото гледат на жената като на движима собственост, кола например. Която са си я взели, за да задоволява нуждите им. Докато не могат да си позволят нещо по добро, си карат старата, няма да ходят пеша, я. А ако могат, и няколко коли биха имали, оная, първата, да си стои в гаража на трупчета... 😂

# 17
  • Плевен
Защото все още твърде често жените отиват в домовете на мъжете си, "защото в моя род разведени няма"/БМ/, "какво ще кажат хората"/пак БМ/.Не си търгват защото така е удобно.Не обичат никака да излизат от зоната си на комфорт. А когато имат и имущество за подялба цирка е пълен.
Тръгнах си аз, да той е бял и добър, аз съм черната дето съм го зарязала горкия него, вина ми е вменявана години наред.

# 18
Съгласна съм с повечето коментари, че е по лесно и удобно да седят при жената, особено ако е прилична домакиня и гледа децата.
Но има и друго - в днешно време не е толкова лесно да намериш сгодна жена. Много жени се справят добре и сами и в повечето случай само желанието за дете и семейство ги подтиква да търсят мъж. А ако имат дете и се справят добре може съвсем да не искат връзка. Визирам разведени, а и вдовици. Често са имали и лош опит с неподходящи мъже и даже и не опитват. За мъжете след определена възраст става по трудно, понеже "басейна" става все по ограничен и има повече конкуренция от други мъже - сингъл, разведени, разведени с деца и т.н. Просто ми се струва, че мъжете се стремят да бъдат във връзка много повече от жените.
Другото е, че се очаква много от жените. Примерно детето да е изпрано, да е възпитано и т.н. В много случаи ако нещо не е направено се казва "ама виж жената каква лоша домакиня е и т.н." Затова жените се напъват да чистят, да готвят, да оправят децата, а и да не забравяме да работят. ако детето е с нацапани дрехи никой не казва - "баща ти не е опрал, баща ти не те е преоблякъл и т.н. Така мъжът спокойно може да приеме ролята на фикус у дома, защото жената просто НЕ би оставила нещата на самотек. В тази ситуация жената по скоро би прекратила връзката, а мъжът не.

# 19
  • София
А също така, им е много трудно да се изнесат от родителите си. Даже имаше някъде някаква статистика за това сравнено мъже/жени.
БМ де факто остана в апартамента на майка си. Де юре, ние го купихме.
Иначе казано - през целия си живот се е пренасял с багаж 1 път, на 6 годишна възраст.
Докато аз, повече от 6 пъти...

# 20
Именно де, жената трябва да работи наравно с мъжа, а и цялото домакинство, плюс децата са си нейна грижа. Докато мъжът ходи на работа, после е свободен, да се вижда с приятели, приятелки, да си почива... А ако е сам, кой ще се грижи за него 🤣 освен мама, ако няма нова жена.

# 21
Чудесен въпрос. Поражда още един чудесен въпрос. В наши дни съществува ли Моногамията(един единствен партньор)? Началото започва от детството,възпитание за бъдещо обвързване с друг човек. Част от мъжки пол взимат пример от Арабските страни,където е известно,че освен една законна съпруга има още жени в живота на мъжа. Много важна роля играе обичая,семейния подбор на препоръки (правила). В даден период от време има жени, които вече не ги вълнува дали са единствени. В следствие на, което се случват да се появи допълнително "забавление" при мъж. Огромно влияние има света извън семейството,другите правят защо не правя и аз. И мъжете и жените имат принос за да има други участници в едно семейство. В началото бебчо мебчи,след време оле друго бебчи се появяват и при двамата. Причини,според мен защото им писва толкова лесно и се отказват да се борят за семейството си. Семейните нужди се пренебрегват,омаловажават се,което влияе на поколението. И така се получава един кръговрат и едни и същи повторения. Има още много причини да се изкаже. Детство и възпитание е основата за хранене на бъдещето

# 22
След няколкото анкетни теми, които в интерес на истината, намирам за доста полезни, реших и аз да се допитам за нещо, което ме интересува. След доста наблюдения на случаи при близки хора и дори и известен личен опит, възниква в мен един въпрос - защо един мъж, след като не е доволен от живота с половинката, просто НЕ прекрати агонията и за двамата? Какво ги задържа? Страх от самота, загуба на изгоди, его?

А жената защо не си тръгва, след като ѝ е агония? Причините са най-често съвсем прозаични и за двата пола, и всички ги знаем.

# 23
И няма ли решение ? Освен раздяла? Защото теоретично за да профитират и двата пола , то може да профитират поне приятно. Само трябва да намерят начина ? Ако така или иначе са решили да стоят заедно заради профита.

# 24
  • София
защо един мъж, след като не е доволен от живота с половинката, просто НЕ прекрати агонията и за двамата? Какво ги задържа? Страх от самота, загуба на изгоди, его?

Задържа ги липсата на любовница, която да им обясни какво да правят.

Противно на любимия на мъжете мит, че жената, подобно на маймуната, "не пуска клона, преди да се е хванала за следващия", всъщност това важи 100% за самите мъже. Казано по научен начин, мъжът запазва състоянието си на кофти връзка, докато друга жена не го изведе от това състояние.

# 25
А жената защо не си тръгва, след като ѝ е агония? Причините са най-често съвсем прозаични и за двата пола, и всички ги знаем.
Мисля, че разковничето е какво е агония за мъжа и какво за жената. Кое би накарало мъжа да си тръгне и кое жената. Какво би било определено като тормоз от жена към мъж и обратно.

# 26
Ами явно не е достатъчно агония и за жената, щом тя чака мъжът да си тръгне. А той откъде да си тръгне, ако са в неговото жилище?

# 27
Някои мъже ги задържа и детето ако има такова ,не искат да си развалят семейството и знаят,че в повечето случаи детето остава при майката

# 28
Е как... Удобството. Елементарно е.
А и друго си е жената да поеме отговорността и да е после тя "виновницата, лошата гадна егоистка, която развали семейството". Ролята на жертва им е много удобна.

# 29
Точно така, от удобство. Хем не ти пука особено, хем си имаш гадже, хем нямаш кой знае какви ангажименти към нея. Като няма силна емоционална обвързаност лесно се отбиват всякакви искания и опити за развитие или се отлагат за напред в неясното бъдеще. Но пък в крайна сметка такава игра мога да кажа, че не си заслужава и струва много загубено време и възможности.
Пълноценна връзка с взаимни чувства и уважение е нещо далеч по ценно, така че си го отчитам като грешка

Общи условия

Активация на акаунт