Защо мъжете не си тръгват?

• 7 384
  • 145
  •   1
Отговори
# 45
Защото така им е удобно.Жената готви,пере чисти ,гледа децата и така им е удобно.
От моят личен опит мога да кажа,че моят бивш заради това не се изнасяше.
Дори и след като разбрах за любовницата му за него не беше проблем да си живеем като съквартиранти.Но просто на мен един ден ми писна и му казах да си събира багажа.
Даже сам е казвал, че е очаквал , че аз ще се изнеса с детето и той ще си остане в жилището и ще прибере любовницата си вкъщи.

Също така смятам да опровергая мнението на  потребителя Артист.
Всъщност жените са тези които мислят рационално или поне тези които аз познавам.Жената ще измисли безброй варианти да се нагоди към мъжът си и детето си.Безброй варианти да се опитат да променят нещата.
Аз жена която е изоставила детето си за да изживее тръпката не познавам,но мъже които заради тръпката съсипаха семействата си и изоставиха жена си и детето познавам.

Давам пак личен пример:на моят бивш му пречеше да води и взема детето от градина,пречеше му да прекарва време с него,пречеше му че детето търси вниманието,но не му пречеше да се прибере ,да се изкъпе и да отиде на вечеря с любовницата .
Ето това е бягане от отговорност.

# 46
Да, смешно е как мъжете се опитват да прокарат идеята, че жените не "пускат клона ако нямали друг", а всъщност е баш обратното. Мъж да напусне жена си, може само ако вече има друга готова да го вземе. А жените обикновено са сами дълго време след раздяла с токсичен мъж. Парадокс .... Мммм не, гаслайтинг на обществено ниво е това.
Аз по щастлива от сега никога не съм се чувствала през живота си. Бях на 19г като се запознах с БНД. Не съм имала "свободен" период ако не броим тинейджърството. И сега осъзнавам колко е всъщност прекрасно освобождаващо да живееш без мъж. ОМГ защо не съм знаела по-рано.... Е нЕма такъв рахат. Честно! Чак не мога да повярвам и да се зарадвам, защото мисля, че е сън някакъв и еййй сега ще се събудя и пак ще има нЕкав там да ми дудне кво не съм и кво още трябвало да съм и кво трябвало да правя и как да дишам и да мигам.... Ааааааа я у лево. Като не щат да си тръгват, шута отзад и начална скорост Joy

# 47
Не се връзвай толко на такива кокошинки, Майче.
БАш тоя жинЪ не е мирисал видно.
Жали си енергията.
А мъжете са прекрасни, когато не са счупени.

# 48
Най-често не си тръгват, защото искат да изгонят жената от общото жилище и да натресат там новата.
По-лесно е да натирят жената на улицата.

# 49
  • Най-красивата страна
Мъжете не си тръгват,защото предпочитат ролята на жертва.
Чакат жената да си тръгне ,за да е виновна после тя.И да не го обвиняват децата.
,,Мъж семейство не разваля,,-това съм чувала от мой роднина.
Така де,той ще се забавлява с любовницата,а вкъщи жената ще гледа децата,ще ходи на работа,ще му готви,сервира,ще му пере гащите...докато и писне и си тръгне...Тогава той даже може да я моли да не си тръгва..,
За да каже после-,,Ами аз колко я молих,ама тя развали семейството..,,

# 50
А, връзвам се ..
Ползвам си форума за безплатна психотерапия Joy

# 51
Мъжете не си тръгват,защото предпочитат ролята на жертва.
Чакат жената да си тръгне ,за да е виновна после тя.И да не го обвиняват децата.
,,Мъж семейство не разваля,,-това съм чувала от мой роднина.
Така де,той ще се забавлява с любовницата,а вкъщи жената ще гледа децата,ще ходи на работа,ще му готви,сервира,ще му пере гащите...докато и писне и си тръгне...Тогава той даже може да я моли да не си тръгва..,
За да каже после-,,Ами аз колко я молих,ама тя развали семейството..,,
Точно така е както си го написала.
На жената в един момент и писва и си тръгва,но не заради друг мъж.Другият мъж е само в главата на настоящият и на роднини.

# 52
Жена, която поддържа дома им в нормален вид ( не всички са прекрасни къщовници и готвачки), не създава проблеми, гледа децата 24/7 и се занимава с всичките подробности по пазаруване и ядене им е много удобна. Защо да я сменят?
Е то такава жена, каквато описвате, кой ще я остави?
В първия пост ставаше дума за (по памет) - защо не прекрати агонията, ако не е доволен... от такава жена какво да не си доволен?
Защото има мъже, който мрънкат за всичко. Защо е сготвено това, защо не е направено онова, защо детето така или пък не така. Вечно недоволни. В същото време нищо не правят, нищо не предлагат, идеи никакви. Защото може да сбъркат ако направят нещо не както трябва и ореола на г-н Перфектен ще падне. По лесно е и да обвинят друг ако нещо се оплеска и често това е жената. На нея си искарват всякакви несгоди, за които друг няма да търпи.
Жената пък всячески се опитва да удиса, да се прекрои, да стане перфектна за г-нПерфектен, но никога не успява. Защото е невъзможно. Но в нея се оставя усещането, че тя го тормози, прави живота му ад, защото той е вечно недоволен, все нещо не е свършила като хората, все е допуснала грешка. Той така я е "деформирал". И тя се чуди, защо той не си тръгва от тази "отровна" среда. Ама той няма и да го направи, защото всъщност така му е много добре и защото малко жени биха го търпели.
И не на последно място - какво ще кажат хората. Как да обясниш, че г-н перфектен и добряк, защото той навън е точно такъв, е всъщност насилник и манипулатор. И всички ще кажат - ей, тая си развали семейството, а той е такова добро момче, съсипа го тая жена.

# 53
Аз не знам как жените искат да се “прекроят”, за да станат по-добри за някой мъж 🤐

# 54
Отговорът е много прост. Всяка жена разбираща мъжкото мислене го знае.
Мъжете сме родени пазители и борбени. Не бягаме от проблемите така лесно. Не се отказваме от семейството така лесно. Поемаме отговорности и носим последствията си след това. Жените им трябва импулс и без да мислят си тръгват. После се чудят какво да правят като оплескат всичко и бързат да се закрепят за някой мъж да им оправя бакиите. Мъжете не мислим така обаче. Винаги има изключения разбира се. Но понеже генерално е зададен въпроса и аз генерално отговарям.
Мъжете мислят логично и рационално а жените само емоционално. За това един мъж може да има любовница и пак да си обича жена си и децата си и никога няма да ги напусне ( много често срещано явление) а жената ако има любовник е готова дори да остави децата си за да отиде да изживее тръпката и после като огелпи нещата да не знае какво да прави.
Има логика нали колеги.
От дамите не чакам да ме разберат, защото мисленето им няма как да го смели този отговор и да го разберат.  Ще чакам единствено от тях негативни нападки и грозни коментари които винаги се правят. Е винаги има изключения разбира се и аз за това чета форума, заради изключенията естествено.
Чак ми стана жално... Родени пазители и борбени... Пазите си жената, децата, любовницата, втората любовница, колата, апартамента... Явно ние жените бягаме от проблемите, не поемаме никаква отговорност и за нас семейството не значи нищо. Милиони, милиони деца има, които са отглеждани от бащите си, защото майка им е хукнала нанякъде с първия срещнат! Плача, плача... Я кажи, ако твоята жена реши да обича рационално и удобно си живее при теб, докато ти ходиш на работа и издържаш нея и децата, а тя пък си намери любовник - просто за забавление, доколко ТИ би бил ОК с рационалното в нейните действия? Питам просто, хипотетично... Защото май има двоен стандард за мъже, които "обичат рационално", и за жени, които "обичат рационално"... Или бъркам нещо?

# 55
Пазители са мъжете - масово пазят апартамента и имуществото,  да не им го вземе лошата жена.
Някои също така се пазят да не настинат и да не се минат, като платят кафето на първа среща.

# 56
Пазителите на голия портфейл.
Потребителската кошница на малката пица.

# 57
Скрит текст:
Жена, която поддържа дома им в нормален вид ( не всички са прекрасни къщовници и готвачки), не създава проблеми, гледа децата 24/7 и се занимава с всичките подробности по пазаруване и ядене им е много удобна. Защо да я сменят?
Е то такава жена, каквато описвате, кой ще я остави?
В първия пост ставаше дума за (по памет) - защо не прекрати агонията, ако не е доволен... от такава жена какво да не си доволен?
Защото има мъже, който мрънкат за всичко. Защо е сготвено това, защо не е направено онова, защо детето така или пък не така. Вечно недоволни. В същото време нищо не правят, нищо не предлагат, идеи никакви. Защото може да сбъркат ако направят нещо не както трябва и ореола на г-н Перфектен ще падне. По лесно е и да обвинят друг ако нещо се оплеска и често това е жената. На нея си искарват всякакви несгоди, за които друг няма да търпи.
Жената пък всячески се опитва да удиса, да се прекрои, да стане перфектна за г-нПерфектен, но никога не успява. Защото е невъзможно. Но в нея се оставя усещането, че тя го тормози, прави живота му ад, защото той е вечно недоволен, все нещо не е свършила като хората, все е допуснала грешка. Той така я е "деформирал". И тя се чуди, защо той не си тръгва от тази "отровна" среда. Ама той няма и да го направи, защото всъщност така му е много добре и защото малко жени биха го търпели.
И не на последно място - какво ще кажат хората. Как да обясниш, че г-н перфектен и добряк, защото той навън е точно такъв, е всъщност насилник и манипулатор. И всички ще кажат - ей, тая си развали семейството, а той е такова добро момче, съсипа го тая жена.
Припознах се. Същото едно към едно беше и при мен. Това са долни манипулатори. Нарцисисти. Комплексари. Пиявици. Паразити. Същите, еднакви. И репликите им даже са еднакви. Копия на тъпанари.
Моля те, намери кураж в себе си и го зарежи тоя. Hug

# 58
Мус Чичи ми е симпатична. Заслужава по-добро.

# 59
И какво стана? Жените са по-склонни да рискуват? Май да.

По скоро на жените в един момент им писва да търпят и си тръгват. Четох някъде или слушах подкаст, че голяма част от разводите се инициират от жените и особено ако са на възраст между 40-50.
Защо му е на мъжа да си разваля семейството, комфорта, да се налага да дели всичко на половина с жена си?

Общи условия

Активация на акаунт