Защо мъжете не си тръгват?

• 7 397
  • 145
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Говорили сме го и в други теми. Когато едно жилище е СИО, де юре никой никого не може да изгони. Де факто,  някои мъже скъсват нервите на някои жени, само и само те да останат, а жената да се изнесе. Мислех, че това се случва рядко, но явно е доста често явление.

# 31
Чакайте, чакайте малко! Искате да кажете, че мъжете не си тръгват поради едни причини, а жените не си тръгват поради други причини?
Мм … твърдо нье. И мъжете и жените не си тръгват поради едни и същи причини. От моята гледна точка тръгналите си жени са повече от тръгналите си мъже, защото една жена като тръгне да си ходи и обикновено и казват, че има кой да ѝ помогне, да се върне при родители, да и помогнат роднини, а един мъж като тръгне да си ходи  не трябва да се връща при родители (щото е мамино синче), не трябва да търси помощ  от други (щото нали е мъж, трябва да се оправя сам). Само факта, че един мъж трудно ще получи родителските права за децата (дори и да ги иска) е достатъчно показателен. Много е двоен аршинът.

# 32
  • Далечният изток
Специално мъжът на авторката просто си я тормози.
Всеки път лично аз ти пиша по темите да прочетеш за токсичните връзки, даже тук във форума за невъзможните хора, ама явно и на теб така ти изнася.
Няма да те напусне, докато му даваш хиляди възможности да те тормози, а той от това се храни и от това живее.

# 33
Жена, която поддържа дома им в нормален вид ( не всички са прекрасни къщовници и готвачки), не създава проблеми, гледа децата 24/7 и се занимава с всичките подробности по пазаруване и ядене им е много удобна. Защо да я сменят?
Е то такава жена, каквато описвате, кой ще я остави?
В първия пост ставаше дума за (по памет) - защо не прекрати агонията, ако не е доволен... от такава жена какво да не си доволен?
Виж, ако стане наистина "агония" - например:
- оставя му той да гледа децата, докато тя хойка
- не пипва нищо в къщи, а само харчи пари
- опява и мърмори нон-стоп и все той виновен за всичко
- и т.н. сигурно всеки може да изреди други точки, а от изредените от мен познавам по 2-3 семейства от всяка
Тогава малко са мъжете, които ще търпят. И не е казано те да си тръгват - може да изгонят нея (ако жилището е на мъжа).

# 34
  • София
Ами просто му е писнала, живеят като съквартиранти, разминават се вкъщи и такива приятни ежедневни неща...

# 35
И от такива сгодни женици си тръгват когато някоя друга далеч по не сгодна им завърти главата. Ако секса с първата куца или липсва напълно също, но в този случай по скоро биха си намерили секс другаде без да си развалят рахата.
А за описаните от колегата случаи също има ред причини да не си тръгват, деца, имоти, финансови обвързаности и така след като раздялата би създала далеч повече главоболия, ако не е чак някакъв нетърпим ад си карат заедно

# 36
Отговорът е много прост. Всяка жена разбираща мъжкото мислене го знае.
Мъжете сме родени пазители и борбени. Не бягаме от проблемите така лесно. Не се отказваме от семейството така лесно. Поемаме отговорности и носим последствията си след това. Жените им трябва импулс и без да мислят си тръгват. После се чудят какво да правят като оплескат всичко и бързат да се закрепят за някой мъж да им оправя бакиите. Мъжете не мислим така обаче. Винаги има изключения разбира се. Но понеже генерално е зададен въпроса и аз генерално отговарям.
Мъжете мислят логично и рационално а жените само емоционално. За това един мъж може да има любовница и пак да си обича жена си и децата си и никога няма да ги напусне ( много често срещано явление) а жената ако има любовник е готова дори да остави децата си за да отиде да изживее тръпката и после като огелпи нещата да не знае какво да прави.
Има логика нали колеги.
От дамите не чакам да ме разберат, защото мисленето им няма как да го смели този отговор и да го разберат.  Ще чакам единствено от тях негативни нападки и грозни коментари които винаги се правят. Е винаги има изключения разбира се и аз за това чета форума, заради изключенията естествено.

# 37
О, Боже!
Май съм объркала форума.
За ядрена физика.

# 38
  • София
Без да мислят? Уау! Аз лично бях измислила План А Б В Г и Д. И вече осъществих поне два.
Включително че ще имам седмокласник с всички неща покрай него.

# 39
Отговорът е много прост. Всяка жена разбираща мъжкото мислене го знае.
Мъжете сме родени пазители и борбени. Не бягаме от проблемите така лесно. Не се отказваме от семейството така лесно. Поемаме отговорности и носим последствията си след това. Жените им трябва импулс и без да мислят си тръгват. После се чудят какво да правят като оплескат всичко и бързат да се закрепят за някой мъж да им оправя бакиите. Мъжете не мислим така обаче. Винаги има изключения разбира се. Но понеже генерално е зададен въпроса и аз генерално отговарям.
Мъжете мислят логично и рационално а жените само емоционално. За това един мъж може да има любовница и пак да си обича жена си и децата си и никога няма да ги напусне ( много често срещано явление) а жената ако има любовник е готова дори да остави децата си за да отиде да изживее тръпката и после като огелпи нещата да не знае какво да прави.
Има логика нали колеги.
От дамите не чакам да ме разберат, защото мисленето им няма как да го смели този отговор и да го разберат.  Ще чакам единствено от тях негативни нападки и грозни коментари които винаги се правят. Е винаги има изключения разбира се и аз за това чета форума, заради изключенията естествено.

Апотеоз на мъжете направи. Важно е ти да си вярваш.
Как да те разберат дамите? Нали там от някакво ребро направени... Не могат да мислят.
Да живее мъжа!

# 40
Една жена, не би си тръгнала от мъж, с който й е добре. Ако щете и удобно го наречете.
Но, един мъж може с години да си има и любовница, която залъгва, плюс домашната прислужница вкъщи.
Жените вкъщи,  които избират тази роля и се примиряват с всичко, няма да коментирам.
Ясно е.

# 41
Хахаха Joy
Човече, артист, жените мислим и премисляме и даваме стотни "последни" шансове години, години наред.... И чаааааак тогава... В един хубав слънчев ден идва като гръм осъзнаването, че никога, ама НИКОГА няма да се промени ииии... Е тогава е края. След хилядния шанс, след хилядната нощ сълзи, след хилядната надежда като умре ... Тогава е финиша. И вЕрвай, няма връщане назад след тоя момент. И то не само към конкретния мъж, а и към целия пол като цяло. Да, може да си ви ползваме за нещо си, но повече никога, ама НИКОГА не си подаряваме сърцето. На никой. Никога. Финито. И после, о, после откриваме свободата и е тогава вече сме изгубени за вас Hug ба, бай Joy

# 42
Така е Мая. Жените са склонни на ен брой компромиси години наред и чак когато чашата прелее, правят стъпка към промяна.
Отделно са и по устойчиви и адаптивни към нова среда, порядки и трудности.

# 43
  • София
Ех, като се сетя. БМ беше 10 години в една фирма, излиза сутрин в 8, прибира се в 7, аз през това време смених 10 схеми да се наместя спрямо децата и него и това даже не ми тежеше особено, а се смяташе за "спокоен период" в брака ни.

# 44
  • София /Абсурдистан
Никой не си разваля рахата доброволно и без принуда. На мъжете просто им е удобно, това е.

Общи условия

Активация на акаунт